6 trucuri ca să arzi mai multe calorii

Pune pe lista ta de priorităţi câteva trucuri simple care te ajută să accelerezi arderea caloriilor. Iată care sunt cele mai frecvente obiceiuri despre care specialiştii susţin că dau roadele pe care le aştepţi!

Pune pe lista ta de priorităţi câteva trucuri simple care te ajută să accelerezi arderea caloriilor. Iată care sunt cele mai frecvente obiceiuri despre care specialiştii susţin că dau roadele pe care le aştepţi!

 

Tot mai multe cercetări mizează pe strategiile de stimulare a metabolismului pentru a-l ajuta să ardă mai multe calorii. Cu cât vei arde mai multe calorii, cu atât vei scăpa de mai multe dintre depunerile de grăsime care te incomodează. De asemenea, contează foarte mult sursa acestor calorii, deoarece ele au un impact diferit asupra metabolismului.

 

"Caloriile trebuie diferenţiate din punct de vedere cantitativ, dar şi calitativ - contează enorm din ce fel de alimente provin caloriile! Astfel, caloriile care provin din legume şi fructe nu au acelaşi impact metabolic precum cele care provin din alimente rafinate", avertizează prof.

dr. Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa "Şi noi ce mai mâncăm ... ca să slăbim?"

 

 

Iată cele mai simple soluţii ca să arzi calorii:

 

1. Bea ceai verde!

O ceaşcă de ceai verde neîndulcită te poate ajuta să arzi mai multe calorii, potrivit unui studiu apărut în publicaţia Physiology & Behavior. Se pare că rata metabolică creşte cu 16% în urma consumului de ceai verde. Aşadar ia în calcul 1-2 căni pe care să le bei pe parcursul zilei.

 

2. Mănâncă puţin şi des!

Dacă vei urma această regulă cu 3 mese principale şi 2 gustări în porţii mici îţi vei pune metabolismul "la lucru" şi vei arde mai multe calorii decât în cazul în care mănânci de două ori pe zi şi consistent.

 

3. Nu uita de mişcare!

Chiar şi plimbările lungi în pas alert pot să facă minuni! Dar, nu ezita să faci acasă nişte exerciţii şi cât mai multă mişcare în aer liber.

 

4. Mănâncă ardei roşu iute!

Se pare că multe cercetări au scos la iveală efectele ardeiul roşu care are capacitatea de a te ajuta să arzi cu 20% mai multe calorii. Dacă alegi la o masă o porţie mică de paste integrale, ai grijă să nu conţină sosuri grase şi să le adaugi câteva felii de ardei roşu iute.

 

5. Mănâncă la ore fixe şi nu sări peste micul dejun!

Stabileşte-ti un program fix pentru mese pe care să-l respecţi pe cât posibil şi nu pleca niciodată de acasă fără să iei micul dejun.

 

6. Bea cât mai multă apă plată!

Studiile au arătat că un consum ridicat de apă împiedică depunerile de grăsime şi ajută la arderea caloriilor. Este recomandat să bei 2 pahare cu apă plată la temperatura camerei, dimineaţa pe stomacul gol pentru a stimula metabolismul. 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marc333 pe 9 Iul 2013, 14:29
    Ajutati-ma sa slabesc!!! urgent

    Va rog mult vreau sa ajung la 45-46 kg ....ACUM AM 52KG...cine a tinut o dieta care ia ajutat intradevar sa scape de burtica sa mio transmita si mie ,rog multtt,mult de tot..va pup. Facebook :Marcela Tudorache

    0
    0

  • Corina Radulescu pe 15 Iul 2011, 11:14
    slabit

    Intr-adevar,este foarte important ,daca vrei sa slabesti, sportul si alimentatia. Insa,pe langa astea eu am incercat si Extractele Esentiale de la Bioelemente(imi spusese o prietena de ele si am zis sa vad cum sunt,mai ales ca sunt produse naturale) Am observat ca iti accelereaza procesul de slabire,datorita efectului antioxidant.Slabisem cu 2 kg mai mult decat in perioada in care tineam doar regim si sport.Le recomand cu incredere.

    2
    1

  • x pe 27 Iun 2011, 01:39
    @Daria

    Sigur pastilele nu contineau si altceva?

    0
    0

  • DariaMih pe 25 Iun 2011, 11:55
    ardei iute si ceai verde

    Punctul 1 si 4 chiar sunt adevarate. Nasa mea mi-a adus vara trecuta niste pastile din america care contineau ardei iute, erau intr-o cutie roz, dar chiar nu imi aduc minte numele..Vreau sa va spun ca am slabit mai mult cu 2 kilograme, decat atunci cand aveam doar dieta simpla. Insa trebuie sa avem atentie in privinta condimentelor ca s-ar putea sa ne irite stomacul. Pastile cu ceai verde acum incerc, se numesc slim&fit, am slabit 4 kg in 2 saptamani, insa mai continui dieta inca putin. Felicitari oricum pentru articolul, nu stiam ca trebuie sa bem 2 pahare cu apa pe stomacul gol!

    3
    0

  • Serebrian Anca Irina pe 22 Iun 2011, 09:45
    arderea caloriilor

    Sa avem insa mare grija cu pct 2 & 4. Mancand des ne punem la lucru si stomacul, care saracu' nu va avea timp de odihna intre mese. Asemenea unei masini de spalat rufe in care am pus rufe la spalat si dupa 1/2 ora de la inceperea programului o ooprim mai punem cateva rufe si continuam procesul de spalare... La sfarsit, nici rufele nu vor fi spalate (alias alimentele digerate) si nici masina nu va continua sa aiba viata lunga (stomacelul nostru). Nutritionistii recomanda minim 4-5 ore pauza intre mese. (pentru ca progesul digestiv sa fie complet) In ceea ce priveste ardeiul iute, atentie la iritarea stomacului si a intestinului... sa nu ne facem bine pe o parte si rau pe cealalta. Sanatate si cat mai multe calorii arse...

    17
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod