Spaghete din dovleac

4 idei de cină fără gluten. Sunt numai bune pentru detoxifiere după Paște!

Dacă vrei să reduci din calorii și să mănânci mai simplu, îți recomandăm aceste idei de cină fără gluten pe care le poți face foarte rapid.
După mesele îmbelșugate cu ocazia sărbătorilor pascale, poate simți nevoia să mai tai din calorii și să mănânci mai multe legume și verdețuri. Acestea te ajută să ai mai multă energie și să ajuți corpul să elimine toxinele. 

Ca să mănânci mai multe legume și verdețuri de primăvară nu trebuie să te limitezi numai la salate. O alternativă excelentă ar fi să combini diverse legume cu spaghete din dovleac copt. Astfel ai mereu o bază săracă în calorii și fără gluten la care poți să adaugi un amestec de legume în funcție de preferințele tale astfel încât să obții rapid o cină fără multe calorii.

Cele mai bune combinații sunt spaghetele din dovleac cu:
- roșii, mozzarella și busuioc;
- sparanghel, ciuperci și pesto;
- broccoli, roșii și ciuperci;
- castraveți, morcovi, ceapă și sos de arahide.


4 idei de cină fără gluten


Dovleacul la cuptor va fi baza acestor rețete, astfel că poți să pui mai multe jumătăți și să le păstrezi în frigider ca să le ai la îndemână seara pentru o cină săracă în grăsimi. Astfel va fi foarte simplu să faci doar amestecul de legume și să ai gata o cină fără gluten. 


Cum să faci spaghetele din dovleac?


Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și se pune cu interiorul în jos într-o tavă cu o jumătate de cană de apă.
Se lasă la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcit se folosește o furculiță ca să obții spaghete din miezul lui. Aceste spaghete se folosesc ca alternativă pentru pastele obisnuite, deoarece sunt sărace în calorii, au un gust neutru și absorb foarte ușor toate aromele celorlalte ingrediente folosite.

Folosește aceste spaghete ca să faci următoarele 4 combinații de cină fără gluten:

1. Spaghete din dovleac cu roșii, mozzarella și busuioc

 
Pune la călit usturoi, ceapă și roșii cherry tăiate în jumătăți, lăsând totul pe foc câteva minute. Amestecă spaghetele din dovleac cu acest sos, umple jumătățile de dovleac cu acest amestec, presară mozzarella fresca, busuioc și lasă la cuptor 10 minute până se topește brânza.


2. Spaghete din dovleac cu sparanghel, ciuperci și pesto

 
Folosește un pesto de calitate sau prepară-l singură din busuioc, usturoi, parmezan, semințe de pin și ulei de măsline. Într-o tigaie se călesc ciupercile cu puțin ulei, se adaugă sparanghelul și se lasă câteva minute ca să se pătrundă legumele.
Se adaugă spaghetele din dovleac și pesto-ul, amestecând bine. Se pune compoziția în jumătățile scobite de dovleac și se consumă cu poftă. 


3. Spaghete din dovleac cu broccoli, roșii și ciuperci

 
Pune la călit usturoi, ceapă, ciuperci, broccoli, sparanghel, dovlecel și roșii cherry. Asezonează cu sare și piper, lăsând totul pe foc mic timp de câteva minute cât să se înmoaie puțin legumele. Adaugă puțină zeamă de lămâie și parmezan, după care se pune amestecul în jumătățile de dovleac. Este o rețetă perfectă pentru zilele de detoxifiere după mesele îmbelșugate de Paște. 


Spaghete din dovleac cu castraveți, morcovi, ceapă și sos de arahide

 
Prepară un sos delicios amestecând apă cu sos de soia, miere de albine, zeamă de lămâie, sos iute, unt de arahide cremos, ghimbir răzuit, usturoi zbrobit și arahide coapte zbrobite. Amestecă spaghetele din dovleac cu castraveți, morcovi, ardei roșu, ceapă verde, arahide coapte, pătrunjel sau coriandru, după care toarnă sosul de arahide peste legume.
Se amestecă bine și se umple fiecare jumătate de dovleac cu această compoziție. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod