12 trucuri care te ajută să slăbești câteva kilograme într-o săptămână

De cele mai multe ori mâncăm nu de foame, ci de poftă. Adevărat? Dacă ești pofticioasă, aceste trucuri te ajută să slăbești câteva kilograme într-o săptămână.
De cele mai multe ori se întâmplă să apelăm la mâncare pentru că ne este poftă de ceva bun, pentru că suntem obosiți sau stresați sau pentru că ne face să ne simțim bine. Însă, există un preț pentru aceste pofte și anume kilogramele care se adună în plus și pe care este foarte greu să le dai jos. Potrivit unui psiholog renumit citat de BrightSide, există câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare și vei obține rezultatele dorite.


Trucuri care te ajută să slăbești câteva kilograme într-o săptămână


1. Pune mâncarea în farfurii mai mici

Potrivit cercetărilor realizate se pare că suntem tentați să mâncăm până când se termină totul din farfurie, în loc să ne oprim atunci când simțim că suntem sătui. Dacă și tu ai acest obicei, poți să remediezi situația folosind întotdeauna farfuriile mai mici.
Astfel vei reuși să controlezi cu ușurință porțiile pe care le consumi. Fii atentă la senzația de sațietate și oprește-te chiar dacă mai este mâncare în farfurie!


2. Schimbă locul unde mănânci

Acest mic truc te va ajuta să te oprești la o porție de mâncare, deoarece vei conștientiza în drum către bucătărie că te-ai săturat și nu mai ai nevoie de a doua porție. Ia fafuria cu mâncare și tacâmurile și alege să mănânci mai departe de bucătărie, poate în sufragerie sau chiar în balconul închis.
Chiar dacă termini din farfurie și vrei o altă porție, există șansa să te răzgândești până când ajungi la bucătărie. 


3. Atenție la regula de bază

În farfuria ta trebuie să se regăsească întotdeauna două feluri de mâncare: carne plus garnitură, garnitură plus salată, pește plus legume. Acest mod de a aranja mâncarea simplifică lucrurile și astfel te asiguri că mănânci ceea ce trebuie. De asemenea, legumele și salata trebuie să fie într-o cantitate mai mare decât carnea sau peștele. 


4. Nu-ți fie teamă de greșeli

Cu toții avem zile în care suntem ordonați și alegem alimentele corecte, iar apoi într-o seară calci strâmb și alegi tot ce nu trebuie din frigider. Este de preferat să le privești cu calm aceste momente și să nu simți frustrare după ce au trecut.
Gândește-te că ți-ai satisfăcut o poftă, după care revii pe calea cea dreaptă. 


5. Nu te grăbi să arunci resturile

Specialiștii atrag atenția că persoanele care se grăbesc să arunci resturile, care reprezintă ”dovada” mâncării consumate, au tendința să mănânce mult mai mult spre deosebire de cei care preferă să le vadă în fața ochilor pentru a fi conștienți că au exagerat. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod