5 semne că dieta îţi face rău

Dietele, chiar dacă se dovedesc a fi eficiente în ceea ce priveşte slăbitul, pot fi nocive pentru organismul tau. Iată 5 semne oferite de specialiştii de la Shine.com care te anunţă că dieta îţi poate dăuna:

Dietele, chiar dacă se dovedesc a fi eficiente în ceea ce priveşte slăbitul, pot fi nocive pentru organismul tău.

 

Iată 5 semne oferite de specialiştii de la Shine.com care te anunţă că dieta îţi poate dăuna:

 

1. Promite rezultate rapide

Ştim deja că pentru a slăbi sănătos trebuie să avem răbdare, iar pierdea rapidă în greutate poate aduce doar probleme de sănătate. Nu este recomandat să slăbeşti mai mult de 1 kilogram pe săptămană.


2. Conţine mai puţin de 1.200 de calorii

O cantitate prea mică de calorii poate afecta metabolismul şi poate cauza deficienţe nutriţionale. Nutriţioniştii recomandă ca dieta să cuprindă peste 1.500 de calorii, zilnic.

3. Stimulează metabolismul

În cazul în care promite acest lucru, înseamnă că poate conţine un stimulent precum cafeina, care poate provoca dependenţă.

4. Te scapă de toxine?

Anumite diete se bazează şi pe laxative care pot elimina bacteriile "bune" şi afectează stomacul. În plus, pot provoca deshidratarea.

5. Se bazează pe aceleasi alimente în fiecare zi

Chiar dacă alimentele recomandate sunt sănătoase, consumând aceleaşi alimente în fiecare zi poţi suferi de deficienţe nutriţionale.

Pentru a slăbi în mod sănătos, specialiştii recomandă urmarea unei diete hipocalorice combinată cu un program de activitate fizică.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod