Apă

10 moduri de a scăpa de obiceiul de a mânca după cină

Suntem conştienţi că mâncarea înainte de culcare este un obicei prost care aduce kilograme în plus şi un somn neliniştit.
Pentru a scăpa de el, iată 10 trucuri simple care te vor face să uiţi de frigider după cină:

Consumă ouă la micul dejun


O armă puternică în lupta cu poftele nocturne este un mic dejun consistent, în special unul care include ouă. Ouăle te ajută să pierzi în greutate mai repede, iar acestea sunt de două ori mai hrănitoare decât cerealele sau pâinea. De asemenea, reduc senzaţia de foame la prânz şi în următoarele 24 de ore.

Nu cumpăra gustări tentante


Dacă nu vrei să îţi testezi voinţa, e mai bine să renunţi la a cumpără gustările tale preferate, astfel nu vei avea ce să găseşti în frigider atunci când te apucă poftele. Dacă le-ai achiziţionat deja, sigilează-le şi pune-le pe raftul cel mai îndepărtat.

Evită caloriile goale


Alimentele bogate în carbohidraţi simplii, prăjeli, fast-food, sos dulce, prăjituri, sosuri grase şi alcool, toate te vor atrage cu siguranţă la frigider pentru o altă gustare.

Înjumătăţeşte cantitatea de sare


Sarea şi alte condimente intensifică sentimentul de foame. Pentru a accentua gustul natural al alimentelor, le poţi asezona cu ceapă, usturoi şi plante aromatice în loc de sare.


Adaugă bloccoli


Dacă adaugi broccoli la salata de la cină îţi va oferi senzaţie de saţietate mult timp.

Fă sport


S-a dovedit că activitatea fizică intensă nu numai că arde calorii, dar şi suprimă apetitul. În plus, ajută la ameliorarea stresului din timpul zilei, care tinde să te împingă la frigider.

Răcoreşte camera


Ca să ţii foamea sub control pe timp de noapte, trebuie să reduci remperatura din cameră. În plus, la o temperatură de 17-18 °C, corpul arde cu 7% mai multe calorii.

Bea apă minerală


Deseori confundăm setea cu foamea, deci în loc de iaurt poţi bea un pahar cu apă minerală şi vei simţi cum apetitul dispare. Nu ar face rău nici să ţii un pahar cu apă mereu pe noptiera ta, astfel vei evita să mai intri în bucătărie.

Spală-te pe dinţi


Când ne periem dinţii de seară, creierul primeşte un semnal care spune că azi nu mai mănânci nimic! În plus, gustul de mentă şi mentol face ca perspectiva unei gustări să fie mai puţin atractivă.

Mergi la culcare înainte de ora 23:00


Dormi în timpul în care ai vrea să devorezi totul şi lasă acele prăjituri să apară în visele tale. Cu atât mai mult cu cât fiecare oră suplimentară de somn reduce consumul de calorii pe parcursul zilei cu aproximativ 6%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod