14 carbohidrați buni care nu îngrașă. Poți să-i consumi în voie!

9. Dovleac

120 de grame de dovleac gătit conțin 21 de grame de carbohidrați. Este și o sursă importantă de vitamina C și conține 6,6 grame de fibre. Poate și tăiat cubulețe și copt timp de 30 de minute, la 200 de grade Celsius. Este o garnitură excelentă sau o umplutură foarte bună pentru taco. O altă metodă de a-l găti este să-l tai în jumătăți și să-l bagi la cuptor timp de 80 de minute, la 170 de grade Celsius sau până când poate fi răzuit cu furculița.


10. Dovleac plăcintar

O porție de 120 de grame de plăcintat gătit conține 30 de grame de carbohidrați. Este o cantitate mare de carbohidrați dar în balanță ai și 9 grame de fibre.
Dacă introduci dovleacul în cuptorul cu microunde timp de un minut va fi mai ușor de tăiat în jumătăți. Pune câteva linguri de suc de portocale în fiecare jumătate și apoi gătește-le timp de 30-45 de minute la cuptor. La final adaugă scorțișoară și nucșoară. 


11. Spanac

240 de grame de spanac crud conțin 2 grame de carbohidrați. Carbohidrații aproape că nu există, în schimb conține foarte mulți nutrienți. Îl poți sota, proaspăt sau congelat, împreună cu usturoi și ulei de măsline și vei obține o garnitură care merge cu orice fel principal.
Poate fi folosit în salate sau în omlete sau mâncăruri gătite.


12. Năut

120 de grame de năut gătit conțin 45 de grame de carbohidrați. Năutul este o sursă importantă de proteine și fibre. Poate fi folosit în salate, supe sau în mâncăruri indiene condimentate. Sau poți să faci un hummus delicios dacă îl pui în blender, alături de ulei de măsline, zeamă de lămâie, usturoi și tahina (pastă obținută din semințele de susan). Este un fel de mâncare excelent, împreună cu o lipie, cu chipsuri din legume sau chiar cu legume crude.


13. Ardei gras roșu

120 de grame de ardei gras roșu, crud sau gătit, conțin 9 grame de carbohidrați. Pot fi consumați cruzi, alături de un sos sau alături de alte legume trase la tigaie.
Pot fi copți pe flacără sau la cuptor sau pot fi umpluți cu fasole, orez, carne sau orice alte umplutură ți se pare potrivită. Se coc timp de 35 de minute, la 200 de grade Celsius.


14. Fasole albă

120 de grame de fasole albă, gătită, conțin 47 de grame de carbohidrați. Poate fi consumată într-o salată simplă, cu carne de pui, castravete, ceapă, ulei și zeamă de lămâie. Fasolea trebuie înmuiată în apă peste noapte, înainte de a fi gătită. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod