10 motive pentru care nu dai jos kilogramele

Ai urmat toate curele de slăbire de pe lumea asta şi nu au dat rezultate spectaculoase? Kilogramele se încăpăţânează să rămână "lipite" de tine? Află unde greşeşti şi cu ce îţi sabotezi dieta!

Ai urmat toate curele de slăbire de pe lumea asta şi nu au dat rezultate spectaculoase? Kilogramele se încăpăţânează să rămână "lipite" de tine? Află unde greşeşti şi cu ce îţi sabotezi dieta!

 

Există câteva lucruri esenţiale la care trebuie să ai grijă atunci când doreşti să pierzi câteva kilograme pe care le ai în plus. Află ce să faci şi ce să nu faci când eşti la dietă:

 

1. Mănânci în faţa televizorului?

Încetează cu acest obicei! Dacă chiar îţi face plăcere să mănânci în faţa televizorului, există un truc pe care îl poţi aplica: pune-ţi doar o porţie mică de mâncare pe farfurie fără să te întinzi la mai mult. Nici să nu te gândeşti să iei cratiţa cu tine pe canapea pentru că rişti să consumi o cantitate mare de mâncare

 

2. Mănânci la birou în faţa monitorului?

Acordă-ţi măcar 15 minute pentru masa de prânz, dar pe care să o iei într-un mediu relaxant şi nicidecum în faţa monitorului. Dacă se întâmplă ca într-o zi să ai treabă multă la birou, aplică acelaşi truc: pune-ţi pe farfurie o porţie mică de mâncare ca să controlezi cât consumi.

 

3. Mănânci haotic, sari peste mese şi nu respecţi anumite ore?

Foarte rău, pentru că există numeroase studii care au demonstrat că respectarea orelor la care iei mesele principale te ajută să slăbeşti şi să te menţii la greutatea corporală dorită. Puţină organizare nu strică, aşa că ar fi bine să îţi setezi nişte ore la care să iei micul dejun, prânzul şi cina, la care să mai adaugi şi două gustări hipocalorice (Vezi AICI idei pentru gustări delicioase sub 100 de calorii).

Chiar dacă se întâmplă să nu respecţi programul într-o zi, revino la el în ziua următoare.

 

4. Mănânci seara la ore târzii?

Nu spune nimeni să nu mănânci într-o seară mai târziu, dacă ai fost prin oraş şi nu ai apucat să respecţi programul meselor! Dar, alege ceva uşor (cum ar fi o salată de crudităţi sau o ciorbă de legume) şi încearcă să nu se repete foarte des acest obicei. Cina trebuie să o iei cel târziu la ora 20:00 şi să eviţi alimentele grase. Vezi AICI ce poţi şi ce nu poţi să mănânci la cină!

 

5. Sari peste micul dejun?

Proastă alegere pentru că tocmai micul dejun te poate ajuta să îţi menţii energia pe parcursul zilei şi să eviţi mâncatul excesiv. Nu degeaba ne-au avertizat diverşi nutriţionişti să nu plecăm dimineaţa de acasă fără să fi luat micul dejun. Aşa că trezeşte-te cu 15 minute mai repde şi pregăteşte-ţi de seara o variantă de mic dejun. Iată aici câteva idei pentru masa de dimineaţă! De asemenea, poţi să vezi aici 7 meniuri de mic dejun propuse de medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

 

6. Bei sucuri carbogazoase?

Sper că-ţi dai seama că nu ai nevoie de ele şi că îţi faci plinul de calorii bând ceva! Mai bine alege o bucată de ciocolată sau o prăjitură, decât să bei "calorii"! Măcar simţi că ţi-ai satisfăcut pofta de dulce. Sucurile carbogazoase sunt cele mai nocive pentru silueta ta atunci când sunt consumate zilnic şi în cantităţi mari.

Nu te amâgi cu gândul că bei cola dietetică, deorece există numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate.

 

7. Nu faci mişcare?

Ei, aici este greşeala cea mai mare pe care o poţi face. Nu poţi să ai pretenţia să slăbeşti mult şi frumos, doar urmând un regim alimentar. Fără sport nu vei reuşi niciodată să slăbeşti sănătos şi să reuşeşti să te menţii la greutatea dorită. Dietele drastice funcţionează pe moment la unele persoane, însă în momentul în care renunţi la ele, kilogramele se vor întoarce şi ele. Aşa că mişcă-te, mergi pe jos, aleargă, mergi cu bicicleta sau rolele, înoată, mergi la aerobic, doar fă ceva! Nu sta deprimată şi măcinată de gândul că dieta ta nu dă roade!

 

8. Încerci să slăbeşti cu supă de varză sau cu grepfrut?

Ia-ţi gândul pentru că rezultatele vor fi dezastruoase pentru organism şi vei lua în greutate din momentul în care renunţi la dietă. Aceste tipuri de dietă foarte sărace în calorii, dar şi în nutrienţii necesari pentru buna funcţionare a organismului.

Gândeşte-te de două ori înainte de a urma pe termen lung o dietă cu supă de varză sau grepfrut! Chiar dacă te interesează rezultatele imediate, metabolismul tău va fi dat peste cap şi vei acumula toate kilogramele pierdute de îndată ce uiţi de dietă.

 

9. Faci excese în weekenduri?

Foarte rău pentru că nu cred că ştiai că acele grăsimi pe care le consumi excesiv în weekend încetinesc procesul de slăbire şi te fac să baţi pasul pe loc. Aşa că acordă mai multă atenţie alimentelor pe care le consumi în zilele libere şi, chiar dacă mănânci o prăjitură, asigură-te că nu te intinzi la încă o bucată plus fast-food, prăjeli, chipsuri, sucuri şi alte combinaţii care-ţi fac cu ochiul.

 

10. Te fereşti de toate grăsimile?

Greşit, foarte greşit! Trebuie să ştii că grăsimile bune (avocado, nuci, ulei de măsline, somon, macrou, sardine) sunt cele care atenţionează creierul că nu mai eşti flămândă şi menţin senzaţia de saţietate un timp mai lung. Asta nu înseamnă că trebuie să consumi grăsimile bune în cantităţi exagerate, este suficient să consumi zilnic 4-5 linguri de ulei de măsline presat la rece, un pumn de nuci crude sau un sfert de avocado.

(Foto: iStockphoto)

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 28 Mai 2012, 15:44
    - 20 kg

    o metoda simpla si eficienta de slabit pe care eu am incercat-o cu rezultate vizibile este cura cu tarate de grau, asociata cu ceai de crusin si soc.taratele de grau se consuma sub forma de lipii preparate simplu ( se amesteca 8 linguri tarate macinata fin cu o lingura faina de grau si apa pana devine o compozitie omogena putin mai groasa ca o lipie; se incinge o tigaie de tefal si se coace ca pe clatitA ); ACESTE TURTE SE CONSUMA IN LOCUL PAINII ZILNICE ALATURI DE UN MENIU SLAB CALORIXC; A NU SE NEGLIJA FRUCTELE, LEGUMELE, LACTATE, CARNEA DE PUI, PESTE SUB FORMA DE GRATAR; EU CU ACEST REGIM AM SLABIT INTR-O PERIOADA DE JUMATATE DE AN 20 KG; ACEASTA CURA AM TINUT-O ACUM 3 ANI SI MA MENTIN SI ACUM CU MICI OSCILATII DE 1-2 KG; VA UREZ SUCCES :)

    2
    1

  • Mirela pe 27 Mai 2012, 16:03
    raspuns Eliza

    Produsele Herbalife sunt foarte scumpe si nu isi merita banii.Eliza,sa inteleg ca esti distribuitor al firmei. Am cumparat si eu un program complet si inainte de a avea copilul,dar si la un an de la nasterea.Am dat 700 Ron pentru cura de o luna,si .....NIMIC!!!!Nu am dat jos un gram.... Desigur,persana de la care le-am cumparat,distribuitor,mi-a zis ca DACA NU AM REZULTATE?PRIMESC BANII INAPOI...!!! Bineinteles ca nu am mai vazut un leu,pentru ca nu primesti nici o chitanta cu care te poti justifica la OPC. ATENTIE ,deci,HERBALIFE este o mareeee TZEAPA. Daca tineti la banii vostri,mai bine duceti-va la un medic nutritionist,care sa va prescrie o dieta personalizata.Mult succes !!!

    2
    1

  • Dreamyheart pe 27 Mai 2012, 13:13
    CUM AM SLABIT CU ANI IN URMA FARA MISCARE

    In 2001-2002 am slabit curca 17kg,faceam bai fierbinti in luna august,pe caldura,si transpiram intens,nu am baut apa numai ceaiuri neindulcite de menta si coada calului,alternant,nu consumam paine,mancam foarte putin....dar acum m-am ingrasat din nou peste 25 de kg din cauza antipsihoticelor si injectiilor cu vitamine.Nu mai pot urma vechea metoda.Sunt suparata.

    0
    2

  • ana pe 27 Mai 2012, 11:30
    pentru ingrasat

    Vera ia ti din farmacie Biomed 6 pentru cura de ingrasare!

    1
    0

  • vera pe 27 Mai 2012, 10:32
    toti cu slabitu

    toti vor sa slabeasca, da eu de vreo 4 ani tot incerc sa pun cateva kg pe mine si nu mai reusesc, de patru ani nu am adaugat nimic, oricat si orice as manca:))

    1
    1

  • Eliza pe 26 Mai 2012, 21:06
    solutie

    Ai putea sa incerci meniurile Herbalife daca vrei intr-adevar sa slabesti fara prea mult chin..si mai ales sa slabesti sanatos :) Daca doresti mai multe detalii, lasa-mi un e-mail sau numar de telefon.

    0
    3

  • Tanase pe 13 Nov 2011, 19:29
    nu reusesc sa slabesc

    am urmat mai multe diete, nu am reusit sa slabesc, am inaltime 1.76, si greutate 120 kg ma poate ajuta cineva va multumesc

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod