Bucura-te de sporturile de sezon!

Daca esti in concediu la mare sau ai optat pentru un hotel cu piscina, profita de ocazie si inlocuiesti-ti programul zilnic de exercitii fizice cu unul special, de vara. Poti opta pentru inot, gimnasitica acvatica, volei sau tenis pe plaja.

Printre avantajele pe care ti le ofera o vacanta bine meritata la mare se numara si posibilitatea de a face miscare si a te mentine in forma intr-un mod foarte placut. Fie ca alegi sa joci ceva pe plaja sau preferi sa practici un sport in apa, te vei bucura din plin de binefacerile soarelui si te vei relaxa.

Daca te afli la plaja, foloseste in mod util pauza dintre doua sedinte de bronzat. Iata cinci trucuri care te vor pune efectiv in miscare:

Stabileste-ti "sediul" cat mai departe de apa. Astfel, vei mari distanta si vei face mai multa miscare fara sa iti dai seama. Poti chiar sa alegi un loc unde inotul este interzis fapt ce te va determina sa faci cativa pasi in plus pentru a te desfata in mare.

Evita sa te asezi in aproierea chioscurilor deoarece, in cazul in care vei avea nevoie de ceva, vei fi dispusa sa mergi oricat pentru a obtine ce iti doresti.

In cazul in care ai copii, ia-i cu tine la plaja. Sunt o garantie a faptului ca te vei misca mai mult. Aflati mereu in miscare, trebuie sa ii supraveghezi si sa tii pasul cu ei. Insoteste-i in activitatile lor, ajuta-i sa ridice un castel de nisip sau sa culega scoici.

Profita de orice ocazie pentru a te deplasa. Mersul prin nisip are un efect benefic deoarece miscarile sunt mai ample iar muschii picioarelor sunt solicitati mai mult.

Seara, alege plimbarile la tarmul marii si profita de binefacerile apei reci si sarate care iti activeaza circulatia sangelui si iti maseza usor picioarele. De fapt, nimic nu este mai tonifiant si revigorant ca mersul prin apa marii. Microparticulele de sare din apa iti vor oferi chiar un gomaj natural al picioarelor, eliminand imperfectiunile de pe piele.

Tenis, volei sau jogging in apa

Nu uita de sporturile pe plaja. Acum ai ocazia sa faci miscare fara a tine cont de reguli. Poti sa joci tenis, volei sau fotbal pe plaja, facand miscare si amuzandu-te. Indiferent de sportul pentru care optezi, vei alerga prin nisip, iar aceasta activitate iti va pune in miscare muschii picioarelor si fesierii. Daca alegi voleiul, tine cont de faptul ca iti solicita toti muschii, dar mai ales bratele si pectoralii sunt cei care lucreaza. Tenisul iti solicita in plus si umerii.

Pe langa aceste trei sporturi cu mingea poti opta si pentru jogging-ul acvatic. Nisipul este un teren excelent pentru a-ti dezvolta muschii picioarelor. Acest tip de jogging este recomandat daca vrei sa iti dezvolti muschii picoarelor si sa ai coapse si fese ferme. In plus, iti imbunatateste ritmul cardiac si circulatia sangelui.

Gimnastica acvatica

In cazul in care nu ai ajuns la mare dar ai ales sa te cazezi la un hotel cu piscina, ai la indemana doua optiuni: gimnastica acvatica si inotul.

Gimnastica acvatica este un adevarat sport, binevenit pentru tonifierea organismului tau. O poti practica la piscina si are avantajul ca nu este necesar sa stii foarte bine sa inoti deoarece cea mai mare parte a exercitiilor presupun sa fii cuprinsa de apa pana la nivelul pieptului sau chiar cel al taliei.

Gimnastica acvatica este foarte relaxanta si usor de practicat. Exercitiile includ miscari lejere, rotiri, pedalari, ridicari ale bratelor si picioarelor. Pentru a-ti mari rezistenta, alterneaza seriile de exercitii rapide cu cele lente. Gratie apei, vei fi mul mai usoara si vei avea senzatia ca nu ai decat a zecea parte din greutatea ta reala. Muschii tai vor fi determinati sa lucreze opunandu-se rezistentei naturale a apei. Pentru a-ti fi mai usor, poti sa folosesti o centura plina cu aer, care te va ajuta sa plutesti.

O sedinta de gimnastica acvatica dureaza in medie patruzeci si cinci de minute: zece minute pentru incalzire, jumatate de ora de exercitii, apoi inca cinci pentru intinderea muschilor si relaxare. Inainte de a incepe orice exercitiu, adopta pozitia de baza: picioarele usor indoite in fata, talpile intinse si spatele drept. Tine cont de faptul ca nu trebuie sa faci efort prea mare sau sa iti suprasoliciti muschii in timul exercitiilor.

Binefacerile inotului

In ceea ce priveste inotul, nu exista contraindicatii pentru ca aceasta activitate nu solicita nici sitemul osos si nici articulatiile. Din contra, tonifica cu delicatete, redand fermitatea muschilor si remodelandu-ti corpul. Inotul intretine silueta si tonusul, iar apa stimuleaza circulatia, masand usor rotunjimile si punctele sensibile. Un alt avantaj al inotului este acela ca elimina stresul astfel incat te vei simti mult mai plina de viata dupa un sfert de ora petrecut in apa.

Pentru a inota, este recomandat sa alegi prima parte a zilei. Daca mergi la piscina seara, evita sa inoti dupa ce ai luat masa. Inotul intre orele 17 si 19 iti elimina stresul si iti taie pofta de mancare, evitand rontaitul dintre pranz si cina. Daca vrei sa te bucuri din plin de portia ta de inot, demachiaza-te si scoate-ti bijuteriile si lentilele de contact inainte de a intra in apa. Pentru a-ti proteja parul de clorul pe care il contine apa din piscina, este bine sa il acoperi. Cand te intorci de la piscina, nu uita sa folosesti o lotiune de corp hidratanta imediat dupa dus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod