Alimente care dau stralucire pielii tale

O piele frumoasa nu se obtine doar cu ajutorul demachiantului si cremeipotrivite; conteaza, de asemenea, si ceea ce mananci. Dincolo de toate,pielea ta este un organ, ca si rinichii sau stomacul. Ce actioneaza celmai mult asupra pielii este grasimea si zaharul; acestea provoaca toateproblemele pielii.

Alimentele prezentate mai jos contin nutrienti care hranesc pielea siprevin imbolnavirea acesteia. Incearca sa mananci cat mai mult din acestealimente intr-o saptamana:

- migdalele. Douazeci si patru de migdale contin 9 grame de grasimimonosaturate (la fel de bune pentru piele ca si grasimile omega-3) si 6grame de proteine, aproape jumatate din necesarul tau zilnic de vitaminaE, 7% din necesarul tau zilnic de calciu si o cantitate considerabilade zinc, nutrienti care te ajuta sa-ti pastrezi pielea sanatoasa.

- sfecla verde este recomandata persoanelor cu tenul uscat; sfeclacontine nutrienti care pastreaza pielea moale, incluzand vitamina A,biotina, vitamina C si acid linoleic.
Incercati sfecla sote, in ulei demasline cu usturoi.

- usturoiul are componenti antimicrobieni care iti pot proteja pieleaimpotriva infectiilor. Daca esti predispus(a) la problemele sportivilorsau la alte conditii daunatoare pielii, adauga unul sau doi catei deusturoi taiati in mancarea ta zilnica. Efectele usturoiului sunt maiputernice cand este mancat crud.

- uleiul din samburi de struguri este unul din cele mai bogate sursede acid linoleic, o grasime esentiala care ajuta la vindecarea pieliidistruse si contine un puternic antioxidant care poate preveni dauneleproduse de soare. Acizii grasi din ulei poate controla, de asemenea,inflamarile pielii, cum ar fi psoriazisul. Pentru ca rezista latemperaturi foarte ridicate, uleiul din samburi de strugure poate fifolosit la orice fel de gatit, inclusiv la prajit.

- fructele de kiwi au un efect foarte puternic asupra pielii.
Este unadin cele mai bogate surse naturale de vitamina C; un kiwi contine maimult de 100% din necesarul tau zilnic recomandat. Un luptator impotrivaradicalilor liberi, vitamina C, previne distrugerea pielii si ajuta laproducerea de colagen, proteina fibroasa care pastreaza elasticitateapielii.

- lintea. Ca oricare alt tesut din corpul tau, pielea are nevoie deproteine pentru a fi sanatoasa si lintea este o foarte buna sursadeoarece contine foarte multe fibre, fier, complexul de vitamine B siminerale. Incearca sa gatesti lintea cu ulei de masline, patrunjel silamaie.

- uleiul de masline. Un studiu recent al Colegiului American de Nutritie aanalizat efectele dietei asupra ridurilor pielii. Specialistii au comparatefectele dietei cu pielea persoanelor care lucreaza in aer liber, subdirecta actiune a soarelui si au descoperit ca cei care aveau cele maiputine riduri erau cei care consumau ulei de masline, legume si fructe.

- somonul.
Acizii grasi omega-3 care se gasesc in carnea somonului itipastreaza pielea elastica si pot reduce inflamatiile care provoacapsoriazisul. Incearca sa mananci cat mai mult somon sau orice altpeste oceanic, inclusiv scrumbie sau macrou, cel putin de doua ori pesaptamana.

- ciupercile. Dietele slabe in seleniu pot favoriza aparitia diferitelortipuri de cancer al pielii. O cana de ciuperci contine doua treimi dinnecesarul tau zilnic de seleniu. Ciupercile contin proteine, complexulde vitamine B si zinc necesare pentru a-ti mentine pielea in cele maibune conditii.

- laptele de soia. Daca ai un ten cu pete si iti place sa bei lapte,incearca laptele de soia. Continutul de iod, un mineral de care pieleata are nevoie, te poate ajuta sa lupti impotriva acneei. Iodul ajungein lapte (chiar si in cel organic) deoarece se obisnuieste sa se curetecu el aparatele prin care trece laptele si chiar ugerele vacilor.

- rosiile contin antioxidanti cum ar fi beta-carotenul, vitamina C silycopenul; toate acestea actionand asupra daunelor produse de soare sia cancerului de piele.
Pentru a ajuta absorbtia de lycopen, un puternicantioxidant, specialistii recomanda gatirea rosiilor cu putin ulei demasline.

- germenii de grau sunt una din cele mai bogate surse de vitamine B careajuta la reducerea rosetei, a asprimii pielii si a cojilor formate dincelule moarte. Doua linguri de germeni de grau contin aproape 15% dinnecesarul tau zilnic de vitamina E, un antioxidant care poate preveniistricaciunile produse asupra pielii de radicalii liberi. Adauga celedoua linguri de germeni de grau la cereale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vaida Alexandra Anamaria pe 20 Mar 2008, 18:29
    caisa

    Caisa este un alt aliat de pret in frumusetea pielii, datorita cotinutului crecut de vitamina A, fibre, minerale si oligoelemente, fiind totodata un ingredient de baza si in cosmetica. O caisa zdrobita pe fata, lasata sa actioneze cat mai mult, dupa care se spala cu apa calduta si neaparat crema de fata aplicata imediat, face minuni.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod