Bucura-te de Sarbatori fara grija siluetei!

La prima vedere, ai putea fi tentata sa spui ca titlul este paradoxal: doar tu tii dieta de atata vreme, cum sa abdici tocmai acum? Nu este vorba despre asa-ceva insa. Dupa cum stii, mesele de sarbatori sunt nu numai imbelsugate si extrem de apetisante, ci si superb decorate - astfel incat, pur si simplu, nu vei putea rezista ispitei.

Cel mai bine ar fi nici sa nu-ti propui asa ceva. Acest lucru nu inseamna ca ai "trada" regimul alimentar si programul de antrenament fizic. De altminteri, gandeste constructiv: sportul contribuie, intre altele, la stimularea metabolismului si, in felul acesta, vei arde mult mai repede caloriile.


Rasfata-te, inclusiv din punct de vedere gastronomic. Aceasta nu inseamna ca ar trebui sa mananci in continuu, dar nu ezita sa te infrupti, moderat, din tot ce-ti pofteste inima. Bucura-te din tot sufletul de aceste zile! In fond, poate ca intr-adevar avem nevoie de o minima perioada in care sa uitam de numaratoarea caloriilor...

A doua zi dupa ce revii din concediu, reia-ti regimul alimentar obisnuit si exercitiile fizice, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Bea ceva mai multa apa decat de obicei si evita carbohidratii.


In primele zile dupa concediu, incearca sa mananci usor, axandu-te pe fructe si legume. Plimbarile sunt esentiale, deci straduieste-te sa le aloci macar o jumatate de ora zilnic.

Unul dintre cele mai importante aspecte este sa nu te simti vinovata ca, pentru cateva zile, te-ai abatut de la "calea cea dreapta" a regimului alimentar si sportului. Este omeneste, ni se intampla tuturor. De asemenea, nu te hazarda la vreo dieta spartana; nu vei face decat sa te epuizezi.

Ca masura generala de precautie, fii rezonabila in ceea ce priveste mancarurile grase, mai ales daca in ultima vreme ai tinut dieta.
Organismul nu este pregatit pentru asemenea "atac" si ai putea avea probleme. Cu alte cuvinte, celebrul dicton valabil pentru machiaj se poate aplica si in cazul de fata: "Cateodata, mai putin inseamna mai mult!".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod