17 lucruri despre care nu stiai ca te pot ingrasa

Corpul tau pur si simplu "refuza" sa slabeasca, desi il supui la diete si exersezi constant? Este momentul sa faci niste investigatii. Noi iti dezvaluim 17 lucruri care te ingrasa fara ca tu sa banuiesti.
1) Alergiile

 Multe dintre persoanele care sufera de alergii au observat ca antihistaminicele fac sa le creasca apetitul. Cei care sunt alergici la polen sau mucegai au o problema in plus: uneori sunt fortati sa se trezeasca de zeci de ori pe noapte - lucru care ii oboseste si ii face sa consume alimente care le readuc confortul si energia necesare.


2) E-mail-ul

Te faci vinovata de trimiterea zilnica de e-mail-uri colegilor - in loc sa vorbesti cu ei fata in fata? In cazul acesta, esti predispusa la ingrasare cauzata de lipsa de miscare.


3) Indulcitorii artificiali

Se pare ca indulcitorii artificiali pot sa dea peste cap mecanismul natural prin care corpul masoara aportul caloric. Deci mai renunta la unele dintre alimentele cu astfel de indulcitori. Totul cu moderatie!


4) Alimentele slabe in grasimi

Multe dintre aceste alimente "cu putine grasimi" sau "fara grasime" sunt astfel procesate pentru a contine mai putini carbohidrati sau calorii decat variantele obisnuite. Cu toate acestea, in afara de calorii (e adevarat, mai putine) nu prea mai au vreun beneficiu nutritiv. Exceptie fac iaurtul, branza si laptele sarace in grasimi. Pe de alta parte, din vriosele sarace in grasimi - de exemplu - nu mai extragi altceva pe langa calorii.


5) Grijile

Grijile si stresul provoaca in corp cresterea nivelului de cortizol, hormon responsabil de stocarea de grasimi - in special in zona abdominala. Un motiv in plus sa mergi la un salon de masaj cat mai repede!


6) Saritul peste mese

De fiecare data cand mananci, rata metabolismului tau se mareste cu 20 - 30 % pentru urmatoarele 2 ore; daca sari peste mese, pierzi aceasta accelerare metabolica. Saritul peste micul dejun este cel mai periculos - in timpul noptii, rata metabolismului tau scade cu 5% si ramane astfel - pana mananci din nou.


7) Sucul de fructe

Bauturile bogate in fructoza pot sa incetineasca acele substante din corp care se ocupa cu reglarea apetitului. De aceea, este bine ca in locul acestor sucuri sa preferi fructele intregi si sa bei ceaiuri neindulcite.


8) Un ficat plin de toxine

 Ficatul este organul principal din corp care se ocupa cu arderea grasimilor, dar daca este plin de toxine - ca alcoolul, de exemplu - este prea ocupat cu acestea ca sa mai poata avea grija si de grasimi. Deci redu consumul de alcool, zahar rafinat si grasimi saturate.


9) Salatele de la fast-food

Aceste salate se pare ca au uneori mai multe calorii decat un sandwich. In special sosurile adaugate sunt cele mai periculoase pentru sanatate. Cercetarile au aratat ca, de exemplu, o salata poate avea 452 de calorii, in timp ce un sandwich cu pui are doar 375.


10) Data nasterii

Se pare ca acei copii nascuti in perioada de iarna sunt mai expusi obezitatii decat cei nascuti vara. Motivele sunt cam greu de explicat, singurul lucru stiut cu aproximatie fiind ca cei nascuti iarna au un metabolism mai incet.


11) Privitul la televizor

Daca nici aceste informatii nu te indeparteaza de "cutia magica", nimic nu o mai face. Un grup de cercetatori de la Tulane University, S.U.A., a descoperit ca pulsul, presiunea sanguina si metabolismul scad atat de mult atunci cand privim la televizor, incat pierdem cu 20 - 30 de calorii mai putin decat daca am sta pur si simplu.


12) Contraceptivele

Se pare ca progesteronul din contraceptivele injectabile stimuleaza apetitul. Daca iti este greu sa masori aportul alimentar corect, este recomandat sa treci pe pilule.


13) Grasimea

 Un mit des intalnit este acela conform caruia grasimea te ingrasa. Ei bine, numai unele tipuri de grasime te ingrasa. Daca o mananci in moderatie si o iei din alimente care o contin in mod natural - ca avocado - atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Dimpotriva, chiar ai nevoie de aceasta grasime, daca vrei sa-ti functioneze corect corpul.


14) Painea neagra

Trebuie sa stii ca, in general, painea neagra este la fel de prelucrata ca si cea alba. Alege painea integrala sau cu seminte, deoarece ele iau mai mult timp organismului in procesul de digestie si nu cauzeaza cresterea nivelului de insulina.


15) Noptile pierdute

Oboseala interfereaza cu abilitatea noastra de a procesa carbohidratii si ne incetineste rata metabolica, deci incearca sa te culci noaptea la o ora cat de cat rezonabila.


16) Mutatul

Atunci cand te muti impreuna cu cineva, ai tendinta de a-ti schimba obiceiurile alimentare. Mai ales daca este vorba despre iubitul tau. Adevarul este ca atunci cand esti indragostita nu te gandesti la grosimea taliei. Nici nu tebuie. Totusi, ai grija sa nu ii copiezi intocmai obiceiurile alimentare. Doar pentru ca acum locuiti impreuna nu inseamna ca trebuie sa inghititi un numar egal de portii.


17) Problemele cu tiroida

 Daca te simti mereu obosita si ai inceput sa iei in greutate, inseamna ca poate ai probleme cu tiroida. Intreaba-ti medicul cum trebuie sa te alimentezi, daca acesta descopera ceva in neregula.
 

Comentariile 1-50 din 142

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doc baba pe 23 Nov 2012, 10:17
    Bună ziua tuturor

    Bună ziua tuturor Vreau doar să spun un mare mulțumesc la doc obodo pentru ceea ce a făcut pentru mine, El a adus înapoi bărbatul iubit și i prețuim cu toată inima mea, Un om care ma părăsit pentru o altă femeie pentru o buna 3 ani, cu 2 copii, am decis pentru a verifica unele vraja rolă, dar tot ținut înșeală mine, până când am vrut Doc obodo, Cine mi-a spus totul va fi de peste am învățat, de asemenea, el a fost o înșelătorie, până când mi-a spus că fostul meu va fi înapoi în timp 2 zile. Sunt atât de recunoscător astăzi că ex-mea este înapoi la mine și suntem fericiți și mereu să fiu de partea mea, voi oameni sfatuim sa nu cădea în mâini greșite, ci pentru a contacta doc obodo care sa demnă de încredere și drept înainte, puteți contactați-l prin e-mail sau numărul de templeofsolution1010@gmail.com de celule 2348077527977 ann Christopher Țara Statele Unite ale Americii

    0
    0

  • Adi pe 18 Sep 2012, 18:41
    Limba romana

    tu intelegi ce scrii? degeaba te mai duci la scoala. corina pe 6 Apr 2006, 11:09 nu stiu ce sa fac?!! eu invat de dupa amiaza.de dimineata ma trezesc pe al vreo 10 asta ptr k stau pe net pn al 1 noaptea si plec uneori al scoala namancata ptr k pur si simplu nu am timp sa mananc...cnd vin acasa dupa ora 7 in fiecare zi normal k imi este foame desi al scoala mai ciugulesc cate ceva si asta mi intampla din luna ianuarie.eh tot mancand de atunci mam ingrasat cu 4 kg si nu stiu cum sa le mai dau jos e normal si e nevoie sa manac seara dp ce vin d la scoala maia els k aiu masa cu familia si tot eu gatesc nu pot sa nu mananc si eu cu ei.nu stiu ce sa fac cum sa slabesc...am inceput sa beau f fmulta apa sa fac abdomene sa mananc paine integrala dar in rest nu mai stiu si de slabit tot nu slabesc..sunt disperata am majoratul de pasti si eu nu arata deloc bine nici nu mai stiu ce sa fac.imi puteti da o sugestie?

    0
    0

  • Adi pe 18 Sep 2012, 18:18
    Limba romana

    `De ce srii " Komenteaza" ? Nu mai stii limba romana? Analfabeti majoritatea.....

    0
    0

  • elena pe 3 Sep 2009, 16:01

    nu ajuta cu nik

    0
    0

  • agapie cristina-geanina pe 13 Oct 2008, 15:43
    Vreau sa slabesc

    Vreau sa stiti ca sunteti cei mai buni tot ce spuneti se intampla. De aceea va rog sa ma ajutati si sa-mi recomandati o dieta deoarece as dori sa slabesc din zona soldurilor si a abdomenului. Va rog raspundetimi la sms. Va multumesc

    0
    0

  • vlad pe 18 Sep 2008, 18:04
    Pentru ala cu najpa rau

    Baiatu' si eu am 17 ani si la 15 ani aveam 39 de kg si acuma am 65. Ti-as recomanda sa mergi la sala de forta si sa mananci oua crude.

    0
    0

  • MONIC pe 19 Iun 2008, 00:17
    SPUNETI-MI SI MIE

    Am 164 si 57 de kg, e mult? Ar trebui sa mai slabesc? cate kg?

    1
    0

  • anonim pe 10 Iun 2008, 00:27
    najpa rau

    Sal io sunt baiat si am la 16 ani decat 40 de kg... am fost sportiv si aq ma joc fotbal in fiecare zi, nu am pofta de mancare deloc... la fatza nu sunt urat sunt chear dragut da ete k veni vara si cand ma duc la plaja si imi arat mainile care = q nijte scobitori nu ami place... dak e cnv care are o metoda simpla si eficienta cat mai repede posibila spuneti-mi si mie pls.

    0
    0

  • flory pe 8 Apr 2008, 16:12
    Vreau sa ma ingras

    Am luat tot felul de vitamine fara niciun rezultat am 20 de ani si 40 kg vreau sa mai iau si eu vreo 5.6 kg. Va multumesc

    0
    0

  • ella pe 6 Apr 2008, 21:30
    Vreau sa slabesc

    Alimentatia este singurul vinovat.

    1
    0

  • crysty.smecheru asta e id meu pe 8 Feb 2008, 18:09
    ......

    E naspa as vre si yo capcane care sa cada oameni sau copii.

    0
    0

  • lidia pe 10 Apr 2007, 09:55
    parerea mea

    pe unele persoane stresul le ingrasa iar pe altele le slabesc

    0
    0

  • viorica pe 4 Mar 2007, 21:22

    foarteinntteresant

    0
    0

  • @@@@@16 pe 30 Nov 2006, 01:12
    vreau sa ma ingras m-am saturat sa fiu slaba

    dati si voi o reteta de ingrasat!!!!

    0
    0

  • Cristina Olaru pe 25 Nov 2006, 20:41
    Ati avut dreptate!

    Ati avut mare dreptate si o sa-n cerc sa o tin tot asa! Multumes!

    0
    0

  • lavinia pe 3 Nov 2006, 14:36
    EXACT

    Exact este cuvintul de raspuns la acest articol .Daca cei interesati ar avea ochi sa citeasca si urechi sa auda astfel de sfaturi ,nu ar mai avea atite probleme.

    0
    0

  • Cristina pe 9 Sep 2006, 11:59
    ce sa fac?

    este marfa rubrica,problema pe care o am este aceea ca am cam 10 kg in plus si nu mai am voita necesara sa urmez o dieta deoarece nu pot(nu vrea)sa nu beau cate un pahar de vin sau ceva asemanator.nu mananc decat o singura data pe zi(seara cand ajung de la sevici)si nu stie ce,nu ma omor cu painea(1-2 felii pe zi-nu cred ca e mult);dietele voastre sunt -unele -grozave,dar ce sa fac daca trebuie sa nu mai beau?probabil ca nu am sa reusecs sa dau jos kg-mele in plus niciodata.ma bucur pt.toti cei care au vointa

    0
    0

  • oprea marinela pe 23 Aug 2006, 10:24
    ingrasa-te sanatos

    exista medici nutritionisti care sigur te vor ajuta in fiecare spital posibil si ai putea sa te duci sa intrebi cum ai putea sa te ingrasi sanatosssss,nu peste un timp sa nu mai stii cum sa te mai opresti.probabil ai nevoie si de o trimitere de la medicul de familie.

    0
    0

  • ANDREEA pe 1 Iun 2006, 16:03
    INGRASARE

    AS DORI O RETETA DE INGRASARE DACA SE POATE IN TOATE REVISTELE SUNT NUMAI CURE DE SLABIRE UNELE PERSOANE VOR SA SA INGRASE

    0
    0

  • serena dumitru pe 31 Mai 2006, 14:18
    parerea mea

    sunt mica si grasutza!ma poate ajuta cineva sa slabesc?va rog din suflet ,sunt disperata!am 1 50m si 48 kg!vreau sa slabesc macar 3kg dar nu stiu cum!ma infometez apoi mananc mult si nu rezolv nimic!as dori va rog din suflet o dieta care sa si faca efectul!va multumesc anticipat si din suflet

    0
    0

  • galina_lia pe 29 Mai 2006, 15:32
    ingrasare

    Buna! Descoperiti cauza: bagajul ereditar; problemele de sanatate; problemele socio-profesionale, etc; este importanta de asemenea inaltimea pe carte dv. o aveti( barbat sau femeie?); toate aceste lucruri sunt f. importante; odata facut un profil "al clientului" se poate trece la actiune; doriti mai multe amanunte contactati-ma pe e-mail:61log@rdslink.ro

    0
    0

  • LUBAN MANUELA pe 28 Mai 2006, 23:32
    CUM SA TE INGRASI

    TARE AS VREA PAREREA UNUI SPECIALIST IN CEEA CE PRIVESTE INGRASAREA.AM 29 ANI ,AM 40 DE KILOGRAME SI NU MA POT INGRASA MAI MULT CU TOATE CA IMI DORESC ASTA DIN TOATA INIMA.M-A PUTETI AJUTA CU UN SFAT?MULTUMESC MULT!

    0
    0

  • cozma_stefi pe 28 Mai 2006, 13:33

    nu stiu cum e sa slabesti,dar sa te ingrasi e nasol rau.cred da e mai greu sa pui decat sa dai jos.de fapt depinde de metabolism.oricum,vointa...trebuie in ambele cazuri.

    0
    0

  • bujor lavinia-georgiana pe 26 Mai 2006, 22:29
    cum sa slabim

    in primul rand pe langa o dieta echilibrata trebuie neaparat sa facem si mult sport.macar 3-4 zile pe saptamana cate 20-30 de minute de exercitii fizice. si un lucru foarte important"NU SARITI PESTE MICUL DEJUN"si beti multa apa.

    0
    0

  • andreea aloman pe 25 Mai 2006, 16:15

    daca vrei sa slabesti cu adevarat pe langa dieta iti trebuie rabdare multa si o vointa de fier o spun din experienta

    0
    0

  • laura pe 25 Mai 2006, 09:56
    ma ingras dar nu mananc nimic

    ce as putea sa fac?ma ingras dar nu mananc nimic cu zilele e ceva anormal de ce oare??????

    0
    0

  • eli pe 23 Mai 2006, 11:18
    a fi slab

    am slabit din senin oare dece///////

    0
    0

  • arrynutza pe 22 Mai 2006, 14:14
    de ingrasat

    toata lumea vrea sa slabeasca...de ce peste tot numai cure de slabit?nu gasesc nicaieri despre cum as putea sa ma ingras.va rog scrieti si despre asta.am 20 de ani si doar 45 kg.vreau si eu sa arat ca un om normal.

    0
    0

  • anna pe 20 Mai 2006, 08:40
    stomacul...

    Sincer,orice ingrasa,chiar si aerul care il respiri.Fiecare are organismul sau si nu orice dieta da rezultate.Ajungi sa-ti dai stomacul peste cap din cauza asta si nu rezolvi nik.Dimineata un mic dejun consistent,multe lichide,la pranz mancare mai slaba fara paine si fructe pana seara.Chiar da rezultate.

    0
    0

  • marin vasilica pe 18 Mai 2006, 21:27
    diabet

    poate ca daca medicii ar sti sa comunice si sa te informeze ai sti ce sa faci diabetul este o boala care ingroase talia regimul este dificil iar medicii nu-ti explica cu rabdare si astfel enorm de multi bolnavi si multa cheltuiala pentru stat si castig enorm pentrudoctori

    0
    0

  • ANA-MARIA pe 16 Mai 2006, 11:39

    AR TREBUI SA SCRIETI CATE CALORII CONTIN PRODUSELE CARE SUNT CONSUMATE CEL MAI DES.

    0
    0

  • Nyko pe 15 Mai 2006, 09:20
    ......

    eu zic totusi k ar trebui sa adaugati si niste diete mai pentru buzunarele tuturor....dar site-ul este marfa

    0
    0

  • crina pe 12 Mai 2006, 22:23
    nu te insela!

    nu te insela spunandu-ti ca nu esti asa plinuta pentru ca esti!abtine-te de la mancare!asta e solutia.chiar daca e grea lupta nu te lasa.LUPTA!!!

    0
    0

  • balas adelina pe 11 Mai 2006, 12:04

    nu trebuie deloc sa te ingrijorezi.problema secolului pt femei e grasimea in plus nu in minus.daca tu te simti bine in pielea ta,altceva nu conteaza!!!

    0
    0

  • blondy pe 11 Mai 2006, 11:21
    salut

    nu cred k ai de ce sa iti faci griji. si eu am la fel k tine.nu te mai lua dupa toata lumea.dak tu te simti bine asa..e perfect

    0
    0

  • gheorghe roxana pe 11 Mai 2006, 10:36
    o dieta eficienta

    am 170 cm si 66kg vreau o dieta

    0
    0

  • anda pe 10 Mai 2006, 18:49

    si eu as vrea sa am proportia asta intre cm si kg, esti o norocoasa, nu te ingrasa manechino...

    0
    0

  • florentina pe 9 Mai 2006, 19:35
    ce sa fac?

    am170m si doar 55kg toti imi spun k sunt prea slaba ce pot sa fac? trebuie sa ma ingrijoreze asta?

    0
    0

  • Dora pe 8 Mai 2006, 22:59
    Totul ma ingrasa

    eu cred (fiind o persoana care am incercat foarte multe retete de slabire) ca un regim alimentar valabil pentru toata lumea nu exista si ca depinde foarte mult de tine si de ce sa nu recunoastem de partea financiara sa poti sa mananci ceea ce trebuie .Miscarea este foarte importanta , dar trebuie sa ai timp si bani ca sa o poti face. De cele mai multe ori timpul este dusmanul nostru.

    1
    0

  • petronela pe 8 Mai 2006, 19:07
    ambitie

    ar trebui sa incercam sa ne abtinem,sa nu-i dam organismului mai mult decat are nevoie,chiar daca in primele minute nu ne simtim satui,aceasta se va instala treptat.Cred ca frumusetea exterioare ne ajuta sa avem si o viata mai frumoasa!

    0
    0

  • dana pe 8 Mai 2006, 14:10
    adevaruri aberante

    si eu vreau sa mai slabesc 2-3 kg...am 25 ani,1.69/60kg,fumez destul intr-o zi si...adevarat...fumatul reduce starea de foame,mananc o data pe zi....si asta la ora 17 cand ajung de la serviciu....beau si apa cam 1-1,5 l pe zi,dar fara miscare....iti mentii doar greutatea...nu slabesti.de aceea pt cine vrea sa slabeasca mai mult de 5 kg,recomand micul dejun destul de consistent si ultima masa inainte de ora 18.apa plata cu lamaie face si ea minuni,iar un alergat usor de 30 min pe seara...e superb.nu va asteptati sa slabiti in 3-4 zile...daca respecati indicatiile ce vi le-am dat...se poate dar in 4-6 saptamani cate 1-2 kg...dar atentie...dupa ce vedeti ca slabiti...nu renuntati ....pt ca riscati sa se aseze din nou sau poate mai mult...nu uitati de sex pt ca o partda de 15 min de sex face cat 2 ore de fitness...aveti ingredere...se poate!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • silasi laura pe 8 Mai 2006, 11:45
    mi-a placut foarte mult

    e foarte bun acest articol.ma bucur ca inca mai exista persoane care se peocupa si de sanatatea altora.sunt lucruri foarte importante in acest articol pe care sunt convinsa ca multi nu le stiu.multumesc pt sfaturi.o sa tin cont de ele.este un articol foarte reusit si o sa il recomand si altor persoane. laura

    0
    0

  • alexandra pe 7 Mai 2006, 21:46

    depinde de noi,de vointa noastra,de 'respectul'pe care il acordam propriei persoane.Sanatatea e foarte importanta si ar trebui sa constientizam acest fapt.Asa ca sa gandim pozitiv,apoi sa urmam sfaturi utile.

    0
    0

  • nush pe 7 Mai 2006, 14:57
    cata prostiaaaa

    dv ati gandit inainte sa scrieti prostiile astea??????????????????????????????????????????asta e o prostie!!:)))sa te ingrasi daka te muti:))))intr-un fel aveti dreptate dar................nu stiu...ma rog..mi se pare o prostie!!!

    0
    0

  • Mihaela pe 7 Mai 2006, 09:11

    Sa inveti limba romana!

    0
    0

  • cristina pe 7 Mai 2006, 00:40
    multe adevarate

    ar fi poate cuprinzator..incep cu problemele de tiroida, reale, sfatul meu e: mare atentie ! stresul e decisiv de cele mai multe ori, inlocuire alimente bune cu asa zise suplimente, fara valoare, nerespectarea meselor, fara miscare..nu putem nega ca ne doare ca am ajuns "prea mari", dar ca ne e greu sa facem ceva

    0
    0

  • elena pe 7 Mai 2006, 00:08
    aproape

    nu neaparat unele chestii sunt adevarate altele nu.lipsa de miscare,grasimile si daca vrei sa mananci aceleasi portii ca si iubitul da te pot ingrasa.

    0
    0

  • braila cristiana pe 6 Mai 2006, 16:09
    intrebari

    vreau sa stiu daca este adevarat ca in timp c depun efort fizic mult pot sa mananc putin mai mult??vreau sa stiu cea mai rapida metoda de a da burta jos!!!decat p burta depun de obicei

    0
    0

  • braila cristiana pe 6 Mai 2006, 16:05
    intrebari

    totusi as vrea sa stiu c fel d exercitii fizice ar trebui sa fac ca sa elimin statuletzul de grasime d p burtica

    0
    0

  • braila cristiana pe 6 Mai 2006, 16:02

    intr-adevar sunt lucruri care ingrasa...dar orice lucru trebuie limitat!!daca aveti vointa(asa ca mine) puteti manca orice

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod