Alimente care îți sabotează dieta

Alimente care îți sabotează dieta

Atunci când încerci să pierzi câteva kilograme sau să adopți o dietă mai sănătoasă, s-ar putea să simți că există tentații alimentare peste tot prin jurul tău.
 Însă uite ce alimente care îți sabotează dieta ar trebui să eviți!

5 produse alimentare care îți sabotează dieta

1. Nectarul de agave


Nectarul de agave este, cu siguranță, o alternativă sănătoasă la zahăr. Cu toate acestea, este tot un zahăr cu alt nume. Nectarul de agave este puternic procesat, așa că poate deveni mai toxic pentru tine decât zahărul obișnuit. Este aproape complet lipsit de toate substanțele nutritive, iar în unele cazuri este compus din 90% fructoză. 

2. Nucile


Nucile reprezintă o gustare sănătoasă. Acestea au un conținut bogat de proteine, care te ajută să te saturi incredibil de ușor.
Cu toate acestea, nucile conțin multe calorii, așa că este important să acorzi mai multă atenție mărimilor porțiilor. Un sfert de ceașcă de nuci are aproximativ 200 de calorii. Pentru a te asigura că nu consumi mai multe porții, încearcă să îți măsori cantitățile în prealabil.

3. Untul de arahide


Unele persoane își încep dimineața cu o lingură de unt de arahide amestecată cu fulgi de ovăz. O lingură de unt de arahide conține 100 de calorii. Însă atunci când mănânci direct din borcan, s-ar putea să nu îți dai seama cât de ușor se adună caloriile și te împiedică să îți menții silueta sau să slăbești.

4. Fresh-urile


Sucul de portocale băut dimineața s-ar putea să fie mai rău pentru dieta ta decât ouăle și baconul. Sucul de fructe include zahărul direct în fluxul nostru sanguin.
Din cauza faptului că sunt eliminate fibrele din fructe atunci când prepari un fresh, nu există nicio protecție împotriva creșterii rapide a zahărului din sânge. Atunci când facem suc din fructe și legume, pierdem fibrele, vitaminele și mineralele care aduc beneficii sănătății noastre. Chiar și dacă bei un suc de fructe natural 100%, consumi o băutură cu un conținut ridicat de calorii și zahăr. Poți alege în schimb un smoothie.

5. Iaurturile cu arome


Iaurturile cu arome arată și sunt comercializate ca produse sănătoase, însă multe dintre acestea conțin aditivi, amidon și sirop de porumb. Toate acestea duc la un conținut mare de zahăr, iar unele iaurturi au chiar mai mult de 15 grame de zahăr.
Încearcă să alegi un iaurt fără arome, care să conțină mai puțin de 12 grame de zahăr per porție. Poți adăuga dulceață din fructele proaspete pe care le cumperi. Iaurtul grecesc are un conținut dublu de proteine și jumătate din conținutul normal de zahăr. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod