7 alimente care accelerează metabolismul şi te ajută să slăbeşti

Vrei să slăbeşti câteva kilograme până la sărbători? Descoperă care sunt cele mai bune alimente pe care te poţi baza, ţinând cont de recomandările oferite de celebrul Dr. Oz.

Vrei să slăbeşti câteva kilograme până la sărbători? Descoperă care sunt cele mai bune alimente pe care te poţi baza, ţinând cont de recomandările oferite de celebrul Dr. Oz.

 

 Unele alimente au capacitatea de a accelera metabolismul şi a favoriza arderea grăsimilor, susţine specialistul. Dacă ai grijă să faci alegeri alimentare sănătoase, fără un conţinut caloric ridicat şi în plus vei introduce aceste alimente ajutătoare în dieta ta, cu siguranţă vei scăpa de câteva kilograme până la Crăciun.

De asemenea, este important să nu sari peste micul dejun şi să nu excluzi total grăsimile din planul tău alimentar, ci să le alegi pe cele bune, cum ar fi uleiul de măsline, avocado, seminţele de dovleac, seminţele de in, somonul, macroul, heringul, anşoa, sardinele şi nucile.

În schimb, ar fi bine să limitezi consumului grăsimilor rele, care se regăsesc în toate produse de origine animală.

Iată care sunt alimentele recomandate de Dr. Oz şi care te ajută să slăbeşti:

1. Fasolea roşie
Oferă o senzaţie prelungită de saţietate, iar datorită conţinutului ridicat de amidon rezistent, jumătate din caloriile consumate nu se vor absorbi. Dr. Oz recomandă boabele de fasole pentru că reduc nivelul zahărului din sânge şi accelerează arderea grăsimilor. Dacă te îngrijorează senzaţia de balonare şi gazele intestinale după ce ai consumat fasole, trebuie să ştii că acestea vor dispărea pe măsură ce le consumi cu regularitate, deoarece ajută la formarea bacteriillor bune care favorizează digestia.



2. Seminţele de pin
Au un conţinut ridicat în acid pinolenic care are rolul de a suprima senzaţia de foame. Astfel, un pumn de seminţe de pin pe zi te va ajuta să nu resimţi o senzaţie de foame intensă şi vei reuşi să mănânci porţii mici, dar şi să limitezi consumul alimentelor nesănătoase. Dr. Oz spune că seminţele de pin au cea mai mare cantitate de proteine dintre toate oleaginoasele.


3. Ceaiul de fenicul
Dr. Oz recomandă să bei o cană cu ceai de fenicul seara, înainte de culcare, deoarece are proprietăţi detoxifiante, ajută la o digestie mai bună, te scapă de balonare şi împiedică depunerea grăsimilor.



4. Merele
Sunt potrivite ca gustare înainte de masa de seară, spune Dr. Oz. Datorită conţinutul ridicat de fibre solubile, merele reduc cantitatea de zahăr şi calorii care sunt absorbite în sânge imediat după ce ai luat masa.


5. Avocado
Conţine grăsimi bune, mononesaturate, care îţi oferă energie, au grijă de inima şi creierul tău, dar accelerează şi arderea grăsimilor.


6. Ardeii iuţi
Capsaicina care se regăseşte în ardeii iuţi te va împiedica să consumi cantităţi exagerate de mâncare. De asemenea, ea stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor.


7. Lintea roşie

Este bogată în proteine şi fibre, asigurând o saţietate pe o perioadă lungă de timp.
O cană cu linte asigură mai mult de jumătate din cantitatea de fibre necesară pe parcursul unei zile.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod