5 motive ca să nu sari niciodată peste micul dejun

Dacă vrei să slăbeşti şi sari peste micul dejun trebuie să fii conştientă de faptul că faci cea mai mare greşeală. Atât silueta cât şi sănătatea ta vor avea de suferit în timp dacă nu te mobilizezi să mănânci în fiecare dimineaţă. Află ce beneficii aduce micul dejun!

Dacă vrei să slăbeşti şi sari peste micul dejun trebuie să fii conştientă de faptul că faci cea mai mare greşeală. Atât silueta cât şi sănătatea ta vor avea de suferit în timp dacă nu te mobilizezi să mănânci în fiecare dimineaţă. Află ce beneficii aduce micul dejun!

 

Iar te-ai trezit târziu şi ai fost nevoită să pleci în grabă de acasă, fără să iei micul dejun? Asigură-te că nu se întâmplă foarte des acest lucru, iar în cazurile de forţă majoră nimic nu te împiedică să îţi cumperi în drum către şcoală sau serviciu câteva fructe sau să-ţi pui în poşetă un pumn de migdale/nuci.

Dacă motivul care te determină să sari peste micul dejun este legat mai mult de faptul că nu poţi sub nicio formă să mănânci atât de dimineaţă sau că simţi o senzaţie de greaţă imediat după ce ai luat masa, atunci trebuie să începi cu paşi mici să reintroduci acest obicei pe care l-ai uitat de ceva vreme.

Încearcă să consumi un fruct la alegere, un iaurt simplu sau orice îţi face plăcere.

De asemenea, gândeşte-te că specialiştii susţin că dimineaţa poţi să mănânci absolut orice pofteşti fără să te îngraşi, deoarece organismul are nevoie de energie pentru a începe ziua. De exemplu, dimineaţa trebuie să consumi cea mai mare cantitate de carbohidraţi de pe perioada unei zile, după cum recomandă celebrul Dr. Oz şi un cunoscut antrenor de fitness pe care l-a avut ca invitat în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Tot ei recomandă ca micul dejun să conţină 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi, adică aproximativ 600 calorii.

 

Pe lângă aceste beneficii pe care le aduce micul dejun, iată care sunt cele mai importante motive care ar trebui să te determine să nu sari peste micul dejun niciodată:

 

1. Micul dejun te ajută să slăbeşti


Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Minnesota demonstrează că adolescenţii care nu obişnuiesc să sară peste micul dejun urmează o dietă mai sănătoasă şi sunt mai activi în timpul adolescenţei. După trecerea anilor s-a observat că aceştia îşi pastrează o greutate normală, iar indicele de masă corporală (IMC) este mai mic faţă de adolescenţii care nu mănâncă la micul dejun.

"Deşi majoritatea persoanelor care doresc să slăbească cred că sărind peste micul dejun vor reuşi să acumuleze mai puţine calorii, rezultatul cercetărilor arată contrariul.

Consumând alimente sănătoase la micul dejun vei reuşi să eviţi consumul de alimente nesănătoase de la ore nepotrivite, cum ar fi acele mese bogate luate la ore târzii", declară medicul Dianne Neumark-Sztainer de la Universitatea din Minnesota.

Un alt studiu arată că persoanele care iau micul dejun zilnic tind să aibă obiceiuri alimentare mai sănătoase, să-şi îmbunătăţească performanţele cognitive şi să realizeze un mai bun control al greutăţii corporale, cu risc mai mic de apariţie a obezităţii.

 

2. Micul dejun îţi dă energie


Dacă îi asiguri organismului nutrienţii de care are nevoie, cu siguranţă îţi vei începe ziua cu mai multă energie. Bineînţeles că această cantitate de energie depinde doar de alimentele pe care i le furnizezi organismului, de aceea trebuie să optezi pentru alimente integrale, neprocesate sau conservate. Încearcă să alegi fructe, legume, verdeţuri, nuci, seminţe în stare crudă pe lângă alte ingrediente pe care le preferi la micul dejun.

 

3. Micul dejun te împiedică să mănânci exagerat la masa de prânz sau cină


Nici nu cred că ai nevoie de studii ca să-ţi dai seama că dacă sari peste micul dejun îţi este foame cu mult înainte de ora prânzului şi vei fi tentată să mănânci mult mai mult decât de obicei. În plus, senzaţia de foame se intensifică dacă aştepţi până la ora prânzului şi odată cu ea cresc şi poftele tale pentru alimente grase.

 

4. Micul dejun te binedispune şi te scapă de stările de nervozitate


Persoanele care obişnuiesc să mănânce la micul dejun sunt mai binedispuse şi au mai mult chef de viaţă spre deosebire de cele care sar peste această masă. De asemenea, se pare că persoanele care nu obişnuiesc să mănânce la micul dejun sunt mult mai predispuse stărilor de irascibilitate.

 

5. Micul dejun te protejează de bolile de inimă


Cercetările recente arată că eliminarea acestei mese din rutina zilnică măreşte riscul de afecţiuni ale inimii. Un studiu, apărut în American Journal of Clinical Nutrition şi citat de publicaţia britanică DailyMail, arată că lipsa acestei mese duce la obezitate, depozite mari de grăsime în jurul stomacului şi nivel crescut de colesterol, factori responsabili de apariţia bolilor de inimă. (foto: iStockphoto)

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod