6 plante și condimente care te ajută să slăbești

6 plante și condimente care te ajută să slăbești

Atunci când vrei să slăbești, acorzi o atenție deosebită alimentelor pe care le consumi. Folosești condimentele și plantele aromate numai pentru a adăuga un plus de savoare preparatelor tale culinare și probabil nu le acorzi prea multă atenție.
Dar este o greșeală, pentru că multe dintre ele au proprietăți mai puțin cunoscute, care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Unele condimente sau ierburi aromate reduc apetitul, stimulează metabolismul sau blochează absorbția grăsimilor. Iată șase plante și condimente pe care să le incluzi mai des în alimentația ta, dacă vrei să slăbești:

Ghimbir

Ghimbirul este un condiment obținut din rizomii plantei cu același nume. Este folosit de mii de ani în medicina tradițională chineză ca un remediu pentru diverse afecțiuni, dar studiile recente au descoperit că ghimbirul poate fi un aliat în curele de slăbire. Se pare că această plantă poate crește rata metabolismului și arderea grăsimilor, scăzând în același timp absorbția grăsimilor în intestine și suprimând apetitul.
Adaugă ghimbir în mâncărurile tale, pentru a le oferi un gust ușor picant și aromat, dar îl poți consuma și sub formă de ceai sau adăugat în limonade sau smoothie-uri.

Oregano

Ce ar fi sosul pentru pizza fără puțin oregano? Această plantă cu aromă plăcută nu este doar un condiment apreciat, ci și un aliat în curele de slăbire. Cercetătorii au descoperit că oregano conține o substanță numită corvacrol, care are capacitatea de a controla sintetizarea grăsimilor în organism. Îl poți include zilnic în alimentația ta, fie în salate, presărat pe bruschete sau în mâncărurile gătite. Trebuie să știi că oregano este mai aromat în variantă uscată decât în variantă proaspătă.

Ginseng

O adevărată "vedetă" a medicinei tradiționale chineze, ginsengul este o plantă folosită pentru a trata numeroase afecțiuni. Poate cel mai cunoscut rol al său este acela de a proteja creierul și de a îmbunătăți memoria.
Iar unele studii au arătat că ginsengul ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Acesta conține substanțe care întârzie absorbția grăsimilor în intestine, prevenind astfel creșterea în greutate. Poți consuma ginsengul sub formă de suplimente alimentare, dar îl poți folosi și pentru a prepara un ceai delicios.

Turmeric

Turmericul este pudra obținută prin măcinarea rizomilor uscați ai unei plante numite Curcuma longa. Este un condiment apreciat pentru aroma sa, dar și pentru culoarea galbenă intensă sau proprietățile medicinale. Cele mai multe beneficii ale sale pentru sănătate sunt atribuite curcuminei, o substanță care are un puternic efect antiinflamator în organism. Cercetătorii au descoperit că curcumina poate ajuta în procesul de slăbire datorită capacității sale de a bloca sintetizarea grăsimilor.

Extract de cafea verde

Numeroase produse pentru slăbit conțin extract din cafea verde. Este obținut din boabele neprăjite de cafea și conține o substanță numită acid clorogenic, despre care se crede că stimulează procesul de slăbire.
În cadrul unui studiu, cercetătorii au descoperit că extractul de cafea verde a scăzut greutatea corporală a subiecților, în medie, cu 2,5 kilograme. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a se determina cu exactitate cum anume stimulează extractul de cafea verde pierderea kilogramelor în plus.

Scorțișoara

Obținută din scoarța copacului Cinnamomum, scorțișoara este una dintre cele mai apreciate mirodenii din bucătăriile noastre. În afară de aroma sa plăcută și inconfundabilă, scorțișoare mai are câteva proprietăți mai puțin cunoscute. Unele studii au arătat că aceasta are un efect benefic în procesul de slăbire. Se pare că scorțișoara stabilizează nivelul zahărului din sânge, ceea ce reduce apetitul și senzația de foame. Anumite substanțe din compoziția scorțișoarei mimează efectul insulinei, transportând zahărul din sânge către celule, unde este folosit pentru a produce energie.
De asemenea, scorțișoara scade nivelul anumitor enzime digestive și încetinește sintetizarea carbohidraților.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod