5 reguli de dietă pe care le poţi încălca fără probleme

Alimentele bogate în grăsimi sănătoase sunt esenţiale pentru corp. Consumă cu regularitate avocado, peşte, nuci şi seminţe crude.
Dieta nu trebuie să-ţi ocupe tot timpul, iar unele reguli stricte îţi pot distruge tot cheful de a-ţi atinge ţelul dorit. De aceea trebuie să optezi pentru un regim alimentar lejer, bogat în legume, cereale integrale, grăsimi sănătoase şi proteine de calitate ca să nu-l simţi ca pe o povară. În schimb, redu consumul de dulciuri rafinate, prăjeli şi alimente procesate din comerţ.

Vestea bună este că unele reguli de dietă care-ţi umbreau fericirea pot să fie încălcate fără nicio problemă. Nu-ţi pun silueta în pericol atâta vreme cât ai un regim alimentar echilibrat şi sănătos, compus din crudităţi şi alimente gătite cât mai simplu.

Iată care sunt regulile de dietă pe care le poţi încălca fără probleme:

1. Dacă ţii dietă nu ai voie să iei gustări


Această regulă nu este valabilă, deoarece poţi să introduci în regimul tău gustările simple şi sănătoase fără să-ţi afecteze cu nimic planul de dietă. Consumate în cantităţi mici, nucile/seminţele crude, iaurtul, untul de arahide/migdale sau un fruct mic pot să te ajute la slăbit, deoarece împiedică apariţia unei senzaţii intense de foame.


2. Dacă ţii dietă trebuie să eviţi grăsimile


Această regulă este una greşită, deoarece dacă optezi pentru grăsimile sănătoase poţi să slăbeşti mai uşor şi asiguri nutrienţi importanţi pentru sănătatea inimii şi a creierului. Grăsimile sănătoase cum ar fi avocado, somonul, uleiul de măsline, sardinele, seminţele de in, anşoa, heringul, macroul, nucile crude, migdalele crude, seminţele de floarea soarelui crude, măslinele sunt importante pentru organism.
Cercetările arată faptul că un consum moderat de grăsimi sănătoase ajută corpul să absoarbă mai uşor nutrienţii din legume şi fructe. Astfel că nu trebuie să ocoleşti toate sursele de grăsime, doar pe cele saturate care se regăsesc în produsele de origine animală (carne, lactate, ouă).


3. Dacă ţii dietă nu ai voie să consumi pâine


Această regulă poate să fie încălcată dacă optezi pentru pâinea făcută din făină integrală, nicidecum la variantele de pâine albă. Spre deosebire de carbohidraţii rafinaţi care se regăsesc în pâinea albă şi care se digeră rapid, pâinea din făină integrală aduce un aport de fibre care menţin senzaţia de saţietate. Bineînţeles că nu ar fi recomandat să exagerezi cu consumul acestor produse făinoase.



4. Dacă ţii dietă nu ai voie să mănânci nimic după cină


Nu trebuie să te simţi vinovată dacă dai ture frigiderului seara, la câteva ore după cină. Dacă îţi este foame atunci poţi să iei o gustare uşoară. Dar, este important să nu apelezi la această tehnică doar în situaţiile de urgenţă când simţi o senzaţie de foame, nicidecum atunci când te plictiseşti şi ai avea chef să ronţăi ceva în faţa televizorului.


5. Dacă ţii dietă nu ai voie să consumi dulciuri


Această regulă este cea mai enervantă pentru majoritatea persoanelor care doresc să slăbească. Bineînţeles că poţi să consumi ocazional deserturi, însă trebuie să optezi pentru variante cât mai sănătoase şi sărace în calorii.
De exemplu, poţi să alegi un desert preparat în casă care să nu conţină zahăr rafinat, ci curmale/stafide/miere sau care nu conţine unt, ci o cantitate mai mică de ulei de măsline. Este de preferat să ocoleşti dulciurile din comerţ care au o cantitate foarte mare de zahăr rafinat şi să alegi o reţetă simplă de pe internet pe care să o prepari acasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod