Care dieta mi se potriveste?

Esti gata sa slabesti! Din nou. Dietele din mass media ne permit rezultate rapide, insa ce ar trebui sa ne dorim de fapt nu este doar sa slabim mai multe sau mai putine kilograme, ci pur si simplu sa adoptam niste obiceiuri alimentare care sa favorizeze si slabirea corporala.

Dietele in general sunt atat de restrictive, incat in cele mai multe cazuri se dovedesc a fi un fiasco. Astfel, unele dintre ele furnizeaza atat de putine calorii ca abia se gasesc resursele energetice necesare sa fie continuate chiar si pe o perioada scurta.

Cu toate acestea, s-a observat ca prin urmarea stricta a oricarei diete in care se numara caloriile si aportul de grasimi si glucide, se slabeste. Formula unica a fiecarei diete este simpla: consuma mai putine calorii decat poate arde organismul si rezultatul este slabirea.


Asadar, nu este necesar sa se administreze suplimente nutritionale sau chiar medicatie pentru a avea rezultate mai bune, ci singurul lucru intelept ar fi sa se inceapa o dieta noua, echilibrata si, ce e cel mai important, care poate si trebuie sa fie urmata pentru tot restul vietii.

Exista foarte putini oameni care pot face acest lucru si de aceea, adoptarea unei diete trebuie sa aiba ca principal scop orientarea in directia favorabila schimbarii modului de viata. O astfel de dieta trebuie sa ne invete sa mancam sanatos si sa ne ajute sa realizam si obiectivul legat de pierderea kilogramelor in plus.

Ce mancam de fapt?

Indiferent de programul nutritional ales, alimentele sanatoase, de tipul fructelor si legumelor proaspete, proteinelor din carne degresata de pui, peste sau vita, lactatelor trebuie sa fie o permanenta in dieta.


Trebuie de asemenea inteles faptul ca alimentele "bogate" din punct de vedere nutritional, nu sunt doar sanatoase, ci ajuta si la pierderea ponderala si efectiv ne prelungesc viata. Din punct de vedere al variantelor de diete disponibile in media, exista intr-adevar o diversitate uriasa. Dieta hipoglucidica este cea mai in voga in momentul de fata, iar dieta hipolipidica a ocupat locul fruntas in topul dietelor de la sfarsitul anilor '90. Cea mai recomandata este insa dieta bazata pe alimente bogate in nutrienti si sarace in energie (calorii).

Este important de remarcat faptul ca atunci cand se incepe un anumit program nutritional, aceste lucruri trebuie intelese pe deplin si mai ales trebuie urmate cu strictete. In functie de planul nutritional urmat si de felul in care reactioneaza organismul, este posibil ca rezultatele sa nu fie atat de rapide pe cat s-ar fi dorit.
De aceea, inainte de inceperea dietei trebuie sa se stabileasca (si sa se respecte) o perioada de timp in care dieta trebuie urmata fara abatere. In felul acesta se va evita abandonarea prematura a dietei si vor creste sansele obtinerii unor rezultate pozitive.

In cazul in care dieta inceputa este alterata prin consumarea unor alimente mai bogate in calorii, este suficient ca in ziua urmatoare dieta sa contina alimente mai usoare si mai sarace in calorii decat in dieta de baza.

Esential este sa se inteleaga faptul ca pierderea rapida a kilogramelor este nesanatoasa si, in plus, atrage dupa sine riscul recastigarii acestora intr-un timp foarte scurt de la intreruperea dietei.

Orice dieta trebuie luata treptat si nu este recomandat sa se faca schimbari prea mari intr-un timp prea scurt.
Rabdarea trebuie sa fie cuvantul de ordine. Gandurile permanente la bunatatile savurate odinioara pe canapea in fata televizorului, impreuna cu presiunea dorintei de schimbare rapida, pot conduce la frustrare, descurajare si, pana la urma, abandonarea dietei.

Din pacate sau din fericire, natura umana se poate obisnui cu aproape orice. Evident ca in cazul obisnuirii cu alimentatia sanatoasa si cu exercitiul fizic regulat, in mod sigur se aplica "din fericire".
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EMY pe 7 Iun 2010, 22:17
    vreau sa slabesc

    am 26 de ani,1,55 si 54kg.nu am copii.va rog recomanda-ti-mi o dieta

    0
    0

  • nico pe 19 Dec 2009, 23:06
    slabirea

    am 27 fac 28 in 2010 si vreau sa stiu care este greutatea ideala pt varsta mea si 1.64 si am un copil de 9 luni

    0
    0

  • viktori@ pe 27 Sep 2009, 06:36
    ...

    in 2 luni de zile de la 52 de kg am ajuns la 62 kg,,,vreau o dieta care sa slabesc inapoi , am incercat citeva diete si nu au dat rezultate...

    0
    0

  • deea pe 20 Sep 2009, 13:52
    cum pot sa slabsc

    am 1.63 si am 14 ani jum.... am ajuns la 62 de kilograme....la mine aproape totul este pus pe burtica...arat de park as fi inghitit un pepene:(...incerc sa fac 30 min d exercitii pe zi..am renuntat la paine...sh am luat-o mai usor cu mancarea...numai mananc dupa 6 seara!...toate astea de astazi...incerc din nou!nu slabesc..pun incontinuu pe mine...in toata perioada asta in care m-am ingrasat ...nu am slabit niciodata....am pus!:|..nu stiu ce sa fac..!

    0
    0

  • KOrelay pe 14 Mar 2009, 23:34
    MDA,,,

    deci ......eu am avut 1.50 cm si 52 de kg in 2 sapt am slabit 10 kg......si nam facut asa ceva ......a fost nevoie de 4 ore de sport zilnic fara pauza fara PAINE.. multe fructe .....supa de legume si...carne de pui sau peste fiert sau la gratar......si dupa ora 6 nimic inafara de apa......asaca nu e nevoie de o pagina pt a zice cum se face o dieta e simplu e doar o propozitzie: o masa regulara si mult sport

    0
    0

  • georgiana pe 10 Mar 2009, 21:04
    vreau sa slabesc

    am 1.72cm si 80 de kg si inplinesc 20 de ani .vreau sa slbesc si nu stiu cum

    0
    0

  • ionut pe 6 Nov 2008, 20:23
    dieta

    am 40 de kg si am 12 ani si am 1.43 cm

    0
    0

  • lili pe 12 Oct 2008, 09:50
    vreau sa slabesc dar nu pot

    am 1.64 cm si o greutate de 90 kg , deci sant obeza . Ce trebuie sa fac ca sa pot tine o cura de slabire sau sau cum sa fac mai intai sa renut la una alta ca apoi sa tin o cura de slabire ? De cand am fost gravida m-am invatat toata ziua sa rontai si acum mai ales cand ma inervez devorez frigiderul.Am 39 de ani , un bebe de 2 ani si multe multe kg in plus . Inainte de a ramane insarcinata aveam 69 kg

    0
    0

  • crina pe 18 Apr 2008, 11:07
    ce dieta trebuie sa urmez?

    27 08 1978 13 :30

    1
    0

  • florea pe 28 Mar 2008, 15:32
    ce dieta mi se potriveste?

    as dori tare mult sa stiu ce dieta mi s epotriveste.cum sa fac asta?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod