Alimente permise si interzise in faza a doua

Cunoscand efectele diverselor alimente asupra functiilor organismului, veti slabi mai usor si va veti mentine la greutatea normala. In viitor, daca va indepartati de la regim si descoperiti ca v-ati ingrasat cateva kilograme, veti sti cum sa reparati daunele. Veti sti foarte bine ce alimente puteti consuma fara restrictii, pe care trebuie sa le consumati cu moderatie si de care trebuie sa va feriti. Veti intelege principiile metabolismului - nu ca pe o chestiune de interes stiintific, ci la modul practic: cum influenteaza alimentele compozitia sangelui si ce impact are aceasta asupra greutatii dumneavoastra.

Alimente pe care le puteti reintroduce in alimentatie

Fructe: mere, caise uscate sau proaspete, afine, pepene galben, cirese, grapefruit, struguri, kiwi, mango, portocale, piersici, pere, prune, zmeura, capsune.

Lactate: lapte de soia degresat, de vaca degresat (1% grasime), iaurt degresat simplu sau cu aroma de fructe.

Produse fainoase (consumati-le in cantitati mici!): chifle mici, din faina integrala; paine multicereale, din faina de grau integral, de secara, de movaz integral; cereale cu continut ridicat de fibre, fulgi de ovaz (nu instant); briose din faina integrala, fara zahar, fara stafide; paste din grau integral; lipie din faina integrala; floricele de porumb; orez brun sau salbatic; orz.

Legume: fasole pestrita, mazare boabe, cartofi dulci.

Diverse: ciocolata amaruie (rar), budinca fara grasime, vin rosu.


Alimente care trebuie evitate sau consumate rar

Produse fainoase si paine: chifle din grau rafinat, paine din grau rafinat sau alba, biscuiti, fulgi de porumb, paste din faina alba, prajituri din orez, orez alb, cornuri.

Legume: sfecla, morcovi, porumb, cartofi copti sau piure.

Fructe: banane, diverse fructe in compot, suc de fructe, ananas, struguri, pepene verde.

Diverse: miere, inghetata, gem


Informatiile au fost preluate din cartea "Slabeste sanatos cu dieta South Beach", de dr.
Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004, www.curteaveche.ro.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • magdastamate pe 19 Ian 2006, 17:48
    Eroare

    Buna ziua, Am citit cu mare interes si atentie articolul ,,Slabeste sanatos cu dieta South Beach", dar din pacate acolo s-a strecurat o mica greseala si anume, la alimente permise si interzise in faza I-a sunt trecute alimentele de la faza a II-a. Cred ca se poate remedia de catre cei care au in administrare site-ul dvs., nu de alta dar este foarte interesant si ar fi pacat sa ramana asa. In rest numai cuvinte de lauda. Toate cele bune, Magda Stamate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod