5 trucuri ca să-ţi învingi poftele alimentare

Ce faci atunci când îţi propui să urmezi o cură de slăbire, însă poftele alimentare îţi dau târcoale la fiecare pas? Iată câteva trucuri care te pot ajuta să rezişti în faţa tentaţiilor!

Ce faci atunci când îţi propui să urmezi o cură de slăbire, însă poftele alimentare îţi dau târcoale la fiecare pas? Iată câteva trucuri care te pot ajuta să rezişti în faţa tentaţiilor!

 

"Gata, de mâine mă apuc de cura de slăbire!". De câte ori nu te-ai ambiţionat gândind în felul acesta şi ai pornit cu dreptul de dimineaţă, până la prânz ai cedat poftelor culinare. Ştii şi tu că este esenţial ca odată ce ţi-ai propus să slăbeşti trebuie să-ţi înfrânezi puţin poftele şi să nu mănânci porţii exagerate de mâncare, însă nu ştii cum să lupţi cu acele pofte de dulce sau sărat care-ţi dau târcoale. Iată câteva trucuri care te ajută:

 

1. Mănâncă bine la micul dejun!

Niciodată să nu pleci de acasă fără să iei micul dejun. Pregăteşte-ţi de seara ceva sau fă-ţi un plan săptămânal cu opţiunile pe care le ai pentru micul dejun.

Dar, mare atenţie la asocierile alimentare pe care le faci! Vezi aici câteva asocieri alimentare care pot să-ţi perturbe serios digestia! Dacă alegi cerealele cu lapte pentru micul dejun, află că este mai indicat să le combini cu lapte vegetal, deoarece astfel scapi de balonare, gaze, constipaţie. Nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate, aflăm de la nutriţionistul britanic Gillian McKeith, citând din cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".

Dacă vrei un mic dejun de post, alege din variantele pe care le găseşti AICI!

 

2. Nu uita de gustări!

Pe lângă cele 3 mese principale, trebuie să incluzi zilnic 3 gustări hipocalorice care te vor ajuta să-ţi controlezi poftele. Alege gustări sănătoase cum ar fi: un iaurt simplu, 10 migdale crude, un pumn mic de seminţe de floarea soarelui crude, un măr, 2-3 curmale, un grepfrut, un morcov, 2 bucăţele de ciocolată neagră (cu un conţinut de cacao peste 70%), etc.

 

3. Respectă orele de masă

Un lucru foarte important, dar pe care multe persoane nu-l respectă. Trebuie să-ţi stabileşti un program de masă ca să eviţi pauzele foarte lungi în care organismul să fie privat de alimente şi să ajungi la acea senzaţie de foame exagerată. Dacă mănânci ordonat nu vei fi tentată să mănânci tot ce găseşti în frigider seara, după ce ajungi de la serviciu.

 

4. Îndulceşte băuturile cu extract de stevia rebaudiana

S-a demonstrat că extractul natural de stevia rebaudiana potoleşte pofta de dulce. Este o plantă dulce care nu conţine calorii. Cunoscuta nutriţionistă britanică Gillian McKeith o recomandă în cartea sa "Hrana vie pentru sănătate " ca având capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge (glicemia), de a înfrâna pofta de dulciuri şi a tempera senzaţia acută de foame, fiind eficientă pentru cei care suferă de diabet sau hipoglicemie.

 

5. După cină, spală-te pe dinţi!

Creierul tău va asocia acest gest cu senzaţia de saţietate, astfel încât vei putea să-ţi potoleşti poftele. Sau mai poţi să bei un pahar cu apă, pentru că pe lângă hidratare îţi va conferi şi o senzaţie de plin care te poate împiedica să mai mănânci ceva.

 

 

Ce înseamnă poftele tale?

 

Ţi-e poftă de ceva sărat, dulce, carne ... Iată ce spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi despre semnificaţia acestor pofte:

 

  • pofta de dulce poate să ascundă un deficit de crom şi magneziu
  • pofta de sărat poate să anunţe un deficit de calciu şi potasiu. "Cei care poftesc frecvent la alimente sărate s-ar putea să sufere de hipertensiune arterială, de deshidratare cronică şi de aceea ar trebui să se prezinte la un examen medical cât mai repede posibil", avertizează prof. dr. Mencinicopschi
  • pofta de carne este întreţinută de consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologică scăzută (mezeluri, cârnaţi, pate-uri). Poate semnala un deficit de proteine, însă ele trebuie luate din surse de înaltă calitate biologică (carnea de peşte, pui, roşie, ouă, urdă, quinoa, amarantul).
    (Foto: iStockphoto)

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia pe 14 Iun 2012, 11:00
    suplimente alimentare care reduc pofta de mancare

    inecrcati suplimentele alimentare http://cameliaserban.mycali.biz/

    0
    0

  • DariaMih pe 2 Iul 2011, 16:04
    fibrulina este eficienta

    Sincer eu nu am reusit deloc sa imi astampar poftele de mancare. Cred ca e ceva in neregula cu stomacul meu de imi tot cere de mancare :)) Am respectat si orele de masa si mancatul bine la micul dejun si nimic. Insa mai am speranta in pastilele de slabit cu fibrulina. Acelea chiar imi reduc din pofte. Am incercat acum ceva timp slim&fit si am fost multumita. Pe la 1 sau 3 cand incepea de obicei sa faca zgomote stomacul meu, macam doar un kiwi si nu mai aveam nimic pana pe la 6.

    0
    0

  • rozi pe 16 Apr 2011, 09:46
    Monika 15 !

    Bina, cum ai reusit sa scapi 24 kg , poti sa ne spui si noua? Merci

    0
    0

  • Monika15 pe 14 Apr 2011, 23:29
    Pentru Dora

    Ai perfecta dreptate draga mea Dora. Eu ama vut 84kg la 1.60 si atunci nu as fii recunoscut ca mananc mult. Dar acum, dupa ce am scapat de 24 spun DA! MANCAM EXAGERAT DE MULT! Deci ai dreptate, cei care sunt grasi mananca mult. Si punct. Ah, as mai vrea sa spun ceva. Foamea nu e este o solutie pentru ca apoi kg revin cu o rapiditate de neimaginat.. Dar un stil de viata sanatos si plus ceva sport sunt secretele pentru o silueta de vis!

    1
    0

  • dora pe 12 Apr 2011, 14:08
    si vointa ...

    ca sa o parafrazez pe o prietena de-a mea, care a slabit fff mult: am intrebat-o ce a facut de a slabit atat si mi-a zis: ce-am facut? foamea! eu una mananc normal, nu ma abtin de la nimic, singura metoda pe care o aplic este cantitatea de mancare si raritul lor spre seara. seara am ajuns sa manac chiar un fruct sau o bucatica mica de ceva sau sa beau lapte sau iaurt. deci se poate. iar la varsta mea greutatea se mentine destul de greu. eu nu ii cred pe cei cu probleme ponderale ca nu mananca. poate au ceva dezechilibre hormonale si nu vor fi niciodata trasi prin inel. dar e o diferenta sa ai 70 kg si alta sa ai peste 100. dar, in marea majoritate, mananca de sparg, pe unii i-am vazut mancand la o masa cat mananc eu toata ziua! si nu sunt genul care doar ciugulesc. am 38 de ani, 1,67 si 58 kg.

    2
    0

  • alina arghirescu pe 12 Apr 2011, 09:09
    si cu micsorarea stomacului cum ramane ?

    mai este o mare problema in curele de slabire,cam 10-17 zile dureaza micsorarea stomacului,ce am putea consuma in asa fel incat aceasta micsorare sa se faca sanatos si cu rezultate in slabire plus mentinere ?

    7
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod