5 deserturi vegane care-ţi vor uimi invitaţii de Revelion



3. Cheesecake cu portocale - reţetă Ina Todoran


Ingrediente pentru blat
  • 1 cană migdale înmuiate
  • 1/4 cană cacao
  • 3 curmale mărunţite.

Procesaţi ingredientele în blender până rezultă o compoziţie lipicioasă, care dacă e strânsă în palme, se adună. Dacă nu se întâmplă acest lucru mai adăugaţi câte o curmală, pe rând până când aveţi consistenţa dorită.

Într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 22 cm, puneţi folie de plastic. Împrăştiaţi compoziţia şi nivelaţi-o cu mâinile până obţineţi un strat uniform de blat.

Ingrediente pentru cremă

  • zeama şi coaja de la 3 portocale
  • 2/3 cană sirop agave
  • 2 1/2 căni caju înmuiat şi scurs
  • 3/4 cană unt de cocos topit (eu am folosit unt de cacao pudră, mi s-a părut mai potrivit).

Coaja, zeama de portocale, agavele, caju ţi untul de cocos se mixează în robot timp de câteva minute până când rezultă o compoziţie omogenă.

Turnaţi crema peste blat şi daţi la congelator până la întărire.

În ziua servirii, scoateţi tortul din congelator şi păstraţi-l în frigider. Scoateţi-l din frigider doar în momentul servirii.

Credit foto şi reţetă: www.lifestyleblog.ro
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 30 Dec 2014, 18:12
    ?

    Ciocolata neagra este vegana??? Asa ziceti voi???

    0
    0

  • Adrian pe 30 Dec 2014, 18:10
    ?

    Da, interesante si bune, dar traim in Romania! Stiti cat costa nucile caju??? Si celelalte?

    0
    0

  • cineva pe 30 Dec 2014, 05:38
    greseli

    "I_have_a_dream"- ti-ai gasit si tu sa dai cu parerea! Ai citit ingredientele si modul de preaparare? sau doar cate un cuvant p-aici si p-acolo?! La ingrediente sunt 2 linguri de sirop de agave iar preparerea e cu miere! Hm, seamana la culoare si la consistenta si la gust, dar nu-i una si aceeasi! Sa nu mai spun ca pe site-ul Oliviei ce este la ingrediente, aia e folosit pt preparare!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod