Mere coapte

4 gustări care nu te îngrașă

Între mese, ți se face adesea poftă de o gustare. Însă ce ar fi dacă te-ai putea bucura de câteva gustări care nu îngrașă? Da, ai auzit bine.

Ne-am gândit să-ți propunem câteva gustări care nu îngrașă, perfecte pentru orice moment al zilei și care te vor ajuta să-ți satisfaci foamea atunci când ai nevoie. Iată despre ce este vorba!

Ce gustări care nu te îngrașă poți încerca?

 

1. Budincă de semințe de chia cu căpșune


Dacă nu ai încercat niciodată semințele de chia, experții în sănătate le recomandă. Aceste semințe mici conțin substanțe nutritive și reprezintă o mare sursă de proteine pe bază de plante.

Prin adăugarea unei porții de semințe de chia pe zi, îți poți stimula metabolismul și arde grăsimea de pe abdomen. Studiile arată că adăugarea de semințe de chia în dieta ta poate reduce țesutul adipos visceral.

2. Chipsuri de sfeclă la cuptor


Dacă ești în căutarea altui mod de a reduce poftele nesănătoase, poți încerca o rețetă de chipsuri de sfeclă la cuptor. Multe persoane iubesc sfecla pentru gustul său dulce, iar beneficiile pe care le aduce sănătății sunt, de asemenea, recomandate.

Sfecla are un conținut bogat de vitamina C, fibre și minerale esențiale, cum ar fi potasiul (esențial pentru sănătatea funcțiilor nervoase și musculare) și manganul (ideal pentru sănătatea oaselor, ficatului, rinichiului și pancreasului). Sfecla conține, de asemenea, vitamina B, care ajută la reducerea riscului de malformații congenitale. Iar în momentul în care îți prepari propriile chipsuri, poți gestiona cantitatea de sare pe care o adaugi, pentru a scădea retenția de apă.

3. Mere coapte umplute


Consumul ridicat de fibre, alimente cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi merele, poate ajuta la pierderea sănătoasă în greutate. Poți face o rețetă de mere umplute cu ovăz, nuci și afine uscate, care îți va oferi un topping sfărâmicios, peste care să presari puțină scorțișoară.

4. Hummus cu legume


Legumele și hummusul poate că nu sună ca cea mai gustoasă gustare, dar vei fi uimită. Dacă îți plac chipsurile și sosurile, atunci hummusul și legumele pot fi alternativa sănătoasă perfectă.

Pe lângă gustul bun pe care îl are hummusul, are și multe beneficii pentru sănătate. Năutul este recomandat pentru persoanele care vor să piardă în greutate, deoarece conține proteine și vitamina B, care ajută la buna funcționare a metabolismului pe parcursul unei zile. Fie că îl cumperi sau îl prepari acasă, hummusul poate fi consumat cu fâșii de morcov, țelină, castravete sau ardei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod