Caloriile unui avocado: de câte ori îl poţi mânca pe săptămână?




Câte calorii are un avocado?

Un avocado obişnuit are în jur de 322 de calorii. Astfel o jumătate de avocado va avea 161 de calorii, iar un sfert de avocado va aduce în jur de 81 de calorii şi 5 grame de grăsimi.

Chiar dacă este un fruct mai bogat în calorii trebuie să reţii că aceste calorii provin din grăsimi sănătoase şi că sunt benefice pentru sănătate, dacă le consumi cu moderaţie în cadrul unei alimentaţii corecte. De exemplu, poţi să înlocuieşti untul sau maioneza atunci când îţi faci sandvişuri şi să optezi pentru un sfert de avocado făcut pastă.


Caloriile unui avocado: De câte ori poţi mânca avocado pe săptămână?


Deoarece este un fruct bogat în calorii spre deosebire de fructele obişnuite, avocado trebuie consumat cu moderaţie. Câte un sfert de avocado consumat zilnic în cadrul unei alimentaţii sănătoase va aduce multe beneficii pentru sănătate. Dacă nu eşti un mare fan al acestui fruct poţi să-l consumi de trei ori pe săptămână, câte o jumătate de fruct pe zi.

Concentrează-te pe alimente integrale şi neprocesate pe care să le incluzi în planul tău alimentar şi vei realiza că poţi să mănânci mult mai mult fără să depăşeşti numărul caloriilor!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihai pe 6 Mai 2016, 22:19
    "Caloriile unui avocado "

    Si nici cate calorii are un avocado nu ne impartasesc expertii eva.ro :(.

    2
    0

  • Alex pe 6 Mai 2016, 14:39
    Articol degeaba

    Avem in titlu: "de câte ori îl poţi mânca pe săptămână" Unde cacat se regaseste informatia asta in articol??!?!?!

    10
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod