Decor: Cum să vopseşti corect o piesă de mobilier veche

Vrei să transformi un scaun, o masă sau un dulap dintr-un obiect plictisitor şi învechit într-unul care să arate senzaţional? Vopseaua este trucul aproape magic la care poţi apela! Un

Vrei să transformi un scaun, o masă sau un dulap dintr-un obiect plictisitor şi învechit într-unul care să arate senzaţional? Vopseaua este trucul aproape magic la care poţi apela!

Un obiect vechi poate fi readus la viaţă cu ajutorul unei culori vibrante, care să se potrivească de minune cu încăperea în care vrei să-l plasezi.

Dar pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos, trebuie să ştii ce paşi să urmezi.

Prin urmare, iată ce trebuie să faci pentru a vopsi corect o piesă de mobilier:

1.

Primul pas este să cureţi obiectul de praf şi murdărie, cu o cârpă umedă.

2. Al doilea pas, obligatoriu, este să şlefuieşti suprafaţa mobilei cu hârtie abrazivă de duritate medie. Astfel îndepărtezi luciul vechii vopsele sau lac, ceea ce permite ca noua vopsea să adere. Acest procedeu este obligatoriu pentru ca rezultatul să fie un real succes.

3. Şterge iar piesa de mobilier cu o cârpă pentru a îndepărta praful rezultat în urma şlefuirii.

4. Aplică apoi vopseaua cu o pensulă cu peri fini sau o rolă din silicon pentru vopsit.

Poţi folosi de asemenea şi un pistol de vopsit, care va asigura o aplicare uniformă.

5. După ce primul strat de vopsea s-a uscat (etapă care poate dura chiar şi câteva zile), şlefuieşte iar suprafaţa piesei de mobilier cu o hârtie abrazivă fină.

6. Şterge bine mobila şi aplică un nou strat de vopsea.

7. Poţi aplica până la 3 straturi de vopsea, având grijă ca fiecare aplicare să se facă după ce ultimul strat este uscat.

Alege vopsea pentru lemn, pe care o poţi găsi în diverse variante, precum lucioasă, mată, satinată, metalică etc.

Unele magazine de specialitate îţi oferă posibilitatea amestecului de culori, pentru a obţine exact nuanţa pe care o doreşti.

Dacă vrei să vopseşti o piesă de mobilier din pal, este necesar să aplici înainte un strat de baiţ sau primer pentru lemn, fără a mai şlefui. După ce baiţul este complet uscat, poţi aplica şi vopseaua.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod