6 metode prin care să scapi de poftele alimentare

Poftele alimentare sunt cele care ne pot pune silueta în pericol, mai ales dacă cedăm de fiecare dată în fața lor. Află cum să reziști tentațiilor
Este dificil să scapi de kilogramele în plus dacă ești o persoană pofticioasă. Ceea ce începe cu "aș gusta puțin" se poate încheia cu un exces culinar în toată regula, care apoi te face să te simți vinovată. Chiar dacă uneori nu este nicio problemă să guști din alimente care îngrașă, totul poate scăpa radpid de sub control dacă te confrunți des cu poftele alimentare. Iată ce poți face ca să le reziști:

Plimbă-te

Nu este o coincidență că poftele alimentare apar de obicei când ești stresată sau obosită. Dar exercițiile simple îți pot îmbunătăți nivelul de energie și starea de spirit.
O plimbare scurtă poate fi suficientă pentru a profita de aceste beneficii. În cadrul unui studiu în care participanții au fost supuși unor situații stresante, cei care au făcut o plimbare timp de 15 minute au fost mai puțin predispuși să cedeze poftei de a mânca ciocolată, comparativ cu cei care au fost sedentari.

Respiră adânc

Data viitoare când simți că îți este poftă de un aliment nesănătos, încearcă pur și simplu să respiri adânc. O tehnică simplă, inspirată de practica yoga, te va ajuta. Inspiră adânc, numărând până la patru, ține-ți respirația numărând până la șapte, apoi expiră numărând până la opt.
Repetă de patru ori acest ciclu. Acest exercițiu îți oferă un minut de răgaz și reduce stresul care ar putea fi responsabil pentru poftele tale alimentare.

Ia o gustare sănătoasă

Când îți este poftă de ceva dulce nu înseamnă neapărat că ești stresată sau plictisită. Este posibil să fi trecut ceva timp de la ultima masă, iar nivelul glicemiei din sânge să fi scăzut. Readu-l la normal cu ajutorul unor gustări sănătoase așa cum ar fi un fruct precum un măr, o banană, o portocală etc. sau un pumn mic de nuci sau semințe.

Bea apă

De fiecare dată când îți este poftă de un aliment nesănătos, bea un pahar mare cu apă. Se întâmplă des să confrundăm senzația de foame cu setea.
Pe de altă parte, apa îți va da o senzație de sațietate pe moment și te va face să uiți de alimentele la care poftești.

Joacă-te pe telefon

Chiar dacă te consideri o persoană care poate face multe lucruri în același timp, se pare că în mod normal creierul se poate concentra asupra unui singur lucru. Acesta ar putea fi motivul pentru care cercetătorii britanici au descoperit că atunci când se joacă Tetris pe telefon timp de numai trei minute, subiecții pot reduce poftele amimentare cu până la 70%.

Amână

Dacă toate aceste trucuri nu au avut efect și te gândești în continuare la acel aliment de care îți este poftă, atunci spune-ți că îl vei mânca mai târziu. Acceptă faptul că nu poți ceda tentației, dar transformă momentul într-unul special.
Dacă aștepți, te vei bucura și mai mult de acel aliment de care îți este poftă, dar există și posibilitate să uiți de poftă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod