Decor albastru

6 trucuri de slăbit pe care nu ţi le-a spus nimeni niciodată

Există unele culori care stimulează apetitul, pe când altele au efect total opus. Un decor albastru scade pofta de mâncare!
Să ţii dietă nu e deloc o sarcină uşoară. Pe lângă consumul de alimente sănătoase, un lucru important, dar în acelaşi timp dificil, este să adopţi obiceiuri noi.

Iată 6 trucuri pe care nimeni nu ţi le-a spus vreodată şi care chiar te vor ajuta să slbăbeşti:

Când mănânci în oraş, alege întotdeauna cele mai mici porţii disponibile


Fă-ţi timp pentru a citi meniul. Chiar dacă mergi într-un loc unde se consumă hamburgeri şi alte astfel de produse nesănătoase, alege cea mai mică porţie doar pentru a-ţi satisface pofta.
Conform unor studii recente, oamenii care nu comandă propriul lor fel de mâncare, au tendinţa de a mânca totul de pe masă, chiar dacă sunt sătui.

Fii mai optimistă! Gândirea pozitivă contează

Ideea este să te concentrezi doar pe gânduri bune şi să să îţi repeţi obiectivele plină de optimism. Spre exemplu, chiar dacă ai slăbit doar jumătate de kilogram, bucură-te de reuşită. Şi spune hotărâtă: mânanc doar această porţie sau nu vreau desert, aceste fraze te vor ajuta!

Să mănânaci singură e mult mai bine decât atunci când ai companie

Atunci când vrei să slăbeşti, îţi doreşti ca prietenii şi familia să te ajute să îţi atingi scopul.
Cu toate acestea, este dovedit ştiinţific că oamenii care mănâncă într-un grup, mânâncă mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că petreci mai mult timp la masă, vorbind şi râzând, lucruri care te distrag de la cantitatea de mâncare pe care o consumi.  Asta nu înseamnă că trebuie să iei masa tot timpul singură, dar atunci când ai companie ai grijă să respecţi ce ai de gând să mănânci şi să nu te abaţi.

Dacă ţi-e foame, miroase banane


Chiar dacă sună nebunesc, s-a dovedit că dacă miroşi alimente precum merele, menta sau bananele îţi poţi păcăli creierul şi îl faci să creadă că mănânci.
Un studiu care a implicat 3000 de voluntari care au mirosit aceste alimente atunci când le era foame au constatat că apetitul lor a scăzut, iar rezultate s-au văzut la cântar.

Albastru este culoarea care îţi taie apetitul


Un studiu recent a arătat că albastrul scade pofta de mâncare, Aşa că încearcă să faci unele modificări, cum ar fi decorarea mesei cu o faţa de masă, şerfeţele, farfurii şi pahare de culoare albastră. Aceasta se numeşte psihologia culorilor!

Mănânacă în faţa unei oglinzi


Chiar dacă ţi se pare ridicol, studiile au arătat că dacă mănânci în timp ce te uiţi la tine, vei reduce la o treime cantitatea de alimente consumate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod