6 sfaturi ca să-ţi accelerezi procesele metabolice şi să slăbeşti

O ceaşcă de cafea neagră băută dimineaţa, mai ales neîndulcită, îţi aduce doar beneficii.
Accelerarea metabolismului este de regulă o prioritate a persoanelor cu tendinţă de îngrăşare, preocupate de greutatea lor corporală. Randamentul cu care corpul tău arde grăsimi este influenţat de mai mulţi factori, de la predispoziţia genetică, până la vârstă şi alimentele pe care le consumi de obicei. Vestea bună este că poţi da oricând un impuls sănătos proceselor metabolice, în favoarea siluetei tale. Iată cum!

1. Bea cafea neagră în fiecare dimineaţă

S-au încheiat vremurile în care oamenii considerau cafeaua nocivă pentru sănătate. Cercetătorii te asigură de faptul că o ceaşcă de cafea neagră băută dimineaţa, mai ales neîndulcită, îţi aduce doar beneficii: îţi creşte nivelul de energie şi puterea de concentrare, dar mai ales îţi accelerează metabolismul şi ajută organismul să ardă cât mai multe calorii!

2.
Evită dietele drastice


Un motiv frecvent al problemelor de greutate la femei este acela că reprezentantele sexului frumos apelează foarte des la diete drastice, dupa ce constată că ar fi cazul să slăbească. Chiar dacă acest tip de cure de slăbire te scapă temporar de câteva kilograme, ele nu fac altceva decât să îţi slăbească masa musculară şi să îţi determine corpul să acumuleze mai multă grăsime când începi să mănânci normal.

3. Consumă multe proteine slabe

Încearcă să consumi cât mai des proteine slabe, întrucât corpul le foloseşte pentru a metaboliza grăsimile si carbohidraţii. Surse sănătoase de proteine care îţi pun în mişcare metabolismul sunt carnea macră de vită, peştele, curcanul, carnea de pui, branza tofu, legumele oleaginoase, ouăle şi lactatele degresate.

4.Condimentează-ţi mesele

Eşti fană a mâncărurilor iuţi şi intens condimentate? Oricare ar fi răspunsul tău, este bine să te obişnuieşti cu gustul înţepător al ardeiului iute, piperului şi usturoiului, deoarece aceste alimente furnizează compuşi chimici care cresc semnificativ rata metabolică.
Când mănânci des condimentat, metabolismul tău se obişnuieşte să funcţioneze în ritm alert.

5. Ia gustări sănătoase

Nutriţioniştii recomandă întotdeauna 5 mese pe zi în loc de 3, pentru că atunci când mănânci porţii mici şi frecvente, metabolismul tău funcţionează în ritm constant pe tot parcursul zilei. Atunci când iei 3 mese mari şi consistente zilnic, cu multe ore pauză între ele, îţi determini procesele metabolice să încetinească.

Ai grijă totuşi să mănânci des alimente sănătoase, în cantităţi rezonabile. Fructele, legumele, brânzeturile degresate şi biscuiţii integrali sunt exemple pozitive, napolitanele cu ciocolată, nu!

6.
Lucrează-ţi masa musculară


Corpul tău arde în mod constant calorii, chiar şi atunci când stai pe canapea şi te uiţi la TV. În schimb, rata metabolică în timpul odihnei poate fi mai mare sau mai mică, în funcţie de forma în care se află musculatura ta.

Fiecare 2 kg de muşchi arde circa 6 calorii pe zi pentru a se menţine, deci cu cât ai masa musculară mai dezvoltată, cu atât mai accelerate vor fi procesele metabolice ale organismului tău
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod