Dietă

Ce dietă să urmezi în funcție de personalitatea ta



4. Ești o persoană foarte sociabilă

Dietele cu planuri alimentare realizate în prealabil nu sunt destul de flexibile pentru persoanele extrovertite. Dacă este important pentru tine să iei masa cu familia și prietenii, este recomandat să înveți trucuri care să îți ofere informațiile necesare pentru a face alegerile sănătoase, mai ales atunci când mănânci în oraș. Da, normal că poți mânca în oraș. Alege însă înțelept locurile în care ieși și refuză unele lucruri. S-ar putea să fie nevoie să reduci mâncatul în oraș de la 4 ori pe săptămână la 2 ori și să mănânci mai ușor atunci când ești acasă.

Sau ai putea învăța să îți umpli farfuria cu mai multe legume și salate și să savurezi mai mult compania celor din jur decât mâncarea. Sau adu mereu jumătate din farfurie acasă.

5. Îți place să încalci regulile

Dacă ești genul de persoană căreia nu îi place să i se spună ce și când să mănânce, consumul conștient de alimente s-ar putea să funcționeze pentru tine. Deși nu este o dietă, consumul conștient de alimente îți cere să îți reglezi corpul, încetinind foamea pe măsură ce mănânci și savurezi fiecare mușcătură. Ceea ce este cel mai bine în ceea ce privește această abordare contșientă este că nu există alimente care să fie interzise, nici măcar zahărul.
Această abordare este foarte eliberatoare pentru unii oameni.

6. Ești o persoană emoțională

Supraalimentarea nu este întotdeauna un produs al emoțiilor noastre. Deși mulți oameni atribuie aceste episoade de supraalimentare tristeții, acest mod de gândire este cel care ne poate predispune la acest comportament. Când simți că te copleșesc emoțiile și ești gata să te refugiezi în mâncare, te ajută să faci o pauză înainte de a întinde mâna după gustări. Află care sunt motivele pentru care mănânci! Persoanele care mănâncă din cauza emoțiilor nu se înțeleg foarte bine cu dietele foarte stricte care elimină grupuri întregi de alimente sau alimentele preferate.
Acest lucru poate crește poftele. Oamenii care se încadrează în acest grup ar putea lua în considerare o dietă în genul dietei mediteeranene, care nu este atât de mult o dietă pe cât este un stil de viață, un mod de a mânca ce te hrănește.

7. Ești o persoană impulsivă

Dacă întinzi mâna după o ciocolată sau o înghețată fără a te gândi prea mult, ai tipul de personalitate care beneficiază dacă ține departe de casă anumite alimente. Acest lucru nu înseamnă că nu te poți răsfăța niciodată. De exemplu, dacă îți este poftă de înghețată, planifică să mănânci o înghețată după cină.
Faptul că există o porție controlată te poate ajuta să simți că îți controlezi poftele. Mănâncă sănătos aproximativ 80% din timp și bucură-te de alimente care îți plac în 20% din timp!