10 pasi de slabit pe care poti conta

O mica decizie te duce la schimbare si asta este un lucru bun. Ceea ce poti sa numeri, poti sa schimbi. Iata 10 pasi care pot fi contabilizati si care te vor conduce la victoria impotriva kilogramelor nedorite. Dar nu-i incerca pe toti odata. Incepe cu tactica cea mai usoara. Odata stapanita, mergi mai departe.

1. Cantareste-te o data pe zi - Paseste pe cantar in fiecare dimineata, cand cantaresti cel mai putin. Micile fluctuatii zilnice sunt normale datorita umflarii si deshidratarii, dar daca greutatea ta creste cu 2% ( asta inseamna 1 kg daca ai 50 de kg) este timpul sa renunti la paine.

2. Nu te uita mai mult de 2 ore la televizor - Televizorul te retine de la activitati benefice arderii caloriilor cum ar fi jocul in curte cu copii tai sau o plimbare prin parc.
In plus, reclamele la diferitele alimente nesanatoase te pot tenta.

3. Contacteaza un prieten de 3 ori pe saptamana - Pierderea in greutate necesita suport. Daca nu poti sa eviti mesele de grup, anunta-ti intentia de a slabi pentru ca prietenii sa te poata sustina. De asemenea vorbeste despre dieta la telefon sau prin email.

4. Mananca 4 g de fibre la fiecare masa sau gustare - O dieta bogata in fibre iti poate scadea nivelul caloric. Mananca 6 mese sau gustari pe zi care sa contina cate 4 g de fribra. Asta inseamna 25 de g de fibre pe zi. Pentru gustari sunt de preferat fructele. De exemplu, un mar potrivit contine 5 g de fibre.

5. Fa 5(000) de pasi in plus in fiecare zi - O persoana cu o activitate normala face cam 5.000 de pasi intre mersul la serviciul si treburile pe langa casa.
Dubland acest numar poate avea beneficii semnificative: creste nivelul colesterolului bun, scade presiunea sangelui, imbunatateste controlul glucozei. De asemenea, scade procentul grasimii din corp.

Poarta cu tine un pedometru pentru a te asigura ca ai facut cei 5.000 de pasi in plus sau fa o plimbare de 50 de minute pe zi.

6. Tine o evidenta de 6 ori pe saptamana - Monitorizand ceea ce mananci si exercitiile pe care le faci in fiecare zi te ajuta sa vezi daca ai pierdut cele 500 de calorii pe zi, de care ai nevoie pentru a scadea in greutate cu 0.5 kg pe saptamana.

Poarta cu tine un caiet de notite pentru a scrie ceea ce mananci si foloseste un pedometru pentru a estima caloriile pe care le arzi. Cu toate ca trebuie sa faci asta in fiecare zi, poti sa iei o pauza de o zi, de sarbatori sau atunci cand ai musafiri.


7. Dormi 7 ore pe noapte - Persoanele care nu dorm suficient au nivelul hormonal scazut care influenteaza apetitul. Numarul indicat de dormit este de 7 ore pe noapte asa ca fixeaza-ti un program si respecta-l.

8. Bea 8 pahare cu apa pe zi - Apa, nu numai ca potoleste setea, dar accelereaza metabolismul corpului. Crescand consumul de apa la 8 pahare pe zi tepoate ajuta sa pierzi cam 4 kg pe an asa ca incerca sa bei apa inainte de masa si dupa consuma sucuri de fructe.

9. Dupa 9 ore de munca (cu pranzul inclus!), du-te acasa - Fixeaza-ti anumite limite in ziua ta de lucru astfel incat dupa ce ai terminat, sa mai ai energia sa faci o plimbare cu bicicleta si sa pregatesti cina (de exemplu peste fript). Te ajuta sa ramaii productiva suficient pentru a termina la timp, fara a fi nevoita sa te grabesti.

10.
Scade nivelul glicemic cu 10 puncte
- Duciurile si carbohidratii cresc nivelul glicemic. Pentru a mentine un nivel scazut al zaharului din sange, corpul foloseste insulina. Excesul de zahar este transformat in grasime.

Citeste etichetele pentru a evita indulcitorii adaugati sau mai bine, consuma produse proaspete. Mancarea sanatoasa include un cartof copt(cu un indice glicemic de 48) in loc de un cartof prajit(94); struguri(49) in loc de curmale(103); paste(45) in loc de pizza(60). Si sari peste lichidul de glucoza cunoscut ca suc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod