4 alimente pe care să le eviţi la cină

Fie că eşti la dietă sau, pur şi simplu, încerci să ai un somn cât mai odihnitor, este important să îţi gândeşti cu atenţie masa de seară. Şi asta fiindcă anumite alimente şi băuturi îţi pot sabota eforturile de a slăbi, respectiv pe acelea de a te odihni aşa cum trebuie. Iată, aşadar, patru tipuri de alimente de evitat la cină!

1. Alimente grase


Chiar dacă ţi se face o poftă nebună de o porţie de cartofi prăjiţi crocanţi (sau, mai rău, şi de un hamburger ori o friptură suculentă de porc pe lângă) după lăsarea întunericului, ideal ar fi să spui "pas".

Pe de-o parte, îţi vei salva astfel silueta de la dezastru, iar, pe de altă parte, vei reuşi să ai un somn liniştit.

Ce trebuie să reţii? Că alimentele grase, grele, bogate în proteine, sunt digerate mai greu, astfel că, dacă le consumi la cină, ai toate şansele să ai un somn agitat, întrucât sistemul tău digestiv va fi cât se poate de activ. Să mai spunem că o porţie normală de cartofi prăjiţi are aproximativ 500 de calorii?

În schimb, răsfaţă-te cu un pahar de lapte călduţ sau câţiva biscuiţi integrali, ambele alimente favorizând un somn profund şi odihnitor.

2.
Alimente şi băuturi cu cofeină


Dacă eşti sensibilă la cofeină, ştii deja să te fereşti de cafea şi băuturi din gama Coca Cola cu câteva ore înainte de culcare pentru a nu-ţi periclita somnul. Însă ai grijă să te fereşti şi de ciocolată, ceai negru şi verde şi chiar şi de cafeaua decofeinizată - până şi aceasta conţine o cantitate mică de cofeină, care îţi poate pune somnul în pericol! Ca să dormi liniştită, nu mai consuma niciun astfel de produs cu cel puţin 6 ore înainte de culcare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod