5 trucuri ca să nu spargi frigiderul seara şi să nu te îngraşi

Când ajungi seara de la muncă eşti tentată să mănânci absolut tot ceea ce găseşti în frigider? Ca să nu mai faci ravagii şi să ai grijă de siluetă, Eva.ro îţi dezvăluie cinci trucuri ca să nu spargi frigiderul seara!

Când ajungi seara de la muncă eşti tentată să mănânci absolut tot ceea ce găseşti în frigider? Ca să nu mai faci ravagii şi să ai grijă de siluetă, Eva.ro îţi dezvăluie cinci trucuri ca să nu spargi frigiderul seara!

 

Intensitatea senzaţiei de foame este responsabilă de toate păcatele pe care le facem seara, consumând un amalgam de alimente. Dacă nu ai simţi o senzaţie intensă de foame, riscul de a mânca seara tot ce găseşti în frigider ar fi cu mult mai mic. Prin urmare, tot ceea ce trebuie să faci ca să eviţi excesele culinare la cină este să încerci să ai mese regulate, astfel încât să nu mai resimţi senzaţia intensă de foame.



Iată care sunt cele mai bune trucuri ca să nu-ţi fie atât de foame seara şi să nu "spargi" frigiderul!

1. Ia o gustare uşoară pe la ora 5-6 dupa-amiaza!
Fructele, iaurtul, nucile/seminţele crude sau alte opţiuni sănătoase sunt recomandate pentru o gustare de după prânz. Astfel, eviţi să ai "o foame de lup" când ajungi acasă seara. Tentaţia de a pune pe masă absolut orice găseşti în frigider nu va mai fi atât de intensă şi-ţi va fi mult mai uşor să rezişti.


2. Cumpărăturile se fac după ce ai mâncat ceva acasă, nicidecum atunci când îţi este foame
Dacă ai programat o sesiune de cumpărături in drumul tău de la serviciu este de preferat să o amâni dacă simţi că iţi este foame şi pofteşti la toate bunătăţile pe care le vezi în drumul tău.
Ai răbdare să ajungi acasă, mănâncă ceva uşor şi abia apoi poţi să porneşti fără griji după cumpărături. Astfel, îţi va fi mai uşor să nu te abaţi de la lista pe care ai trecut alimentele necesare.


3. În drum spre casă gândeşte-te la un meniu sănătos pentru cină şi respectă-l!
În metrou, tramvai, autobuz sau maşină poţi să concepi un meniu sănătos pentru masa de seară. Pregăteşte ceva uşor şi rapid, fără multe calorii pentru a avea grijă de siluetă. 

 

4. Nu ţine în frigider sau în casă dulciuri, chipsuri, mezeluri şi brânzeturi felurite
Dacă frigiderul tău este organizat şi nu aduni în el toate alimentele procesate şi nesănătoase din comerţ, riscul ca să faci excese este unul mult diminuat.

Nu vei avea de ales şi vei fi oarecum nevoită să mănânci sănătos. Prin urmare, este de preferat să ţii în casă dulciuri, chipsuri sau alte alimente nesănătoase.


5. Mănâncă un fruct sau un morcov de indată ce ajungi acasă
Astfel, vei alunga din senzaţia de foame până ce va fi gata cina. Feliază repede pe o farfurie un fruct sau o legumă ca să te serveşti din ele până prepari cina. Morcovii, ţelina, guliile, merele, castraveţii sunt potrivite ca o mica gustare înainte de cină. Acest obicei va alunga foamea, te va împiedica să faci alegeri nesănătoase şi, în plus, nu vei mânca prea mult la cină. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod