Capcanele dietei in anotimpul calduros

S-ar putea spune ca vara este anotimpul cel mai potrivit pentru silueta ta. Nu numai pentru ca (nu-i asa?) te-ai straduit pana acum sa elimini kilogramele suplimentare si sa combati...

S-ar putea spune ca vara este anotimpul cel mai potrivit pentru silueta ta. Nu numai pentru ca (nu-i asa?) te-ai straduit pana acum sa elimini kilogramele suplimentare si sa combati, pe cat posibil, celulita.

Principalul motiv este ca, in aceasta perioada, nu-ti va fi (teoretic) prea dificil sa te mentii, consumand cat mai multe din alimentele specifice: salate, fructe si legume.

Da, spuneam "teoretic". Dar cand este vorba sa transpunem acest lucru in practica, s-ar putea sa constatam ca lucrurile se complica. Nu pentru ca ne-ar lipsi vointa, ci pentru ca, din nestiinta, putem ajunge in situatia de a acumula calorii, in timp ce noi suntem perfect linistite si convinse ca mancam sanatos si cu un aport caloric foarte redus...

Nu este cazul sa intri in panica, dar trebuie sa fii atenta. Unele dintre mancarurile pe care le consumi frecvent in timpul verii pot fi mai daunatoare pentru silueta decat iti imaginezi.

Iata care sunt cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atenta, daca vrei sa nu se "aleaga praful" de tot efortul pe care l-ai depus in decursul anului pentru a fi in forma.

Atentie la salate!

Ce ar fi o zi de vara - sau, si mai bine, un picnic - fara o salata rece de cartofi? In definitiv, nu faci nimic rau: cartoful este o leguma, nu? Da, pana aici ai dreptate, dar... exista un "dar". In primul rand, cartofii sunt foarte bogati in carbohidrati si, daca la acesti compusi se adauga si dressing-ul pe baza de maioneza, putem spune ca tacamul este complet.

De aceea, daca tii neaparat sa mananci o asemenea salata, evita maioneza (chiar si pe cea degresata) si orienteaza-te mai degraba spre cele pe baza de iaurt. De asemenea, retine ca salatele cele mai bune sunt cele pe care le prepari tu insati, acasa (macar stii ca nu contin atat de multi conservanti, precum cele cumparate).

Bauturile "de sezon"

Ai ghicit: ma refer, preponderent, la cocktail-urile viu colorate si extrem de apetisante. Indiferent ca sunt alcoolice sau nu, sunt foarte putine sanse sa le rezisti.

Nuante ispititoare, combinatii care te fac sa salivezi, fructul care orneaza buza paharului, cuburile de gheata care iti promit o bautura intr-adevar racoritoare in zilele toride ale verii... Cum ai putea sa rezisti ispitei?

Poate daca iti voi spune ca o asemenea bautura contine, in medie, 200 de calorii (in cazul in care contine si alcool, deoarece despre acesta se stie ca este bogat din punct de vedere caloric), vei avea ceva retineri cand ti se va face pofta sa bei asa ceva. Cocktail-urile non-alcoolice au fost "estimate" la aproximativ 140 de calorii pentru un pahar de dimensiune medie.

De fapt, dupa cum iti vei da seama tu insati, si nu dupa multa vreme, aceste bauturi nu iti aduc nici un beneficiu in ceea ce priveste potolirea setei. Ba din contra: la scurt timp dupa consumarea lor, vei avea senzatia ca "iti arde gatul".

Este momentul sa recurgi la o limonada cu lamaie verde (nu suna imbietor?) sau, pur si simplu, la un pahar cu apa minerala. Cu siguranta, aceste bauturi iti vor face mult mai bine.

Hamburgeri si "hot dogs"

Macar in privinta lor, stii singura care sunt pericolele si de ce este riscant sa mananci prea des astfel de produse. Nu e mai putin adevarat insa ca sunt foarte la indemana, mai ales in concedii - cine are chef de gatit in vacanta? Este de inteles, insa nu inseamna ca ar trebui sa-ti dinamitezi silueta cu astfel de "bombe calorice". Axeaza-te pe salate de cruditati, cu ulei de masline. Iti vei fi foarte recunoscatoare tie insati, in viitorul apropiat.

Specialitati pe baza de cafea

Cred ca tocmai am deschis un fel de "cutie a Pandorei", nu-i asa? Foarte multe persoane consuma cafea, iar in lunile fierbinti de vara prefera sa savureze o cafea din gama "frappe", cu frisca, uneori inghetata sau doua-trei cuburi de gheata. Nimic de zis - este delicioasa, insa aportul caloric este, cu siguranta, semnificativ.

N-ar fi prea indicat sa consumi frecvent astfel de bauturi, ca sa nu mai spunem ca excesul de cofeina este ultimul lucru de care organismul tau are nevoie in zilele caniculare. O cafea bauta dimineata ar trebui sa fie de ajuns; in restul zilei, te poti inviora cu apa rece, in care ai pus o felie-doua de lamaie.

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DANA pe 26 Aug 2008, 14:46
    diete

    fatelor tineti cont de ce cititi pe acest sait ,despre diete,notatile intr-un caiet si incercati sa le puneti in aplicare,incet dar sigur. (putin si bun).Eu asta fac si da rezultate.Schimbati-va stilul de viata cu ajutorul acestor sfaturi excelente.Sta in puterea voastra...Ce asteptati ? Timpul trece...

    0
    0

  • cristina pe 12 Aug 2008, 03:14
    diete

    as dori si eu daca se poate dieta acea p care a tinuto doamna de a slabit de al 106 kg la 76 de kg

    0
    0

  • ella pe 27 Iul 2008, 15:49
    diete de slabit

    S-ar putea ca dieta Mirelei sa nu ajute tuturor. O dieta buna este cea personalizata si asa cum a spus chiar Mirela se face sub supravegherea stricta a unui medic nutritionist. Dar fetelor, tot ce mancam legume, fructe , carne, toate sunt NESANATOASE. Citeam undeva ca tot ce consumi trebuie sa fie crescut ca sa zic asa in pamantul din locul unde te-ai nascut. E o teorie, nu? Dar ce mere romanesti gasesti in supermarketuri ? Pana si din Argentina vin mere la noi. De la Voinesti nu se mai aduce un mar. Rosiile si pepenii sunt turcesti (si dovleceii) fructele sunt care mai de care "exotice". Toate nu mai sunt recunoscute de catre organism ca un "combustibil". Si atunci trupul tau incepe sa stocheze ce nimereste. Nu e atat de simplu : da-mi si mie reteta. Si toata ziua incerci tot felul de retete si diete. Nu faci decat sa te dereglezi uneori si sa pui pe tine si mai dihai. Asa ca mult mai bine e sa faceti ce v-a sfatuit Mirela, sa gasiti un nutitionist, sa faceti niste analize si sa aveti incredere si in medic si in puterile voastre. Bafta si multa vointa!

    0
    0

  • Diana pe 26 Iul 2008, 08:12
    dieta

    As dori si eu dieta Mirelei. Multumesc de pe acum pt. efort!

    0
    0

  • Mary pe 25 Iul 2008, 11:38
    diete

    nu trebuie sa facem o obsesie pentru o anumita dieta, dar e bine sa avem un stil de viata echilibrat: fara carne (mai ales cea grasa), paine din grau, grasimi( mai ales margarina), dulciuri etc. Fructeke si legumele sunt o adevarata sursa de energie si sanatate.

    0
    0

  • Livia pe 11 Iul 2008, 08:29
    diete

    Si eu doresc foarte mult aceasta dieta. D-na Mirela va rog frumos sa-mi trimite-ti si mie programul dietei pe care-l urma-ti.

    0
    0

  • simona pe 9 Iul 2008, 17:11
    dieta

    As dori si eu daca se poate sa-mi trimita si mie d-na Mirela Ciumacenco programul dietei pe care-l urmeaza.

    0
    0

  • ana pe 27 Iun 2008, 17:57
    dieta

    vreau si eu dieta mirelei...va rog mult d tot...

    0
    0

  • mirela pe 27 Iun 2008, 16:40
    diete

    vreau si eu dieta ta MIRELA.TE ROG

    0
    0

  • Ama pe 27 Iun 2008, 15:58
    superdiete

    Mirela salveaza-ne si pe noi trimitindu-ne programul dietei

    0
    0

  • Hornoiu Maria pe 26 Iun 2008, 12:07
    diete

    vreau si eu dieta D-nei Ciumacienco

    0
    0

  • Adina pe 26 Iun 2008, 11:54
    diete

    vreau si eu dieta d-nei ciumacenco. mercic mult.

    0
    0

  • Ispas Liliana pe 26 Iun 2008, 10:41
    diete

    As dori, daca se poate sa-mi trimita si mie d-na mirela ciumacenco programul dietei pe care-l urmeaza.

    0
    0

  • mirela ciumacenco pe 26 Iun 2008, 08:47
    diete

    Dragele mele, eu urmez o dieta in urma careia am pierdut 30kg. Acum sunt in faza de mentinere si desi am voie sa mananc din toate cate putin am redus drastic lipidele . Despre glucide nu mai vorbesc ...0 de la inceputul dietei... imi sunt permise doar fructele...de 3 ori pe saptamana...Oricum dintr-o mancacioasa de 106 kg am ajuns la o greutate normala(76)... Dieta e tinuta sub supravegherea unui medic si va recomand daca vreti sa slabiti sa o faceti numai la sfatul unui nutritionist. Nu e vorba de medicamente ci doar de alimentatie si putina miscare dar f. multa vointa.....Merita cand te uiti in oglinda si iti place ce vezi,....

    0
    0

  • Mary pe 25 Iun 2008, 21:04
    diete

    Eu stiu ca este indicat sa se consume in diete salate asociate cu proteineasa ca nu va faceti probleme,e chiar foarte sanatos!

    0
    0

  • Florea Nuti pe 25 Iun 2008, 09:04
    diete alimentare

    As vrea sa stiu daca salatele de legume combinate cu proteine(carne, sunca, oua, pui, peste sau branza) , le poti consuma in diete de slabit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod