10 strategii eficiente de slabire

Daca vine vorba despre slabit, iata cateva strategii care conteaza! Sfaturi practice dintre care unele iti suna cunoscute, insa nu ai resuit niciodata sa le pui in aplicare sau sa te tii de capul lor. Incepe de acum daca iti doresti sa slabesti eficient!
1. Cantareste-te o data pe zi!

Cantarirea saptamanala este cheia celor mai multe diete, insa studii recente arata ca o cantarire zilnica iti va permite sa controlezi mai bine greutatea corporala. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci dimineata este sa te urci pe cantar, deoarece atunci greutatea ta corporala este cea mai mica.

Asteapta-te la mici oscilatii de la o zi la alta, deoarece ai zile in care organismul tau este balonat sau deshidratat. Insa, daca oscilatiile sunt mari este timpul sa reduci din alimentele consumate.


2. Nu petrece mai mult de 2 ore zilnic in fata televizorului!

Petrecand mai mult timp in fata televizorului renunti la activitatile care te-ar ajuta sa consumi din calorii. Potrivit unui studiu, adultii care petrec zilnic mai mult de 2 ore in fata televizorului acumuleaza cu 7% mai multe calorii si consuma mai multe dulciuri si snacks-uri in comparatie cu cei care stau mai putin de o ora in fata televizorului.

Incearca sa inlocuiesti aceasta activitate "statica" cu una activa, care iti va face mult mai bine sanatatii.


3. Intalneste-te cu o prietena de 3 ori pe saptamana!

Un regim alimentar tinut o perioada lunga de timp necesita sprijinul unui prieten. Studiile au aratat ca persoanele care pe parcursul dietei s-au intalnit in mod regulat cu o prietena, un nutritionist sau au participat la un program de slabit (sedinte de grup) au reusit mai bine sa se mentina la greutatea corporala dobandita.



4. Consuma 4 g de fibre la fiecare masa sau gustare!

O dieta bogata in fibre poate reduce numarul caloriilor, fara sa simti constant senzatia de foame. Un studiu arata ca femeile care au adaugat in alimentatia zilnica 13 g de fibre sau chiar mai putin sunt mult mai expuse riscului de a se ingrasa, in comparatie cu cele care consuma in fiecare zi o cantitate mai mare de fibre. Expertii sustin ca fibrele sunt indicate in curele de slabire pentru ca incetinesc procesul de masticatie si accelereaza alunecarea alimentelor prin tractul digestiv, dand senzatia de satietate o perioada mai lunga.

Mananca de 6 ori pe zi pentru a acumula cele 25 g fibre necesare organismului. De exemplu poti sa incepi dimineata cu struguri (1 cana = 1,4 g fibre) si paine prajita (2 felii = 6 g fibre) sau fulgi de ovaz (1 cana = 4 g fibre). La pranza poti sa mananci 1 portie supa de fasole neagra (4,4 g fibre) cu o felie de paine prajita.

Un mic truc: pentru gustarile dintre mese apeleaza la fructe: un mar mare contine la fel de multe fibre ca si o cana de broccoli crud (5 g fibre).


5. Fa mai multa miscare!

O persoana face in jur de 5000 de pasi pe zi: drumul spre serviciu, indeletniciri diverse la serviciu sau alte activitati domestice.
Dubland numarul pasilor poti aduce un beneficiu semnificativ sanatatii tale: creste nivelul colesterolului "bun", scade tensiunea arteriala, imbunatateste controlul glucozei, cateva kilograme in minus.

Un studiu arata ca acesti cativa pasi in plus te vor ajuta sa reduci grasimea din jurul taliei sau cea de pe coapse.


6. Monitorizeaza si noteaza ceea ce mananci (de 6 ori pe saptamana)!

Expertii sustin ca persoanele care monitorizeaza alimentele consumate, precum si a activitatile fizice zilnice pierd de doua ori mai multe kilograme decat cele care nu sunt obisnuiti sa tina acest "jurnal".

De exemplu: un studiu efectuat pe un esantion de 40 adulti supraponderali a aratat ca cei care au tinut un jurnal al alimentelor si execrcitiilor fizice efectuate au slabit pe parcursul a 6 luni peste 20 de kilograme.

Ia-ti cu tine un carnetel sau un reportofon pentru a nota/inregistra ceea ce ai consumat. Foloseste si un pedometru (aparat care inregistreaza automat numarul de pasi efectuati si viteza de deplasare) pentru a estima cate calorii ai ars. Ar fi indicat sa tii un jurnal zilnic, insa mai ai nevoie si de o pauza de o zi pe saptamana. Dupa care intra din nou in ritm!


7. Dormi cate 7 ore pe noapte!

Un studiu efectuat de expertii americani indica faptul ca in cazul persoanelor care dorm putin, senzatia de satietate nu va aparea pentru ca lipsa de somn afecteaza secretia hormonilor responsabili de controlul apetitului.

Numarul de ore de somn indicate pe noapte sunt 7, insa unele persoane au nevoie de mai multe.
Asadar, "seteaza-ti" o ora de culcare si incearca sa o respecti!


8. Bea zilnic 8 pahare de apa!

Cercetatorii germani au descoperit ca un consum adecvat de apa creste rata metabolismului cu pana la 30% si efectul persista 90 de minute. Marind cantitatea de apa consumata zilnic pana la 8 pahare te poate ajuta sa pierzi pana la 3,5 kilograme intr-un an. Incearca sa bei apa inainte de masa sau gustare.


9. Respecta programul de munca (nu mai mult de 9 ore cu pranzul inclus)

Este foarte important ca dupa terminarea programului de munca sa-ti mai ramana timp de o alergare, de o plimbare cu rolele sau bicicleta, de gatit, etc. Un studiu efectuat pe un esantion de 7000 de adulti arata ca cei care au stat la munca peste program au acumulat si mai multe kilograme in plus. "Nu am timp sa tin dieta, nu am timp de sport, nu am timp nici macar pentru mine..." - iti suna cumva cunoscuta fraza?

Este timpul sa limitezi orele petrecute peste program la serviciu. Pentru a fi mai eficient/a, seteaza o alarma din ora in ora si stabileste de fiecare data o prioritate imediat dupa ce ai inchis alarma


10. Redu alimentele cu un indice glicemic mare!

Alimentele cu un indice glicemic crescut - inclusiv, zaharurile si carbohidratii rafinati - cresc nivelul zaharului in sange.
Organismul foloseste insulina pentru a scadea nivelul zaharului din sange, iar excesul de zahar il transforma in grasime. Insa, daca scade nivelul de zahar din sange vei simti imediat si senzatia de foame.

Citeste etichetele alimentelor pentru a evita zaharurile. De exemplu manaca struguri (indice glicemic = 49), in loc de curmale (indice glicemic = 103); paste (indice glicemic = 45), in loc de pizza (indice glicemic = 60); crema de alune ci ciocolata (indice glicemic = 30), in loc de jeleuri (indice glicemic = 80). Si renunta la sucuri!

 

Comentarii (39)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LAURA pe 2 Mar 2007, 17:11
    CURA DE SLABIRE

    CEREALELE CU ZAHAR NU INGRASA

    0
    0

  • cenush pe 10 Nov 2006, 11:26

    la 16 ani nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme.

    0
    0

  • wanna pe 5 Nov 2006, 19:26
    nush ce sa zic...

    dak se pune aja problema..nush ce sa fac.Eu am abia 16 ani shi vreau sa arat bine..am fost aleasa la miss shi asta m-a incurajat k arat bin..vreau sa ma mentin aja..dar nu cred k acest egim ajuta..poti sa mananci orice dar cu o anumita dozare shi eu beau foarte mult lichide...sucuri la greu ..fara zahar.Iubesc sportul..fac doar volei..2 ore pe saptamana de volei si alte 2 ore pt volei optional..pot sa spun k uneori mai chiulesc;) de la oerle astea...dar le conpenseaza 1 ora jum de fitnes q prietenele la un club..pot sa spun k shi mersul mult pe jos ajuta..eu fac mereu o jum de ora pana la sc shi inapoi..iar acum..de curand,de cand e frig vine prietenul sa ma i-a q masina...pt mine frumusetea corporala este sfanta..shi nu cred k un regim te poate schimba total..ci doar vointa,sportul si distractia :*

    0
    0

  • dana pe 3 Nov 2006, 20:56
    secretele siluetei

    e o idee excelenta sa monitorizezi ceea ce maninci dar,pt. mine e f. problematic sa imi stapinesc apetitul si parerea mea e ca trebuie intii sa iti tratezi sufletul pt. ca frustrarile duc la toate necazurile.Unii maninca nestavilit altii dimpotriva.. Asta e...

    0
    0

  • KOVACS ERIKA pe 3 Nov 2006, 20:20
    SI EU VREAU SA SLABESC

    SI MIE MI-A PLACUT CE ATI ZIS SI EU O SA INCERC NUMAI DE UNDE SE POATE CUMPARA ACEST''FIBRE,,

    0
    0

  • mocanu florica pe 3 Nov 2006, 13:44
    vreau sa slabesc

    aceste strategi la mine nu functioneaza.ce sa fa. ajutatima va rog

    0
    0

  • man ioana pe 1 Nov 2006, 12:58
    poate voi incerca

    mi se pare o dieta sanatoasa si plina de viata ok am sa o incerc

    0
    0

  • andreea pe 1 Nov 2006, 11:50
    mare chin

    sunt super dezamagita de felul cum arat

    0
    0

  • andreea pe 30 Oct 2006, 17:27
    fiti mai realisti

    Sportul este cel mai bun truc pentru a slabi cat si pentru sanatate.Mi se pare aberant articolul si cam dificil de urmat.

    0
    0

  • sinecvanon_20@yahoo.com pe 30 Oct 2006, 12:06
    cu drag

    e bine sa stim chiar daca nu aplicam MEREU. te pupa mama

    0
    0

  • ana pe 29 Oct 2006, 20:55
    stil de viata

    nu pot slabi. am 1.55 si 80 kg ce sa fac sa .mi schimb stilul de viata.

    0
    0

  • ENACHE IULIA pe 29 Oct 2006, 17:37

    CONSIDER CA ACEASTA DIETA ESTE DESTUL DE INERESANTA SI ACCESIBILA TUTUROR,MAI ALES CELOR CARE VOR CU ADEVARAT SA PIARDA KG.

    0
    0

  • ionela pe 29 Oct 2006, 13:31
    cura de slabire

    dupa parerea mea nu este indica sa slabesti cu pastile,dupa terminarea tratamentului te ingrasi dublu fata de cum ai fost.cel mai bine slabesti cu salate

    0
    0

  • iustyna pe 29 Oct 2006, 13:28
    slabit

    consider ca poti slabi dar trebuie sa ai vointa.am slabit 8kg in 4 saptamani.am mancat foarte sanatos si nu am facut foamea.

    0
    0

  • mioara chebac pe 27 Oct 2006, 19:05
    viata sanatoasa

    eu respect multe din aceste sfaturi.nu slabesc dar cel putin nu ma ingras

    0
    0

  • mioara pe 27 Oct 2006, 18:45
    viata sanatoasa

    sunt de acord.eu urmez aproape toate aceste idei.nu slabesc dar cel putin nu ma ingras.

    0
    0

  • Chiriac Beatrice pe 26 Oct 2006, 20:39
    Stil de viata

    Foarte interesant si util

    0
    0

  • aisha_para_ti pe 25 Oct 2006, 17:48
    am incercat, am reusit, dar n-am invins

    cu bucurie spun ca am reusit cu mai toate dietele, am ajuns la greutatea dorita, DAR nu pot sa ma mentin, trebuie sa schimb modul de viata ci nu dieta, aici e tare greu, si nu gasesc ajutor cam pe nicaieri...

    0
    0

  • marlena pe 25 Oct 2006, 15:42
    slab sau gras

    daca vrei poti eu am inceput un regim si ma simt foarte bine nu trebuie nimic altceva decat vointa mult vointa

    0
    0

  • melania_ro pe 25 Oct 2006, 15:09
    cel mai important...

    eu cred ca cele mai importante elemente in tratarea obezitatii sunt autocontrolul si rabdarea.daca ai cateva kilograme in plus e normal sa apelezi la o cura de slabir (de scurta durata).dar daca ai depasit limita spre obezitate trebuie sa iti creezi un nou mod de viata. si nu cred ca lipsa vointei e prolema noasta ci lenea sau frumos spus comoditatea. asta am realizat-o pe propria piele :D se poate dar trebuie depus un efort constiincios :)

    0
    0

  • anca craciun pe 24 Oct 2006, 14:12
    despre obezitate

    toate sfaturile sunt bune dar nu poti sa le tii cum trebuie, in functie de imprejurari; cert este ca eu am incercat tot felul de retete dar rezultatele sau vazut doar pentru scurte perioade de timp-toate kg pierdute s-au pus innapoi-eu nu mai sper...

    0
    0

  • tamara pe 23 Oct 2006, 22:11
    da

    sunt mamica si am 56kg cum as putea slabi,desi maninc foarte putin in plus nu alaptez

    0
    0

  • florian raluca _daniela pe 22 Oct 2006, 15:05
    bulimie si anorexie

    de 3 ani de zile pot sa spun ca am aceasta boala daca se poate numi boala ce pot sa spun e ca nu imi vine usor sa va spun ca vomit dupa ce mananc sincer nu stiu ce sa mai fac as vrea sa fiu o persoana normala ca la inceput ei nici chiar ca la inceput ptr ca aveam 70 de kg nu aveam nici un prieten ma simteam foarte singura acum sunt inconjurata de o multime de prieteni am un prieten de un an de zile ce pot sa spun viata mea s_a schimbat foarte mult dar totusi nu sunt multumita Traiesc tot timpul cu frica cu frica ca am sa ma ingras as vrea din tot sufletul sa ma ajutati

    0
    0

  • Raluca pe 21 Oct 2006, 21:54
    Cum se slabesc?

    Aceasta este o intrebare pe care ne-o punem unii dintre noi in fiecare zi.In acesta vara,nu stiu cum dar am cam pus pe mine vreo 7 kg in loc de doua.Cum sa fac sa le dau jos?Stau la etajul 8 si mereu cand plec la scoala cobor si cand vin(cand nu sunt foarte obosita)urc pe scari si va da-ti seama ca nu e chiar usor 8 etaje dar oare o fi deajuns?Ce ar mai trebui sa fac?Daca as slabi cel putin 4 kg ar fi foarte bine si totodata indicat pt ca m-am ingrasat cel mai mult la burtica.

    0
    0

  • FELICIA MOTOC pe 19 Oct 2006, 23:45
    SFAT PSIHOLOGIC

    AI AUZIT DE CURA DE SLABIRE PSIHOLOGICA? DACA NU EU TE SFATUIESC SA TE INTERESEZI SI SA CONSULTI SI UN PSIHOLOG DEOARECE PROBLEMELE ALIMENTARE SAU GRASIMEA IN EXCES AU DE MULTE ORI ADICA IN PROPORTIE DE 75% CAUZE PSIHOLOGICE. UN PSIHOTERAPEUT BUN TE-AR PUTEA AJUTA SA SLABESTI ATAT CAT ITI DORESTI SI ASTA NU UNTR-O ZI DAR NICI INTR-O MIE IAR IN PLUS AR PUTEA SA-TI REDEA INCREDEREA IN TINE IN CAZUL IN CARE NU STAI BINE LA ACEST CAPITOL, DEASEMENEA ITI RECOMAND SI UN NUTRITIONIST. ITI SPUN ACESTE LUCRURI DEOARECE IN REVISTE SI PE NET APAR FOARTE MULTE DIETE DE LA CARE SINCER NU PREA SLABESETE NIMENI, PT CA DEFAPT SI DE DREPT NIMENI NU STIE CE ESTE IN MINTEA NOASTRA ATUNCI CAND DESCHIDEM FRIGIDERUL SI NU NE PUTEM ABTINE...NU-I ASA? ASA CA PROBLEMA NU SE REZOLVA NUMAI CU O CURA DE SLABIRE ADECVATA CI CU UN MOD DE GANDIRE NOU SI NU NUMAI DESPRE MANCARE CI SI DESPRE NOI INSINE...

    1
    0

  • elena pe 19 Oct 2006, 12:03
    vreau sa am o sluieta ideala,vreau sa ma simt vedeta

    de cite ori incerc sa slabesc,un timp se primeste dar pe urma renunt.ma satur sa stau intodeauna cu gindul cind maninc si ce maninc.nu sunt grasa dar vreau sa am picioare suple,talie subtire si pres ,miinile subtiri.e bine sa ai grija de tine si tot ce se spune sa faci nu e greu dar trebuie sa stai intodeauna cu gindul ca trebuie sa slabesti,cit maninci s.a.multumesc

    0
    0

  • marin vasilica pe 19 Oct 2006, 11:54
    nu pot slabi

    fac de trei ori pe zi insulina si m-am ingrasat mult mai ales in jurul taliei daca nu mananc mie rau ce sa consum casa nu -mi fie nici rau sinici sa nu am probleme din cauza insulinei care sant alimentele care imi tin de foame mai mult timp si nu influienteaza diabetul

    0
    0

  • anka pe 18 Oct 2006, 21:49
    vreau sa slabesc

    sunt bune sfaturile dar eu cand mie foame mananc mult pentru ca sunt pofticioasa si nu ma pot abtine si dupa aceea mie rau ca sunt prea plina si merc la baie si ma fortez sa vomit stiu ca nu e bine dar trebuie sa fac asta. ce as putea face

    0
    0

  • ionela pe 18 Oct 2006, 12:36
    vreau sa dau jos din solduri

    as vrea sa dau jos din solduri si nu prea stiu cum eu am 1,60 m si 53 de kg credeti ca sunt prea grasa nu stiu eu asa am impresia si cateodata nu mananc cu zilele abia ieri am bagat ceva in stomac nu-mi mai trebuie ce pot face vreau sa dau jos si din burtica si din solduri va rog ajutati-ma .

    0
    0

  • Ingrid pe 18 Oct 2006, 12:29
    Interesant

    Ideea e ca si eu ma chinui sa slabesc,anul trecut aveam 55 de kg,iar acum am cu 12 kkg mai mult..ingrozitor,nu?Cert este ca am incercat cam toate metodetle..o sa incerc sa urmez si sfaturile astea..poate..poate!

    0
    0

  • adelina pe 17 Oct 2006, 19:04
    si eu vreau sa dau cateva kilograme jos

    si eu vreau sa scap de ceva kilograme ce le-am acumulat in concediu si cred ca ma ajuta mult sfaturile voastre.

    0
    0

  • IONELA pe 17 Oct 2006, 15:45
    eu cred ca se poate

    Am nascut prin cezariana si mi se parea ca nu o sa mai dau jos kg acumulate. Dar am incercat sa beau otet de mere..pui 2 lingurite de otet intr-un pahar cu apa si il bei pe nemancate dimineata..apoi alte 2 pahare cu otet si apa restul zilei, de obicei dupa mese. Pot sa spun ca am dat jos si nu m-am abtinut prea mult de la mancare.Mai faceam si putina miscare adica imi duceam copilul la plimbare in carut. cam atat...va urez bafta.celor cu ulcer nu recomand otetul

    0
    0

  • Doina pe 17 Oct 2006, 00:48
    Disperata slabire

    Am reusit sa slabesc cca 30kg,numai si numai apei.Nu credeti? nici eu n-am realizat acest lucru la inceput;totusi un amic m-a invatatat sa beau apa atunci candmi se face foame ...si am reusit.Este foarte adevarat ca senzatia de foame persista chiar daca consumi apa; eu am invins cu APA si normal cu o dieta echilibrata

    0
    0

  • Teodora pe 16 Oct 2006, 11:26
    Daca vrei, poti!

    Se zice ca fiecare organism este diferit astfel multitudinea de metode de slabit poate diferi de la un organism la altul. Eu personal am descoperit secretul pt organismul , secret care am observat ca da roade pe multe altele. Pe langa renuntat la paine, dulciuri, prajeli, sucuri si alte alimente asemanatoare, cel mai important e sa mananci cat mai putin posibil.Chiar daca nu poti tine o dieta stricta si din cand in cand mai gusti si altceva, important e sa nu faci excese si dieta pe care ai stabilit-o sa se transforme in stil de viata. Cat despre miscare, nu cred ca este imperios necesar sa mergi ls o sala de sport.Conteaza mult sa fii o pesoana activa, din toate punctele de vedere.

    0
    0

  • silvia pe 15 Oct 2006, 12:13
    ambitia te aduce la fericire

    mai multa apa,mai putine dulciuri,mai multa miscare,mai putine ore de "relaxare"in care practic nu faci nimic,multe fructe,mai putine prajeli,si spotr,sport,sport.in final te simti bine in pielea ta si asta te face fericita.eu am putut,toate putem!!!!!!

    0
    0

  • Carmen pe 13 Oct 2006, 23:38
    neputinta

    Articolul e ff bun , dar la mine nu a functionat ! De 14 ani ma lupt cu 10 kg si de tare ce m-am luptat am mai castigat 5 kg , tot ce am auzit ,de la cele mai drastice regimuri , vezi Osawa si pana la cele mai blande recomandari-nimik nu a dat un rezultata care sa se mentina in timp! Recomandarile sunt valoroase , am sa -mi fac un nou mod de viata cu ajutorul lor !

    0
    0

  • 90-60-90 pe 12 Oct 2006, 15:42
    Se poate slabi daca vrei!

    Miscarea face minuni in toate curele de slabire. Nu consumati cartofi prajiti si dulciuri!

    0
    0

  • stela cracana pe 12 Oct 2006, 10:50
    felicitari

    Apreciez aceste sfaturi .Pe langa faptul ca mi se par eficiente in cura de slabire aduc cu ele(urmandu-le) si sanatate.

    0
    0

  • maria pe 11 Oct 2006, 16:45
    obsesie

    M-am saturat de toate curele de slabit..De la redus polonicul, la facut gimnastica si a lua tot felul de medicamente care mai de care cu reclame mai pompoase si nu am slabit nici macar 1 Kg.Deja este o obsesie si chiar nu vreau sa mai aud nimic..nu mai cred in nimic

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod