6 reguli pentru a indeparta senzatia de foame

Iarna ti-a dat intotdeauna batai de cap: mananci mai mult, nu faci miscare suficienta, te stresezi din cauza problemelor de la birou, de acasa sau de la scoala si, de cele mai multe ori, iti gasesti refugiul in mancare. Te-ai hotarat in sfarsit sa incepi o cura de slabire si parca tocmai acum gandul iti zboara din ce in ce mai des la frigider. Iata cateva reguli care te vor ajuta in lupta cu foamea:
1. Ai grija sa dormi bine

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Columbia University, lipsa somnului conduce la scaderea leptinei, proteina care controleaza apetitul, si favorizeaza producerea grelinei, hormonul produs de organism care stimuleaza senzatia de foame.


2. Pune-ti corpul in miscare

O activitate fizica moderata stimuleaza neurotransmitatorii starii de bine si reduce cortisolul, hormonul tipic starilor de anxietate. De exemplu, daca vorbesti la telefon, este de preferat sa nu te asezi confortabil in fotoliu, ci sa vorbesti plimbandu-te.
Miscarea iti elibereaza mintea, te relaxeaza si iti poate indeparta senzatia de foame.


3. Incearca sa-ti diversifici activitatile

Cand pofta de mancare se apropie, gaseste activitati alternative care nu te fac sa-ti iei gandul de la mancare. Citeste o carte, suna o prietena cu care nu ai mai vorbit demult, da-ti intalnire cu gasca de prieteni in parc – toate acestea pot fi activitati minore, dar placute si care te pot ajuta sa te indepartezi principalul tau inamic: foamea.


4. Valabil pentru femei: incepe-ti dieta imediat dupa incheierea ciclului menstrual

Cand simti ca se apropie "acele" zile ale lunii, temperatura corpului este mai ridicata, se produce o cantitate mai mare de progesteron, crescand astfel si consumul de energie.
Asadar, perioada ciclului menstrual nu este momentul cel mai bun pentru a incepe o dieta.


5. Stai departe de tentatii

Elimina din casa toate alimentele tentante si din cauza carora deschizi cel mai des frigiderul: ciocolata, prajituri, inghetata etc.


6. Acorda-ti zilnic cateva minute de meditatie

De exemplu, gandeste-te la o situatie din viata in care te-ai simtit foarte puternica si exprima acel moment/sentiment printr-o propozitie. Intoarce-te in timp si reaminteste-ti totul in cel mai mic detaliu: sunete, culoare, decor.
Incearca sa retraiesti momentul si atunci cand ajungi la aceasta stare, atinge-ti umarul stang cu palma dreapta si spune in gand "Putere".

Cauta sa gasesti in fiecare zi cateva minute pe care sa le petreci doar cu gandurile tale si incearca sa elimini din minte senzatia obsedanta de foame, retraind clipe fericite, situatii in care te simteai puternica si implinita, sau amintindu-ti de o prietenie frumoasa din copilarie, de un om drag, de o intamplare hazlie.

Si nu uita: invata sa te iubesti pe tine insati si sa gandesti pozitiv!

Adesea se spune ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate.
Si totusi o lume lipsita de reguli ar fi o lume haotica. La fel se intampla si cu dieta: invatand sa respectam niste reguli ne pregatim sa traim sanatos si sa avem un corp armonios.
 

Comentarii (34)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 2 Iul 2009, 22:08
    slabeste sanatos

    este important sa slabim sanatos,asa cum se afirma si in articolul dat.trebuie sa ne acceptam asa cum suntem pt a putea face schimbari in viata noastra ,cum ar fi surplusul de grasime

    0
    0

  • carolina pe 28 Apr 2009, 16:25
    vreau sa slabesc

    Am 16 ani si am 61kg,vreau sa slabesc,pot sa fa asta,nu e periculos?

    0
    0

  • katerina pe 4 Feb 2009, 13:38
    cum pot slabi mai repede

    CE ASI PUTEA FACE SA SLABESC SI EU 15 KG DAR NAS VREA SA LE PUN LA LOC?

    0
    0

  • spike pe 2 Feb 2009, 01:44
    as vrea sa slabesc

    eu slabesc cam greu in ciuda faptului ca ma duc la sala si fac destula miscare! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce ar trebui sa fac, ce ar trebui sa mananc si cand? Va multumesc anticipat!!

    0
    0

  • Ioana pe 1 Feb 2009, 20:59
    Tu esti stapanul prpriului corp...

    Pe parcursul unei luni exista o perioada (inainte ciclului menstrual)cand femeile, in general, acumuleaza kg. Acest lucru se observa si prin starile caracteristice acestei perioade (balonari, constipari, dureri de spate, de burta...)De aceea ar trebui sa incerci sa controlezi tot ceea ce mananci. Legume, Fructe, Proteine, Apa si Sport zilnic te mentin in forma. Iti spun din propria experienta. Niciodata nu am fost grasa, dar intotdeauna am avut grija la ceea ce mananc si ora la care mananc. Totul tine de psihic, dca iti impui sa faci ceva, trebuie sa reusesti. Nu e important sa-ti impui doar sa slabesti, trebuie sa te controlezi pentru a te mentine... Tu esti stapanul propriului corp! Succes!

    0
    0

  • laura pe 23 Oct 2008, 14:39
    Doamne ajuta

    Este foarte adevarat tot ceea ce se spune dar la mine se intampla un lucru mai ciudat:( Pot tine toate acestea dar numai o perioada de timp dupa care vine o alta perioada in care se poate spune ca "recuperez" cam tot ceea ce nu am mancat atunci... cum as putea scapa definitiv de acest "DEJA VU"??? VA ROG AJUTATI-MA!!!

    0
    0

  • teo pe 26 Iun 2008, 12:38

    SUPERB. MAI LIPSESTE CEVA VOINTA! E USOR DE ZIS, GREU DE FACUT!!! DAR CUM ORICE ARE UN INCEPUT, TOTUL E SA VREI!

    0
    0

  • lori pe 11 Mar 2008, 15:11

    Total de acord cu cea dinaynte

    0
    0

  • Violett pe 28 Aug 2007, 10:32
    Atentie

    Ceea ce s-a postat mai devreme este o dieta nesanatoasa. Posibil sa fie o slabire garantata dar si o anemie de toata frumusetea sau o bulimie si mai frumoasa. Aveti grija de sanatatea voastra. Sunt diete usoare si cu alimentatie diversificata cu rezultate bune. Eu am slabit in 8 luni de zile 10-11 kg; am mancat ce mi-am dorit, in limita unui numar de calorii. Va pup, aveti grija de voi.

    0
    0

  • claudia pe 16 Aug 2007, 11:25
    un sfat garantat

    dieta balerinelor ora 7 -un ceai verde ora 9 -100gr parizer ora 11-100gr branza de vaca ora 13 -un ou fiert tare ora 15 -un pahar suc de rosii ora 17- un mar ora 19 -un iaurt slab slabire garantata

    0
    0

  • lili pe 11 Aug 2007, 20:43
    un sfat

    Pe data de 1.09 ma casatoresc ,problema mea este ca am 7 kg peste greutatea mea ideala.Cunoaste cineva o dieta sigura ce ma poate ajuta?(cu riscul de a ma ingrasa dupa).Multumesc

    0
    0

  • ALINA pe 7 Aug 2007, 14:25
    o silueta de invidiat

    BUNA ma numesc ALINA am 27 ani si am 75 kg nu stiu ce sa mai fac ca sa slabesc ori ce asi face tot la aceleasi kg ramin daca ar putea cineva sa ma invete ce sa fac plis...

    0
    0

  • silvia54 pe 18 Iul 2007, 11:57
    la 54 de ani am 55kg

    la 54 de ani am 55 kg as mananca toata ziua, dar incerc sa/mi fac un program , ador fructele,dulciurile. inghetata dar ma abtin prefer perioadele de post unde automat se reduc caloriile si mai scap si de kg

    0
    0

  • bibi pe 13 Iul 2007, 18:19
    ciao

    incercatile si voi pt. mine au fost de aur

    0
    0

  • nasz ana maria pe 2 Iul 2007, 20:34
    scaderea in greutate

    da cred k as putea slabi daka urmez aceste diete

    0
    0

  • niko pe 24 Mar 2007, 10:12
    trebuie sa ai o ambitie de fier

    k sa slabesti cu adevarat tre sa ai o ambitie de fier...sa crezi ink de la inceput k poti...nu conteaza decat sa fii optimista...eu am slabit mult...dar nu datorita dietelor facute de altii...mi-am facut propia dieta!!am facut putin sport si a dat rezultate!!incercati...

    0
    0

  • georgina pe 23 Mar 2007, 17:35
    daca nu gandesti pozitiv

    sunt operata de cancer plus toate celalalte tratamente care se fac ,dar sunt sigura ca daca nu as gandi pozitiv situatia mea ar fi cu totul altfel

    0
    0

  • georgi pe 21 Mar 2007, 20:55
    dieta and reguli

    cele spuse sunt ok.,deasemenea,hai sa spun exemple,totul e sa ai vointa si intradevar sa te iubesti.

    0
    0

  • georgi pe 21 Mar 2007, 20:54
    dieta and reguli

    cele spuse sunt ok.,deasemenea,hai sa spun exemple,totul e sa ai vointa si intradevar sa te iubesti.

    0
    0

  • rudi pe 21 Mar 2007, 13:13
    diete si siluete

    nu cred ca exista o dieta care sa ne faca sa scapam de kg.in plus.Aceste reguli sunt o.k. dar numai sa ai vointa!

    0
    0

  • EFIMIA pe 21 Mar 2007, 10:21
    OCUPATIA

    CEL MAI USOR SLABESC CIND AM OCUPATIE SI NU MA GINDESC LA MINCARE..

    0
    0

  • EFIMIA pe 21 Mar 2007, 10:18
    E BN SA SLABESTI SANATOS

    cEA MAI BUNA DIETA CONSTA IN SPORT SI IGNORAREA FAINOASELOR,PRECUM SI A DULCIURILOR...

    0
    0

  • martha pe 21 Mar 2007, 09:23
    nu cred in alte diete decat in sport

    daca incercati reteta de mai sus cu otetul probabil o sa ajungeti la spital in vreo luna si apoi cred si eu k cu spalaturile stomacale o sa mai dati jos ceva.cela mai bun e sportul , nu fitnessul ci aerobicul, si in urma dietelor tinute nu am slabit nimic.herbalife-ul iarasi este foarte bun dar iti trebuie rabdare la regimul asta.insa eu nu pot sa-l tin deoarece nu am in locul unde lucre timpul necesar pt a prepara shake-ul renumit.si atunci ma duc la aerobic, iau doar pastilele de la herbalife, si mananc dupa reteta data de medicul nutritionist, si am slabit 15 kg in 4 luni oamenii nu mai au timp sa stea si sa se gandeasca la cevaul asta frumos ei vor ceva practic pt k vara se apropie!

    0
    0

  • loredana pe 19 Mar 2007, 12:59
    incerca-ti

    pt.a slabi lipo 53 si otet de mere cu miere de albine

    0
    0

  • victoria5 pe 27 Feb 2007, 10:04
    SI EU VREAU SA SLABESC

    DUPA ATATA REGIM IN VIATA MEA SI FARA VREUN REZULTAT OPTIM, MI/AM CAM PIERDUT CURAJUL. PENTRU A/MI INVINGE SENZATIA DE FOAME DUPA ORA 17, TREBUIE SA GASESC TOT FELUL DE TRUCURI. MAI PE INTELES, ACUM AM GASIT CEVA DESTUL DE CONVENABIL PE CARE VI/L DESTAINUI SI VOUA CELOR CARE DORITI. MI/AM CUMPARAT SAMBURI DE MIGDALE CRUDE SI CAND MI SE FACE FOAME DUPA ORA SUS MENTIONATA MANANC CATIVA SUMBURI MAXIM 10 BUC. SI/MI DISPARE SENZATIA DE FOAME. URMATI/O SI VOI SI O SA VA CONVINGETI CA NU MAI AVETI SENAZATIA DE FOAME

    0
    0

  • ana pe 23 Feb 2007, 14:31
    ??????????????

    imi plak aceste sfaturi..kiar sunt utile...dar vreau sami raspunda cineva daca e normal sa am 63 kg inaltimea 174

    0
    0

  • Eugenia pe 9 Feb 2007, 11:29
    Ceva nou

    E foarte util ceea ce s-a scris si in special apreciez sfatul cu privire la acele citeva minute de meditatie,caci doar astfel,reamintindu-ti intimplari frumoase din viata ta poti evada din tumultul de probleme care te preocupa.Aceasta psihologie a lucrurilor poate fi cea mai de folos penru slabit.

    0
    0

  • natalia iusan pe 9 Feb 2007, 08:51
    Sunt foarte deacord

    Sunt de acord cu tot ceea cea ati scris si sunt sigura ca, daca am respecta un astfel de mod de viata, ne ar fi de folos si pentru silueta dar si pentru sanatate. In toate acestea insa conteaza mult de tot vointa de caracter si dorinta de a ne vedea in forma si, nu in ultimul rand, respectul fata de personalitatea noastra

    0
    0

  • Alika pe 8 Feb 2007, 12:57
    Regula 1 a dietei

    Eu cred ca regula 1 tine de organismul fiecaruia in parte, de ex eu cind nu dorm pina tirziu si ma trezesc dimineata o perioada de timp slabesc cu mult mai mult decit atunci cind dorm si fara a tine diete sau a practica un sport oarecare,nedormitul la timp ma face sa fiu in forma,insa minusul este ca sistemul nervov scade,devin mai usor iritabila si mai sensibila la mediul inconjurator...

    0
    0

  • gabi pe 26 Ian 2007, 22:11
    cum slabesti

    consulti un medic endocrinolog, iar acesta iti va da un regim, eu asa am facut si mancand anumite produse far sucuri acidulate de preferat apa plata, fara paine integrala decat putin graham, si pana in ora 6 slabesti

    0
    0

  • carisma pe 24 Ian 2007, 10:40
    senzatia de foame

    Eu in general consum multa apa si mananc fructe iar daca mi-e foame mananc o bomboana si pur si simplu nu ma gandesc.

    0
    0

  • luminita pe 22 Ian 2007, 00:29
    poate fi adevarat

    sunt de acord cu tine,poate amintindu-ti de momente frumoase din viata sau de locuri dragi care iti sunt in suflet intri intr-o stare de melancolie si de tristete si sigur iti trece pofta de mancare,si daca iti amintesti si de prieteni dragi....

    0
    0

  • tiudic delia pe 21 Ian 2007, 13:39
    interesant

    Sunt interesante aceste sugestii. Trebuie sa ai un psihic puternic si sanatos pentru a reusi sa te autosugestionezi si sa-ti impui anumite reguli sau anumite stari. Reusesti in acest fel sa-ti invingi fragilitatea si sa te autoeduci pe plan afectiv.

    0
    0

  • corina curtiev pe 19 Ian 2007, 20:16

    sfaturi foarte bune de urmat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod