Cum stiu ca iubesc?

De cele mai multe ori ne intrebam ce este iubirea. Cum ne dam seama ca iubim o persoana, ca suntem indragostite? Cele mai multe dintre noi am spune ca fluturasii din stomac sunt primul semn ca iubim.
De cele mai multe ori ne intrebam ce este iubirea. Cum ne dam seama ca iubim o persoana, ca suntem indragostite? Cele mai multe dintre noi am spune ca fluturasii din stomac sunt primul semn ca iubim. Dar oare chiar asa stau lucrurile?

Intrebarea pe care ne-o adresam cel mai des este: Cum ne dam seama daca suntem cu adevarat indragostite? Este o intrebare la care de cele mai multe ori nu putem raspunde cu usurinta.

Senzatia ca iubesti pe cineva poate fi uneori inselatoare. Astfel, poate fi vorba doar de atractie fizica si nu de sentimente. Unele persoane se indragostesc foarte repede si la fel de repede isi pierd interesul, in timp ce altele nu sunt deloc indragostite, desi asa par.

Coplesita de sentimente, de cate ori nu te-ai intrebat, ce este de fapt dragostea? Ce te face sa vrei o relatie serioasa cu o anumita persoana? Cum stie inima ta sa isi aleaga partenerul potrivit? De ce dragostea are si un final? Cum iti dai seama ca iubesti pe cineva, ca esti indragosita?

Iata cateva semne prin care iti dai seama daca ceea ce simti fata de partenerul tau este iubire.

  •  Semnele pe care le primesti din partea lui sunt la fel de profunde si sincere ca si ale tale.
  •  Te face sa te simti bine cu tine, te face sa te simti mai frumoasa, mai fericita, mai implinita.
  •  Sentimentul de gelozie este intotdeauna trecator. Ai incredere in partenerul tau: ca nu te va insela si ca nu va face nimic care sa afecteze relatia.
  •  Nimic nu te face sa te simti mai bine decat momentele in care sunteti impreuna.
  •  Cand va certati, va impacati de obicei in cateva ore. Iti dai seama ca nu a fost nimic grav si ca atat tu, cat si el sunteti in stare sa va exprimati liber gandurile si sentimentele.
  •  Nu iti cere niciodata sa alegi intre el si prietenii sau familia ta. Daca il alegi pe el, este doar decizia ta.
  •  Niciunul dintre voi nu simte nevoia sa ii testeze celuilalt loialitatea.
  •  Cu el, esti asa cum esti tu insati si te comporti cum simti.
  •  Sexul este o dorinta reciproca si un acord mutual, care nu face decat sa duca relatia voastra si mai aproape de perfectiune.

Atractie fizica versus dragoste


Unul dintre cele mai confuze sentimente in ceea ce priveste dragostea este atractia fizica, o senzatie foarte puternica fata de o persoana.

Atractia poate fi de cele mai multe ori superficiala, pentru ca se rezuma doar la planul sexual, nu si la cel afectiv. De obicei ne dorim mai mult o persoana dupa ce petrecem mai mult timp impreuna, ne simtim confortabil in prezenta ei, incepem sa avem fantezii cu ea. Majoritatea persoanelor confunda insa atractia cu dragostea.

De ce atractia fizica si dragostea nu pot functiona perfect impreuna? Atractia fizica are loc doar la nivelul fizicului si actioneaza doar la nivelul acestuia. Atractia nu este, evident, dragoste, pentru ca dragostea presupune mai mult dorinta fizica.

Atractia este desigur un factor important in ceea ce priveste dragostea, dar aceasta se alatura altor setimente precum incredere, prietenie, grija si respect. In momentul in care o persoana este indragostita, simte ca are alaturi cel mai bun prieten si confident, de care se simte si atrasa fizic.

Dragostea prespune o impartasire a sentimentelor intre doua persoane care au un interes comun si anume, fericirea celuilalt. Dragostea nu inseamna gelozie si conflicte, nu inseamna teste, dragostea este un sentiment pozitiv. Dragostea presupune sa ai siguranta celeilalte persoane, sa te simti in permanenta protejata, ocrotita si fericita.

Dragostea presupune sa fii o persoana mai buna, mai calma si mai calda, atat cu cel de langa tine, cat si cu ceilalti din jurul tau. Dragostea te face sa radiezi in permanenta, sa emani energie pozitiva, pentru ca dragostea este probabil unul dintre cele mai frumoase si mai pure sentimente.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anne pe 8 Oct 2012, 01:11
    Dragostea..

    Dragostea este cea mai pretios margaritar oferit de Dumnezeu pentru noi,oamenii.Mi-am cunoscut iubirea la biserica(amandoi avand 19 ani).Cred si sunt sigura de faptul ca numai Dumnezeu a vrut sa ne intalnim.Am inteles in sfarsit ce este Dragostea,si mai ales am invatat care este diferenta dintre obsesie si Dragoste:Dragostea e PURA,SINCERA,si mai ales INOCENTA,exact ca o fecioara.Nu a fost nevoie sa citesc care sunt semnele iubirii adevarate,insa curiozitatea m-a impins,asa ca am observat ca iubirea noastra indeplineste toate "cerintele" de mai sus!Inca ceva,ceva foarte important care sper sa va ajute:In toate relatiile pe care le-am avut,nu a existat Divinitatea,pana am ajuns la el.Am observat ca fara Dumnezeu,relatia este 0 barat...

    2
    0

  • estyyy scumpy pe 29 Sep 2012, 14:06
    el amor

    am iubit de mai multe ori pana acum desi nu am decat 14 ani de fapt nici astia impliniti deci nu pot spune ca iubirea nu apare decat o singura data in viata.de asemenea va asigur ca prima iubire poate fi uitata mai ales atunci cand nu ai destula experienta si persoana aleasa nu este cea pe care o vrei cu adevarat sau ma rog cea care indeplineste toate criteriile dupa care iti alegi persoana potrivita pt tine.pur si simplu dupa ce ,,cresti,, in experienta iti dai seama ca nu e ceea ce-ti doreai de fapt si ca nu iti mai place desi ai luptat ani intregi pt el.insa asta e valabil si la a doua a treia sau a patra relatie nu are importanta ce varsta ai.si tocmai asta nu poate fi numita dragoste deci este vorba exact despre sentimentele sau trairile prezentate in articol.in fine eu zic ca viata merita traita cu bune sau cu rele pt ca daca stam sa analizam totul ne trezim ca am imbatranit fara sa facem nimic.

    0
    1

  • Claudia pe 12 Sep 2012, 00:50
    ...pfff

    Sunt cu un baiat de un an jumate, pana acum 2 3 luni.. era perfect. Simteam ca il iubesc simteam ca traiesc doar pentru el .. cand il vedeam radiam de fericire si ma simteam protejata.. Si am aflat ca s-a sarutat cu o prietena apropiata de`a mea. si de atunci am crezut ca am trecut peste.. dar stau noptile si ma gandesc ca nu este asa . Si incerc sa ma mint singura . Si parca as vrea sa ma despart de el dar nu vreau sa il pierd. Oare nu il mai iubesc?sau pur si simplu nu am trecut peste acel sarut? Ce ar trebui sa fac? Astept raspuns [P.s: Eu am 16 ani si el 17]

    1
    0

  • ioana pe 29 Aug 2012, 23:55
    pt madalina

    categoric nu madalina. esti doar indragostita acum,trebuie sa treaca vreme buna sa va cunoasteti mai bine si apoi o sa iti dai seama daca ceea ce simti pt el e iubire! daca inca mai sunteti impreuna o sa vezi pe parcurs si mai revii cu noutati sa ne spui;)

    0
    0

  • Madalina pe 26 Iun 2012, 12:30
    indragostita

    da asa e...tot timpul ma simt bn in preajma lui,dar mi se pare cam imposibil sa il iubesc pt ca sunt doar de o luna si 2 saptamani cu el impreuna..:(...e posimil sa iubesti o persoana doar dupa asa putin timp?:-?dac poate cineva sa imi raspunda il/o rog sa lase un mesaj....

    0
    0

  • alexutza pe 14 Mai 2011, 23:16
    frms:X

    dragostea e cel mai frms lsentiment de pe pamant..te iubesk bebitzule

    1
    0

  • gabriela pe 3 Feb 2011, 16:01
    experienta traita

    nu poti spune niciodata ca iubesti un om daca nu simti in tine anumite sentimente pe care nu le-ai simtit. poti spune usor catre orice baiat ca il iubesti dar nu este chiar asa de simplu... este usor sa spui te iubesc multe fete in ziua de astazi fac lucrul acesta ...chiar daca nu constientizeaza foarte multe chestii cum ar fii:daca iubesti un baiat nu tre sa ii spui in fata lucrul acesta doar atunci cand esti sigura ca te iubeste de astfel el se va simti obligat sa spuna"si eu"ceea ce nu este iubire doar batjocora. am 17 ani dar stiu cum este viata daca pers se iubesc reciproc este ceva frumos ca dragostea...:*

    0
    1

  • gabriel pe 19 Mai 2010, 21:01
    .......

    ...frumos tot ce ati trait si ce traiti, insa va zic ca un baiat simte la fel ca o fata poate si mai mult doar ca e orgoliul nostru de nu a arata asta. iubirea, dragostea adevarata este ceva trecator care te maturizeaza, te face mai tare si te pregateste pentru ce va urma

    1
    0

  • gabriel pe 19 Mai 2010, 21:00
    .......

    ...frumos tot ce ati trait si ce traiti, insa va zic ca un baiat simte la fel ca o fata poate si mai mult doar ca e orgoliul nostru de nu a arata asta. iubirea, dragostea adevarata este ceva trecator care te maturizeaza, te face mai tare si te pregateste pentru ce va urma

    0
    0

  • andreea pe 27 Mai 2009, 19:43
    despre baietii

    poi...asa e...si yo sunt si am fost indragostita;))...dar aqm sunt mai multh decat indragostita simt k iubesc q adevarat e primu` baiath de kre nu mi`am batut joc;))...e primul baiath caruia i`am spus un sincer "te iubesc" uitandu`ma in ochii lor nu printr`un sms q gandul de a se simti bne in mom dificile...mi`am batut joc de multi baiati si sper sa nu se intoarca inmpotriva mea cu toate k si acum au incercari de a se razbuna;))...

    0
    0

  • Sad pe 13 Aug 2008, 00:53
    Hm.....

    E frumos ce se spune in acest articol si asa ar trebui sa fie.....dar,de cate ori merge totul perfect in iubire?

    1
    0

  • flori pe 18 Iun 2008, 11:44
    te iubeste..

    atunci cand te iubeste de apreciaza face totul pt tine,te ocroteste,te face sa te simiti fericita chiar dak ai unele probleme deci in concluzie te iubeste doar atunci cand poate face totul pt tine sa -ti demonstreze ca te iubeste trebuie sa aiba in primul rand incredere in tine apoi totul decurge normal...

    0
    0

  • andy pe 24 Mai 2008, 20:36
    de ce plang daca nu il iubesc?

    Am citit acest articol cu foarte mare interes si incep sa dau lumina nelamuririlor mele.Exista,insa,o alta intrebare.Am avut o relatie care,pur si simplu,s-a terminat.Uneori ma simteam bine cu persoana respectiva,alteori abia asteptam sa plec acasa sau el sa plece.Simteam ,uneori,ca era totul pentru mine,dar alteori imi dadea motive sa cred ca nu era exact ce imi doream.Asa cum ati spus si d-voastra,nu parea sa aiba incredere in mine si mereu ma simteam nevoita sa ii fac demonstratii.In ultima vreme nu ma mai simteam iubita,ma simteam trista.A fost prima iubire,deci,pe langa cele spuse,mai intervenea si curiozitatea de a avea alta relatie,dar imi era frica ca nu as mai fi gasit pe cineva MACAR asa.Ne-am despartit.Nu inteleg nici acum de ce,pentru ca a refuzat sa vorbeasca.A trecut ceva timp si incerc sa imi refac viata,dar cu teama ca e posibil ca inca sa ma mai iubeasca si sa vrea sa reluam totul de la capat,dar eu sa fiu cu altcineva.Pe de alta parte,simt ca nu meritaEu consider ca am facut toate demersurile sa gasim o solutie,chiar daca asta ar fi fost despartirea,dar cel putin sa fi discutat.Am alta relatie acum,dar sunt la inceput.Intrebarea mea si singurul lucru care ma mai intereseaza este:de ce plangeam cand ma gandeam la el si incercam sa imi dau un raspuns?Era pur si simplu orgoliul ,pentru ca pierdusem ceva?Sau chiar il iubeam?Si de ce inca ma mai gandesc la el si imi este dor de momentele petrecute cu el?Credeti ca este bine ca incerc sa imi fac alta relatie si in acelasi timp sa uit de el,incercand sa nu imi pese?Nu e cea mai civilizata solutie,stiu,dar am incercat.Si simt ca nu merita sa mai vorbesc cu el,chiar daca el ar incerca.Nu inseamna ca nu as vrea ,dar, e cumva mai bine sa nu o fac?Inca am slabiciuni pentru el,dar nu vreau sa refac relatia cu el,pentru ca stiu ca o sa sufar.Ce ma sfatuiti?

    2
    0

  • constantin pe 24 Mai 2008, 15:47
    adevarata dragoste

    "Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată." 1 Corinteni 13:4-8

    3
    0

  • nu conteaza pe 14 Mai 2008, 23:56
    incertitutine

    am fost indragostita,celn putin asa cred, de fapt am iubit.dar mi-am si batut joc de multi baieti pe care nu ii luam in serios....poate ca a venit momentul sa platesc...imi place un tip la nebunie...sunt o persoana comunicativa, de gashca,mereu pusa pe sotii,DAR... si ca intotdeauna exista un dar...imi pierd cuvintele in fata lui pentru ca imi place.Pot sa spun ca am trecut de perioada copilariei si imi recunosc niste sentimente, adica stiu care sunt trecatoare si care nu....asta dureaza de ceva timp....nu am curajul sa vorbesc deoarece am impresia ca ma citeste ca pe o carte deschisa...oare ce este? dragoste sau atractie fizica?si cum sa iau atitudine?

    0
    0

  • lili pe 14 Mai 2008, 19:22
    parere

    sunt de acord cu articolul , dar cred ca este valabil pt. dragostea impartasita ,,,,,ce te faci cand iubeste doar unul dintre parteneri ? mai este atata sirop si miere ?

    1
    0

  • totolici aurelia pe 13 Mai 2008, 16:06
    interesant

    aveti mare dreptate:X

    1
    0

  • dorel pe 13 Mai 2008, 11:54
    super tare

    foarte adevar, asa e dragostea! iubitiva mult!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod