5 schimbări în alimentaţie pe care trebuie să le faci de anul acesta

Contorizează foarte atent cantitatea de zahăr pe care o consumi şi înlocuieşte băuturile carbogazoase cu apa plată!
Începe cu paşi mici să înlocuieşti obiceiurile nesănătoase din dietă cu unele sănătoase pentru a te obişnui cu ele şi a le menţine pentru toată viaţa ca reguli de bază.



1. Contorizează-ţi consumul de zahăr rafinat


Fructele conţin in mod natural zahăr, însă nu acesta este cel care trebuie să te îngrijoreze. Pe lângă zahărul care există în mod natural în anumite alimente, se adaugă cel pe care-l punem în băuturi, precum şi cel pe care consumăm din diverse produse care se regăsesc în comerţ.
Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, nu trebuie să depăşim cantitatea de 6 linguriţe cu zahăr pe zi pentru femei şi 9 linguriţe cu zahăr pentru bărbaţi.

Cum să limitezi consumul de zahăr rafinat:
Începe prin a limita consumul dulciurilor din comerţ şi să fii mai atentă la eticheta produselor pe care le cumperi. Zahărul este adăugat în majoritatea produselor din comerţ, inclusiv cele sărate, de aceea este indicat să citeşti eticheta cu ingrediente şi a face alegerile cele mai bune.
Ca să îţi potoleşti pofta de dulce care apare uneori optează pentru ciocolata neagră, împarte un desert cu o prietenă sau prepară în casă un dulce sănătos, înlocuind zahărul cu curmalele sau mierea de albine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod