10 băuturi care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă

Băutură picantă indiană


- 4 lime
- ghimbir după gust
- 1 l apă minerală carbogazoasă
- 1/2 pahar apă plată
- gheaţă
- puţin zahăr

Se storc lime-urile. Se amestecă zahărul cu jumătatea de pahar de apă pe foc până când se topeşte zahărul. Se rade ghimbirul şi se adaugă în siropul obţinut. Când începe să fiarbă, opreşti focul şi se lasă la răcit. Se adaugă sucul de lime, apa minerală carbogazoasă şi gheaţa. La final, se pune mentă şi felii de lime în băutura obţinută.


Cidru de mere


- 1 l suc de mere
- 100 ml suc de lămâie
- 1 lămâie
- mentă
- gheaţă

Se feliază lămâia în cercuri. Se combină sucurile de mere şi de lămâie şi se amestecă energic. Se adaugă felii de lămâie, mentă şi gheaţă. Băutura se poate servi şi cu felii de mere.

Băutură de legume


- 1 l apă minerală carbogazoasă
- zahăr după gust
- 3 castraveţi
- 1 ardei gras mare
- 1 lime
- 3 lămâi
- mentă sau frunze de tarhon
- gheaţă

Se taie ardeiul gras şi doi castraveţi şi se presară cu zahăr cu o oră înainte de prepararea băuturii. Se feliază ultimul castravete şi o lămâie.
Se rade lime-ul şi se stoarce zeama. Apoi se strorc şi celelalte două lămâi. Pune menta sau tarhonul într-un pahar, apoi coaja de lime, feliile de lămâie, castraveţii şi ardeiul gras. Se toarnă sucurile de lămâie şi lime şi apa minerală carbogazoasă. La final, se adaugă gheaţa zdrobită şi felii de lămâie şi castraveţi.

Băutură de ananas


- 1 l apă minerală carbogazoasă
- 1 lămâie
- 1 cană de ananas în suc propriu
- mentă
- puţin zahăr

Fierbe apa. Adaugă zahărul în apă şi amestecă până se topeşte complet.
Rade lămâia şi stoarce zeama. Adaugă în sirop coaja de la lămâie şi ia-l de pe foc. Strecoară siropul şi pune rezultatul obţinut într-un pahar. Apoi, adaugă sucul de la lămâie şi sucul de ananas. Se adaugă feliile de ananas şi se pune băutura la răcit.

Băutură cu căpşuni şi plante aromatice


- 1/2 lămâie
- 1/2 lime
- mentă şi tarhon
- capşuni
- 1 l apă minerală carbogazoasă
- 100 ml apă plată
- gheaţă

Stoarce lămâia şi lime-ul într-un borcan şi aruncă fructul stors în suc. Taie căpşunile în jumătăţi şi adaugă-le peste suc împreună cu menta şi tarhonul.
Se toarnă apă fierbinte peste şi se lasă fructele să se odihnească o perioadă, pentru un plus de aromă. Scoate cojile şi lasă băutura la răcit. Se adaugă apa minerală carbogazoasă şi gheaţa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod