10 semnale în obiceiurile tale alimentare că eşti pe cale să te îngraşi

Kilogramele în plus apărute fără vreun indiciu sunt de obicei un semn al unor probleme metabolice, dar în cele mai multe cazuri îngrăşarea este prevestită de multe semne, pe care le poţi însă ignora uşor. Fii atentă la cele 10 semnale în obiceiurile tale alimentare ce îţi arată că eşti pe cale să te îngraşi.
Kilogramele în plus apărute fără vreun indiciu sunt de obicei un semn al unor probleme metabolice, dar în cele mai multe cazuri îngrăşarea este prevestită de multe semne, pe care le poţi însă ignora uşor. Fii atentă la cele 10 semnale în obiceiurile tale alimentare ce îţi arată că eşti pe cale să te îngraşi.

1. Nu mai rezişti poftelor nocturne
Ştii foarte bine că sistemul digestiv nu mai funcţionează în condiţii optime în timpul somului şi totuşi alegi să mănânci mult înainte de culcare? Excepţiile se pot transforma rapid în regulă şi atunci când ajungi să-ţi satisfaci poftele în fiecare seară, rişti să te îngraşi.

2. Mănânci în faţa televizorului şi a computerului
Dacă nu te uiţi în farfurie, rişti să mănânci mult mai mult decât îţi trebuie.
Încearcă să respecţi mesele, deoarece orice vei mânca sau ronţăi în faţa televizorului şi a computerului este probabil mai mult decât îţi trebuie.

3. Găteşti tot mai rar şi preferi să comanzi mâncare
Când nu mai ai timp să găteşti, rişti să te îngraşi rapid doar cu mâncare comandată. Cele mai multe firme care livrează mâncare nu se gândesc la silueta ta, doar la gustul pe care îl vei aprecia şi la faptul că ai putea deveni un client regulat.

4. Îţi satisfaci întotdeauna poftele de dulciuri
Când cedezi tot mai des tentaţiilor culinare, în special dulciurilor, ai o problemă. După câteva excepţii, poţi transforma mâncatul dulciurilor într-o obişnuinţă mai repede decât îţi dai seama.

5.
Păstrezi alimente la serviciu

O alimentaţie sănătoasă implică de multe ori prepararea propriului prânz pentru serviciu. Mâncatul la serviciu devine o problemă atunci când abuzezi de "calorii goale": covrigei, chipsi şi alte gustări cu valoare nutritivă minimă, dar pline de grăsime şi sare.

6. Nu mai mănânci salate fără dressing
Simţi nevoia să îţi "îmbunătăţeşti" salatele cu un sos, fie de iaurt, fie de brânză? Sosurile pregătite chiar de tine au probabil o cantitate rezonabilă de grăsimi, dar cele din comerţ te pot îngrăşa rapid şi aproape elimină beneficiile legumelor din salată pentru siluetă.

7. Mănânci tot mai repede
Masa nu se ia pe fugă dacă vrei o digestie eficientă.
Dacă mănânci tot mai repede, uneori şi în picioare, nu-i dai timp stomacului tău să transmită semnalul creierului că este plin, deci poţi mânca în exces. Pentru cei mai mulţi oameni, senzaţia de saţietate a stomacului ajunge la creier abia după 20 de minute.

8. Foloseşti mâncarea pentru a reduce stresul
Când mâncarea devine o modalitate de a te calma în situaţiile stresante, ţi-ai făcut un obicei foarte periculos. Legumele crude pot fi mâncate oricând şi oriunde, dar sunt excepţia de la regulă. Celelalte alimente devenite leac pentru stres te pot îngrăşa rapid.

9. Bei tot mai puţină apă şi tot mai mult suc
Nu face greşeala să crezi că sucurile naturale pot fi băute în loc de apă.
Fructoza, pe cât de naturală este, te îngraşă aproape la fel de mult ca zahărul, iar sucurile consumate în exces sau în loc de apă, pot contribui semnificativ la o creştere în greutate.

10. Termini porţiile celor din jur
Când începi să guşti din farfuriile celor din jur sau să le termini porţiile când s-au săturat, nu te mai aştepta să-ţi păstrezi silueta. În absenţa unui metabolism foarte activ, terminarea porţiilor altora în mod regulat este una dintre căile cele mai simple de a te îngrăşa rapid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod