5 trucuri ca să pierzi 5 kilograme într-o vară

Ca să ai un corp de invidiat vara aceasta trebuie să iei în calcul câteva secrete împărtăşite de celebrul Dr. Oz. Descoperă cum să-ţi controlezi poftele culinare şi să faci alegerile care nu-ţi pun în pericol silueta!

Ca să ai un corp de invidiat vara aceasta trebuie să iei în calcul câteva secrete împărtăşite de celebrul Dr. Oz. Descoperă cum să-ţi controlezi poftele culinare şi să faci alegerile care nu-ţi pun în pericol silueta!

 

 

Ţi-ai propus să scapi de câteva kilograme pentru a arăta superb atunci când pleci în vacanţă la mare.

 

Singura problemă cu care te confrunţi este legată de poftele culinare pe care nu le poţi stăpâni foarte bine.

 

Potrivit specialistului există trei categorii de persoane atunci când vine vorba despre mâncatul nesănătos:

 

 

 

  • consumatorii de fast-food şi alte produse procesate (Junk Food Junkie)
  • persoanele care fac alegeri alimentare proaste în funcţie de stările emoţionale prin care trec (emotional eater)
  • persoanele care nu pot să controleze porţiile de mâncare şi mănâncă în exces (portion distorsion).



Schimbările pe care trebuie să le facă persoanele care consumă regulat fast-food:

1.

Cercetările arată că persoanele care consumă aceeaşi mâncare în fiecare zi, la o masă principală, vor slăbi mai repede. Astfel că o primă regulă pentru cei care obişnuiesc să mănânce nesănătos este să înlocuiască la o masă alimentele nocive cu unele sănătoase şi să consume acea combinaţie în fiecare zi. Un exemplu pe care îl oferă specialistul în cadrul emisiunii "The Dr. Oz Show" se referă la cum să alegi un mic dejun sănătos. Dr. Oz propune să consumi la micul dejun un ou fiert tare cu mult piper şi cu pâine integrală, deoarece această combinaţie îţi va conferi energie pe tot parcursul zilei, vei rezista mai uşor tentaţiilor culinare şi împiedică depunerile de grăsime.

2. Ca gustare este recomandat să înlocuieşti cartofii prăjiţi cu cei copţi.
De asemenea, ar fi de preferat să nu consumi cartofi zilnic, ci să-i substitui cu alte legume preferate gătite pe grătar sau la cuptor (vinete, dovlecei, ciuperci, ardei, ceapă).


Schimbările pe care trebuie să le facă persoanele care mănâncă pe fond de stres:


Aceste persoane consumă alimente în funcţie de stările emoţionale prin care trec, în special pentru efectul calmant indus pe care îl au asupra creierului. Însă, de cele mai multe ori alegerile pe care le fac nu sunt tocmai inofensive pentru siluetă, favorizând consumul de carbohidraţi şi dulciuri. Piureul din cartofi dulci sau o îngheţată din fructe făcută în casă sunt două dintre soluţiile pe care trebuie să le ai la îndemână.

3. Alege piureul din cartofi dulci în loc de alte dulciuri nesănătoase.
Ingrediente: 400 grame de cartofi dulci, ardei copţi, 3 linguri de zeamă de lămâie, 1/2 linguriţă cu usturoi pisat, 1/2 linguriţă de chimen măcinat, piper cayenne, 1/4 linguriţă de sare de mare, 1 lingură cu pătrunjel proaspăt. Cartofii dulci se curăţă, se taie felii, se coc la cuptor, după care se mixează în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Conţine 130 de calorii, 5 grame de zahăr, 3 grame de fibre, 3 grame de proteine şi 28 de grame de carbohidraţi.

4. Dacă ai poftă de îngheţată, mai bine prepar-o acasă. Ai nevoie de: 1 cană lapte de migdale/soia, 1 banană, 2 piersici, 1/2 linguriţă de extract de vanilie, 1 lingură miere de albine, 1/2 linguriţă de scorţişoară şi 1/2 linguriţă de nucşoară. Mixează toate ingredientele în blender şi toarnă-le în formele pentru îngheţată sau în pahare.
Se lasă la congelator 3-6 ore.


Schimbările pe care trebuie să le facă persoanele care nu pot să controleze porţiile de mâncare:

5. Nu te poţi abţine atunci când vine vorba despre mâncărurile tale preferate şi eşti tentată să faci excese? Poţi să scapi de aceste pofte, care apar în special seara, dacă iei o gustare târziu după masa de prânz. Optează pentru un iaurt grecesc şi amestecă-l cu banane şi fructe de pădure. (Foto: iStockphoto)

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lask pe 21 Iun 2012, 22:39
    re:e usor

    Ma bate gramatica. rectific-cina,organism

    0
    1

  • lask pe 21 Iun 2012, 22:35
    E usor

    E chiar foarte usor sa slabesti,lumea nu stie cum sa o faca.Pur si simplu trebuie sa iti imparti meniul in mai multe mese,sa zicem de dimineata poti consuma aceeasi cantitate de mancare,dar imparte-o in 2 sau 3 mese,la fel si cu pranzul si cine,aceasta metoda functioneaza deoarece dupa un anumit timp organizmul intra intr-o stare de conservare,nu mai consuma asa de multa energie,iar asta este rau,deoarece vei lua in greutate.NU CONSUMATI PAINE DUPA ORA 17.Painea contine in mare parte carbohidrati,acestia iti dau energie,dar va si ingrasati,cateva felii de paine dimineata si/sau niste biscuiti,cereale sau orice altceva bogat in carbohidrati va vor ajuta sa aveti energie pe parcursul zilei si nu va fi nevoie sa consumati ciocolata sau orice altceva dulce spunand ca va va da energie. Cum am mai spus,e usor sa slabesti,trebuie doar sa stii ce mananci,cat si cand mananci un fel de mancare+cum functioneaza organismul.

    0
    0

  • Ana pe 18 Iun 2012, 19:06
    pepene

    pepenele contine apa (~ 92% ), fructoza si este bogat in antioxidanti si vitamine. 100 g de pepene are 30 de kcal. este satios si nu cred ca poti sa mananci la o gustare 1 kg de pepene adica 300 de kcal. deci nu ingrasa daca il consumi in cantitati mari.

    2
    1

  • Gabriela pe 18 Iun 2012, 18:04
    Canadian Tea

    buna! si eu am inceput acesta dieta dar nu am reusit sa o tin pana la capat. nu m-am putut abtine de la dulciuri. la 2-3 zile ma lua o pofta de nu mai stiam ce e cu mine. parca intram in depresie. cum mancam putina ciocolata sau mai recent cate o inghetata ''scufita rosie'' ma simteam de parca era cea mai fericita zi din viata mea. de vreo 5 saptamani beau ceaiul Canadian Tea si marturisesc ca am slabit 7 kilograme si pe deasupra am continuat sa mananc si un dulce la 2 -3 zile. acum beau si ceaiul si incerc sa mai mananc si pepene cu toate ca am auzit ca ingrasa daca este consumat in cantitati mari. mai bine slabesc mai incet si imi fac si poftele ca altfel mi-e teama ca o sa fiu depresiva. eu asa ma simt cel mai bine. voi continua sa beau Canadian tea si sper sa slabesc din ce in ce mai mult. si apropo, am aflat ca ciocolata neagra te ajuta la slabit. in concluzie va anunt ca am si o ciocolata neagra in frigider! :)))))) spor la slabit !

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod