15 trucuri care te vor ajuta să slăbești fără efort

Introdu mai multe legume și verdețuri la micul dejun alături de proteine ca să începi ziua cu o masă consistentă! Descoperă și alte trucuri care te ajută să slăbești fără efort!
Cu toții știm cât de greu poate să fie atunci când încerci să slăbești. Curele de slăbire, exercițiile extenuante, uneori înfometarea sunt doar câteva dintre variantele pe care le încearcă persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. 

Totuși, studiile recente indică faptul că poți pierde în greutate fără să-ți supui trupul la chinuri, ci doar făcând câteva schimbări în rutina zilnică. 


Iată 15 trucuri care te vor ajuta să slăbești fără efort:



1. Respiră adânc

Respirațiile adânci contribuie la coborârea nivelului cortizolului, hormonul responsabil pentru controlarea greutății corporale și a nivelului de stres. În plus, aportul crescut de oxigen, contribuie la accelerarea metabolismului. Dacă expiri mai rapid decât în mod normal, elimini mai mult dioxid de carbon, iar celulelele ajung să folosească mai multă energie.


2. Mănâncă mai multe legume la micul dejun

Micul dejun îți aduce 25% din necesarul zilnic de energie. Este cea mai importantă masă a zilei, care îți garantează randamentul maxim din punct de vedere fizic și intelectual.
Un consum ridicat de legume la micul dejun conduce la o senzație de sațietate care se menține pe o perioadă mai îndelungată a zilei, reducând astfel cantitatea de calorii acumulate la celelalte mese și contribuind la îmbunătățirea tranzitului intestinal. 


3. Ține spatele drept

Indiferent dacă mănânci, lucrezi sau te uiți la televizor, controlează-ți poziția spatelui, ținându-l cât mai drept cu puțință. Această activitate simplă necesită un consum de energie destul de mare și contribuie la reducerea nivelului cortizolului.


4. Alege mâncărurile picante

Mâncărurile picante cu ardei iute conțin capsaicină, un compus care contribuie la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor din organism și crește viteza de metabolizare cu până la 20% pe o perioadă de 30 de minute. În acest răstimp vei arde calorii fără să fie nevoie să faci nimic.

 

5. Înlătură excesul de grăsime folosind un prosop de hârtie

Dacă nu poți renunța la alimentele prăjite sau bogate în ulei, poți reduce numărul de calorii acumulate cu ajutorul unui prosop de hârtie. Acesta va absorbi excesul de grăsime și vei putea savura astfel mâncarea preferată, consumând mai puține calorii. 


6. Mănâncă în fața unei oglinzi

Este dovedit faptul că, dacă mănânci în fața unei oglinzi, vei consuma o cantitate mai mică de mâncare. Data viitoare când iei prânzul, pune-ți o oglindă în față pentru a conștientiza fiecare înghițitură.
În felul acesta vei evita mâncatul în exces.


7. Urcă pe scări

Folosește scările în locul liftului. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din New Mexico, dacă urci două etaje pe scări în fiecare zi, poți să slăbești aproape 3 kilograme pe an. Iar dacă urci 6 etaje, atunci vei da jos aproape 8 kg. 


8. Alege antrenamentele de forță

Experții susțin că antrenamentele de forță sunt mai eficiente decât orice alt antrenament obișnuit. Începi cu greutate mai mică și crește intensitatea gradual.


9. Consumă două pahare de apă înainte de fiecare masă

Experții recomandă consumul a două pahare mari de apă înainte de masă. În felul acesta te vei simți mai plin și vei mânca mai puțin. În plus, apa contribuie la grăbirea metabolismului și, în felul acesta organismul va arde mai multe calorii.


10. Fă plimbări lungi și dese

Este dovedit faptul că plimbările sunt mijlocul ideal pentru a pierde în greutate. Poți arde până la 255 de calorii pe oră dacă faci o plimbare liniștită și până la 391 de calorii pe oră dacă te plimbi într-un ritm susținut. 


11. Fă exerciții

Flexibilitatea îți permite să faci aproape orice activitate fizică la care te-ai putea gândi. În plus, o flexibilitate crescută înseamnă mai puține leziuni.
Yoga reprezintă o cale excelentă și poți face exerciții de yoga înainte de orice altă activitate fizică. Pe lângă alte beneficii aduse sănătății, vei arde și o cantitate însemnată de calorii.


12. Folosește o farfurie mai mică

O farfurie mică plină cu mâncare este mijlocul ideal de a-ți păcăli creierul. Acesta va considera cantitatea de mâncare ca fiind suficientă și va emite semnalul de saturație mult mai repede, chiar și atunci când farfuria ta este plină de legume. Transformă acest truc într-un obicei și folosește-l până atunci când creierul se va obișnui cu el.


13. Mănâncă încet

Atunci când mesteci încet, creierul tău are suficient timp ca să primească semnalul de sațietate din partea stomacului. În felul acesta vei evita mâncatul în exces și astfel vei reduce aportul de calorii.


14. Stai în picioare atunci când aștepți

Atunci când aștepti trenul sau autobuzul, nu te așeza! La fel și atunci când aștepti programarea la doctor. Atunci când aștepți în picioare, corpul tău arde cu 50 de calorii mai mult pe oră decât atunci când aștepți stând pe scaun.


15. Fă o baie fierbinte

Cercetătorii de la universitățile din Loughborough și Leicester au descoperit că o baie fierbinte consumă la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute. Așa că, ce mai aștepți? Pregătește-ți o baie fierbinte! 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cata pe 4 Ian 2018, 13:51
    Low carb/Keto

    sau pur si simplu renuntati la carbohidrati!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod