De doua ori casatorita cu acelasi barbat?

Odata ce cerneala de pe actele de divort s-a uscat, majoritatea femeilor divortate merg mai departe, se implica intr-o noua relatie sperand sa lase in urma casatoria...
Odata ce cerneala de pe actele de divort s-a uscat, majoritatea femeilor divortate merg mai departe, se implica intr-o noua relatie sperand sa lase in urma casatoria soldata cu un esec.

Unele insa isi dau seama ca nu pot sau nu vor sa taie orice legatura cu fostul. Unii dintre ei pot ramane prieteni; altii mai mult decat atat. Dupa ani buni de prietenie ajung chiar la o noua casatorie. Ar fi minunat daca toti cei care sfarsesc o relatie ar ramane prieteni - mai ales atunci cand este vorba si de copii. Dar ce se intampla cu cei ce hotarasc sa se casatoresca dupa ce au divortat? Esueaza inca o data? Nu neaparat.

Trecutul
Sa aveti acelasi trecut este foarte important. Partenerii care au mai fost casatoriti stiu atat de multe unul despre celalalt, un lucru cu destula greutate intr-o relatie.

Sa te casatoresti de doua ori cu acelasi barbat poate fi o idee foarte buna daca in perioada in care ati fost despartiti ati rezolvat problemele ivite intre voi. Si nu mai sunteti la fel ca la prima casatorie. V-ati schimbat amandoi si aveti sanse sa reusiti a doua oara.

Dar este si mai important sa te asiguri ca lucrurile vor sta altfel de data asta. Va fi un efort si din partea ta, dar si din partea lui pentru ca este destul de usor sa te intorci la vechile obiceiuri cu cineva pe care il cunosti atat de bine. Daca veti face asta, relatia probabil ca nu va dura.

Cand cuplurile hotarasc sa se impace prima intrebare pe buzele tuturor este "De ce ati mai divortat?". Raspunsul vine din partea psihologilor care spun ca uneori nu exista alta solutie. O perioada in care sa stati separati poate fi unica solutie.

Reconcentrare
Dupa divort se intampla destul de des ca ea sau el sa nu-si mai poata aduce aminte ce le placea la partener si incep sa-l vada exact asa cum este. Se intampla ca in vechea zicala "nu stii ce ai avut pana cand nu l-ai pierdut". Poate de aceea ideea de a face sex cu fostul partener este atat de puternica pentru unii.

Dar daca ti-ai analizat sentimentele si esti sigura ca nu-l doresti decat pe el, fostul tau sot, de ce sa mai treci printr-o nunta? Nu vrei decat sa fii cu el, asa ca asta trebuie sa faci. Unii insa prefera inca o ceremonie, chiar daca au mai trecut prin asa ceva in aceeasi formatie.

Sa te mariti cu fostul: capcanele
Fiecare dintre voi trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat cu voi in prima casatorie: de ce nu a mers cum trebuie si ce trebuie sa schimbati de data asta. Il vrei pe el in special sau te-ai plictisit sa fii singura? Frica de singuratate te poate pacali. Tu crezi ca il vrei pe fostul cand de fapt ai nevoie de un nou inceput. Trebuie sa fii sigura inainte de a face un astfel de pas.

Sa nu iti inchipui ca lucrurile vor sta la fel ca in prima casatorie. V-ati schimbat amandoi. Comportati-va ca in orice noua relatie. Nu va comportati ca si cand ati lua ceva de acolo de unde ati ramas, ca si cum ati fi dat ceasul inapoi.

Fii pregatita pentru reactia copiilor. Decizia ta de a te recasatori le poate aduce aminte de perioada divortului, deloc placuta. Vor simti ca au trecut prin atatea pentru nimic.

Sa te mariti cu fostul: avantajele
Aveti un trecut comun. Nu mai aveti nevoie de perioada in care sa va cunosteti reciproc. Daca ati reusit sa treceti printr-un divort si apoi sa ajungeti sa va impacati poate insemna ca exista sentimente serioase intre voi.

Ai incredere in instinctele tale. Daca in ciuda tuturor obstacolelor simti ca divortul vostru a fost o greseala, probabil ca ai dreptate. Tu stii ce fel de persoane te atrag. Odata ce atractia sexuala a trecut, vei sti exact daca persoana este sau nu potrivita pentru tine. Multe dintre noi insa ne ignoram instinctele si atunci apar problemele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod