Adevar sau mit despre diete

Dieta este caracterizata prin restrictii si canoane pe care trebuie sa le respecti, daca vrei sa scapi de cateva kilograme. Exista zeci de diete, care promit rezolvari rapide pentru problema colaceilor.
Dieta este caracterizata prin restrictii si canoane pe care trebuie sa le respecti, daca vrei sa scapi de cateva kilograme. Exista zeci de diete, care promit rezolvari rapide pentru problema colaceilor. Dar unele dintre regulile intalnite sunt la limita dintre adevar si mit.

Dietele rapide sunt eficiente


Fals. Dietele rapide sunt o pacaleala, sustin toti specialistii. Restrictiile alimentare majore, pe termen foarte scurt (de cateva zile, pana la o saptamana), au ca efect eliminarea apei din tesuturile superficiale si eventual o buna curatare a intestinelor, ceea ce face ca, aparent, sa slabesti, chiar si 4-5 kilograme.


"Poate ca ar trebui sa ne intrebam de ce dietele rapide dureaza o saptamana, zece zile maximum si de ce toate promit o scadere in greutate de pana la cinci kilograme", scrie Dr Alain Delabos, in cartea "Slabeste cu masura". Acelasi medic nutritionist sustine ca dietele rapide sunt eficiente "daca vrei sa incapi intr-o rochie, iar petrecerea nu poate fi amanata, dar de fapt ele aduc un mare deserviciu siluetei, pentru ca efectul yo-yo este foarte accentuat si se manifesta din plin".

Daca iti este foame si nu mananci, slabesti


Fals, si nu doar fals, ci si foarte periculos. Chiar si in perioadele de dieta, organismul are nevoie de nutrienti pe care nu-i poate primi decat prin alimentatie.
Infometarea slabeste, dar cu pretul unor posibile grave si majore tulburari metabolice, dintre care unele pot fi ireversibile. Infometarea slabeste grav organismul si afecteaza functiile vitale.

Cea mai buna dieta este una echilibrata, intinsa pe o perioada lunga de timp, cel mai bine intre trei si sase luni, care asigura o slabire constata si lenta. Dieta de lunga durata este singura care reduce riscul efectului yo-yo.
Cel mai bun sfat este sa eviti infometarea si sa repartizezi cele trei mese mari de peste zi, in sase mese mai mici impartite in mod cat mai egal.


Toate glucidele sunt rele


Fals si periculos! Organismul are nevoie de glucide pentru ca acestea sunt combustibilul care asigura o functionare normala inimii si creierului. In plus, glucidele incetinesc procesul de digestie si dau senzatia de satietate.

O digestie lenta este foarte importanta cand respecti o cura de slabire. Diferenta o face tipul de aliment "dulce" pe care il mananci si de indicele glicemic al acestuia. Aici poti afla foarte multe despre dieta glicemica.
  Ideea este ca painea are un indice glicemic ridicat, va fi digerata si asimilata repede, in timp ce fasolea sau conopida vor rezista mai multa vreme in intestin.

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emil pe 26 Mar 2014, 08:44
    adevarat

    incercati clean 9 !daca respectati programul puteti scapa de 9 kg in prima luna

    0
    0

  • Georgiana pe 3 Ian 2013, 21:36
    Poti sa slabesti fara sa tii dieta

    Eu nu am tinut dieta ba chiar am mancat enorm ,dar am facut foarte mult sport in mod special seara 15 minute de sport intens si a dat roade am slabit 7 kilograme in 3 saptamani. Nu trebuie sa te infometezi ca sa arati bine.Deci mancati fete-lor si face-ti sport.NU VA INFOMETATI!!!!!

    0
    0

  • irina pe 3 Dec 2012, 22:04
    buna

    si eu iau ecofit de o saptamana si ceva si am slabit 4 kg pana acum.Eu nu mananc seara dupa 18 si iau pastilele si picaturile la ore fixe zilnic si da rezultate foarte bune.

    0
    0

  • luminoase pe 15 Iul 2010, 12:18
    ecofit

    eu nu prea pot sa tin dieta nu mai mananc seara si nici dulciuri nu mai mananc suc nu mai beau dar o sa vad ce o sa iese

    0
    0

  • luminoase pe 15 Iul 2010, 12:17
    ecofit

    buna fetelor astazi este a 8 a zi de cand iau ecofit si am slabit max 1 kg sunt cam dezamagita imi facusem atatea sperante dar o sa il iua in continuare poate la mine da rezultate mai tarziu

    0
    0

  • sonia pe 30 Mai 2010, 20:38
    ecofit

    Buna ,eu nu am avut probleme cu buda cat timp am luat ecofit.Este ok,nu are efecte adverse si da rezultate bune,eu am slabit 8kg.

    0
    0

  • camelis pe 13 Apr 2010, 16:29
    dieta

    as dori si eu sa stiu daca acest produs Ecofit te face sa cauti buda foarte des

    0
    0

  • sorina pe 13 Mar 2010, 16:23
    ecofit

    EU IAU ECOFIT DE 1 SAPTAMANA SI AM SLABIT 2 KG .AM PORNIT DE LA 55 KG SI VREAU SA AJUNG LA 49KG,SPER SA MAI SLABESC 4KG CU EL. AM O PROBLEMA CU DULCIURILE NU POT RENUNTA LA ELE,MANANC IN FIECARE ZI CEVA DULCE EU AM CUMPARAT DE PE www.ecofit.ro gasesti acolo pret ,tot

    0
    0

  • RODICA CAPRIOARA pe 12 Mar 2010, 09:45
    Ecifit

    Mai multe detalii despre Ecofit daca as putea afla,...rog mult! Cu stima R.C.

    0
    0

  • Nico pe 11 Mar 2010, 23:37
    ma intereseaza si pe mine

    as vrea si eu sa stiu mai multe despre aceste pastile ecofit de efecte.....de unde sa le cumpar si la ce pret le gasesc...va rog ms

    0
    0

  • kamelia pe 9 Mar 2010, 18:11
    ecofit

    Foarte buna acest Ecofit!Am slabit in 10 zile 4kg.Va tin la curent ca mai am de luat 20 de zile.Va pup!

    0
    0

  • gabriela_agenzia pe 6 Mar 2010, 19:29
    SALVE

    NU EU NU SUNT DE ACORD CU PASTILE ASI DORI DACA SE POATE UN SFAT CUM SA FAC VA MULTUMESC SI O DUMINICA PLACUTA

    0
    0

  • laura pe 6 Mar 2010, 18:10
    buna

    Si eu iau ecofit,sunt la 10 zi si am slabit pana acum 4kg.

    0
    0

  • dana pe 5 Mar 2010, 20:00
    ecofit

    Singurele pastile de slabit care au dat rezultate sunt Ecofit,am slabit cu ele 11kg intr-o luna.Le recomand tuturor persoanelor care doresc sa slabeasca,si nu au nici efectul yoyo.Eu mananc normal,si nu ma ingras.Am inceput sa fac sport de ieri ,pentru tonifiere.

    1
    0

  • cristina pe 5 Mar 2010, 13:49
    poti sa slabesti facand sport si fara sa ti dieta?

    eu am inceput sa fac sport d 2 saptamani si nu tin dieta.......se vede f putin k am slabit aprox 1 kg.

    0
    0

  • Andreea Lazarescu pe 5 Mar 2010, 11:03
    Poti sa slabesti fara sa tii dieta?

    ADEVARAT! Eu am slabit peste 20 de kilograme in 5 luni, descoperind forme pe care nici nu stiam ca le am; n-am tinut dieta, am mancat enorm. Secretul e CE mananci. Love! Andreea Lazarescu, www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod