Fata cu aplicatie pentru calorii

Câte calorii au alimentele pe care le consumi zilnic?

Ceasca de cafea cu lapte

Câte calorii are o cafea cu lapte?


Bineînţeles că numărul caloriilor depinde de cantitatea de cafea cu lapte pe care o consumi în timpul zilei, dar şi de laptele pe care-l foloseşti (câtă grăsime are şi ce cantitate de lapte pui la o cafea) şi cantitatea de zahăr folosită. Însă, în general la o cană de 250 de mililitri de cafea cu lapte 1,5% grăsime şi o linguriţă de zahăr va avea în jur de 120 de calorii.

Ca să reduci din numărul caloriilor este de preferat să optezi pentru cafeaua simplă eventual îndulcită cu extract de stevia rebaudiana sau zahăr verde pe care le găseşti la plafar.



Câte calorii are un ou?


Un ou fiert are în jur de 70 -80 de calorii, prin urmare este o sursă bună de proteine, asigurând saţietate atunci când este consumat la micul dejun. Este de preferat să optezi pentru ouăle fierte, omletă cu verdeţuri şi ciuperci, ouă poşate în defavoarea ochiurilor prăjite în ulei.


Câte calorii are un măr?


Un măr obişnuit nu va depăşi niciodată 100 de calorii. În funcţie de sortimentele de mere pe care le găseşti pe piaţă, conţinutul caloric poate să varieze puţin, însă în general dacă consumi un măr mediu el va avea undeva între 70-80 de calorii.
Mărul se consumă cu coajă cu tot, deoarece aceasta conţine fibre care ajută la digestie şi la slăbit.


Câte calorii are o banană?


O banană are în jur de 105 calorii şi este de preferat să alegi bananele care au coaja foarte puţin verde, deoarece conţin amidon rezistent care te ajută la slăbit. În schimb, o banană foarte coaptă va avea un conţinut mai ridicat de fructoză şi un număr mai ridicat de calorii.


Câte calorii are un covrig?


Un covrig obişnuit poate să conţină până la 250 de calorii, în funcţie de dimensiunea lui.

Dacă sunt uscaţi şi ambalaţi, covrigii îşi dublează numărul caloriilor, de aceea este de preferat să îi eviţi dacă vrei să slăbeşti.



Câte calorii are o felie de pâine?


O franzelă albă medie poate să aibă până la 600 de calorii, de aceea este recomandat să eviţi pâinea albă dacă vrei să slăbeşti. În schimb, poţi să optezi pentru pâinea integrală sau pâinea din secară feliată şi să nu consumi mai mult de 2-3 felii mici pe zi. O felie de pâine albă are în jur de 90 de calorii, iar o felie de pâine integrală nu depăşeşte 65 de calorii. În plus, optând pentru pâinea din făină integrală vei aduce şi nutrienţi importanţi pentru sănătate şi un plus de fibre utile pentru slăbit.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod