Cum sa carpesti o inima franta

Multe dintre noi spunem ca lucrul cel mai rau care ni se poate intampla este sa ne fie franta inima in doua (sau in trei). Inchidem ochii si ni-l imaginam pe "fostul"...
Multe dintre noi spunem ca lucrul cel mai rau care ni se poate intampla este sa ne fie franta inima in doua (sau in trei). Inchidem ochii si ni-l imaginam pe "fostul" cum intra pe usa cu un buchet de trandafiri, cum isi cere scuze in cel mai siropos mod cu putinta, iar noi, pastrand totusi o umbra de demnitate, vom sfarsi prin a ne arunca din nou in bratele lui.

Toate cele care am avut de-a face cu o astfel de situatie nu putem uita infrigurarea cu care asteptam fiecare telefon crezand ca la celalalt capat al firului este EL, telefoanele disperate pe care le-am dat in mijlocul noptii, uitand de orice farama de mandrie si auto-respect, spunandu-ne ca nu vom mai gasi niciodata fericirea pe care am trait-o alaturi de el si uitand ca mai exista si altceva dincolo de usa pe care am inchis-o in urma acestei relatii. Toate aceste lucruri, faptul ca refuzam sa credem ca totul s-a sfarsit si ca trebuie sa o luam de la capat, nu fac decat sa evitam orice sansa de a mai intalni pe cineva nou.

Este normal sa se intample asa dupa ce am suferit cumplit din cauza unei despartiri. De cele mai multe ori, mahnirea pe care ne-o provoaca sfarsitul unei relatii nu vine de la pierderea acelei persoane, ci pierderea situatiei in care ne aflam pana atunci. Nu ne lipseste persoana in sine atat de mult, cat planurile pe care ni le facusem: ne-am vazut mamici ai unor ingerasi cu bucle aurii si ochi albastri, ne-am simtit magulite de statutul pe care il detineam sau poate ca ne enerveaza faptul ca am pierdut timpul alaturi de cine nu trebuia.

Mai jos gasesti cateva sugestii care te pot ajuta nu numai sa carpesti o inima franta, dar sa o ai din nou ca noua.

1. Furia


Cand incepi sa constientizezi faptul ca nu personajul in sine te infurie, ci ceea ce a reprezentat acesta pentru tine - chiar daca este foarte posibil ca ceea ce ti-a oferit sa poti primi de la oricine altcineva - mecanismul de inchidere in propriile amintiri se accelereaza. Indiferent ca tu ai fost aceea care a pus punct relatiei sau nu, acceptarea faptului ca s-a sfarsit ar trebui sa se produca inainte ca ultimul pas sa fie facut. Cand vezi ca lucrurile nu stau prea bine intre voi, trebuie sa ai curajul de a lua hotararea sa nu va mai vedeti o vreme sau cel putin sa rariti intalnirile. In felul acesta, iti va fi mult mai usor sa depasesti momentul despartirii si sa privesti cu mai mult optimism catre viitor.

Chiar si dupa ce ati luat o astfel de hotarare este foarte important sa nu va mai vedeti unul cu celalalt, indiferent de cat de mare este tentatia de a va mai intalni intamplator. In cazul in care exista un copil, acest lucru va fi aproape imposibil si perioada de refacere se va prelungi. Cel mai bine ar fi ca macar in primele saptamani sau luni sa rugati o persoana neutra sa rezolve problema copilului astfel incat voi doi sa nu va mai vedeti.

2. Distantarea


Este vital sa luati distanta unul fata de celalalt. Psihologii cred ca intalnirile de dupa "rupere" cresc in mod spectaculos sansele de a mai face inca o data sex cu fostul. Exista relatii care se refac si care devin chiar mai stranse dupa o astfel de despartire. Dar daca asa stau lucrurile, fostul tau partener va trebui sa castige din nou dreptul de a fi iubit si locul la tine in pat. Sa dormiti iar impreuna dupa ce v-ati despartit doar pentru ca ati baut prea mult, acest lucru este incalificabil.

Una dintre cele mai bune arme impotriva amintirilor roz bombon despre "fostul" este o lista cu toate lucrurile care nu iti lipsesc. Pastreaza-ti picioarele pe pamant si nu uita sa-ti reamintesti in fiecare zi cum era cu adevarat relatia voastra.

Punandu-te fata in fata cu punctele proaste ale fostei relatii este cel mai bun pas pe care il poti face catre persoana matura care stie sa invete dintr-o relatie proasta si este pregatita sa inceapa o alta mult mai buna.

3. Revelatia


La fel de important pentru tine este sa-ti faci o lista cu lucrurile care iti lipsesc cu adevarat - doar pentru simplul fapt ca aceasta iti va revela faptul ca nu "El" este ceea ce iti lipseste. Vei ramane de-a dreptul surprinsa sa afli cat de putin iti lipseste "acea" persoana si cat de mult iti lipseste, de fapt, sa ai pe cineva sau statutul de a avea o relatie.

Dupa ce ai rezolvat cu toate aceste probleme si ai acceptat faptul ca povestea a luat sfarsit, trebuie sa incepi sa-ti faci planuri de a intalni urmatorul partener posibil. Cum poti sa-ti dai seama ca ai ajuns intr-un astfel de moment? Atunci cand iti vei da seama ca a trecut o zi intreaga si nu te-ai mai gandit deloc la fostul sau pur si simplu cand te vei simti bine in propria-ti companie. Numai asa vei constientiza faptul ca esti din nou o persoana independenta si increzatoare. Colecteaza astfel de momente si pretuieste-le; acestea iti vor arata ca inima ta s-a vindecat.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miki pe 10 Oct 2011, 23:07
    nu stiu cum sa reactionez spre binele amandurora

    sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. stau in spania,dar m-am intors cu niste probleme de rezolvat in tara kre din pakte au durat 3 luni.iubitul meu a ramas sa munceasca in continuare in spania.la intoarcerea mea mi-a declarat k simtea nevoia unei persoane in jurul lui asa k are o noua prietena,iar yo i-am inteles greseala incerknd sa-l compatimesc.insa aqm m-am intors iar el continua sa iasa cu acea fata motivand ca e confuz.stiu k-l iubesc enorm si vreau sa-i fiu alaturi insa ma deranjeaza k nu i-a o decizie si continua sa greseask.nu vreau sa-l pierd.ce pot face in situatia asta?

    0
    0

  • razvan pe 24 Oct 2010, 11:11
    intradevar este foarte foarte greu

    intradevar ... este foarte foarte greu sa treci peste o despartire.... eu tocmai asta fac si de 6 luni ma chinui sa nu imi aduc amitne de clipele frumoase si de absolut nimic.., sa uit ca o iubbesc ca avem atatea amintiri superbe imrpeuna ... dar nu ai c face... ne-am impacat dupa 4 luni pentru 2 sapt in care ea a zis ca nu poate sa fie mai mult decat prietena buna ... si ca sa fiu sicner a incheiat aceasta perioada de 2 sapt intrun mod .... ca sa spun asa foarte nesimtit... dar nu asta conteaza... daca stiti cum se paote trece peste spunetimi si mie pentru ca dupa cate mi-a facut fata asta eu ink o iubesc enorm si as face orice pentru ea.... asa ca va rog .... datimi un sfat cva inc are makr sa nu mai fiu tot timpul cu gandu spre ea...

    0
    1

  • irina pe 8 Mar 2010, 00:00
    ESTE FOARTE GREU CAND TRAIESTI CU O PERSOANA DE 5 ANI DE ZILE SI STAI CU EL IN CASA SI MEREU TE FACE SA AJUNGI LA CONCLUZIA K ESTI BUNA DOAR DE SEX.....

    mie greu sa stau cu barbatu in casa si ori de cate ori ma cert cu el sa ma faca sa aj la concluzia k nu sunt buna de nimik in afara de sex...sau mereu sa ma faca sa cred k sunt proasta si k nus nimik...dar mai greu imi mie sal las fiindca ma gandesc mereu ce sar alege de mn???...,,stau cu el de la 12 ani si am 17 ani acum,am fost virgina la el si nu am mai avut rel intime cu nimeni altcineva in afara de el si de aceea spun c sar alege de mn in cazul in care nu am sa mai fiu cu el!!! nu stiu ce sa mai fac am luptat mereu k sa ne fie bn chiar dak pe el nu la interesat,am crezut k oada si odat o sasi dea seama cat de mult pot sa tin la el,dar totul in zadar....nu stiu ce sa fac!! ba imi vine sal las ba nu...nu stiu!! CARE CREDE K MA POATE AJUTA CU UN SFAT CARE SA MA POATA INDRUMA CUMVA..............MULTUMESC

    0
    2

  • deea pe 11 Iun 2009, 23:50
    este foarte greu

    eu sunt la doua dezamagire doar ca este o diferenta cu al doilea am locuit impreuna si mi foarte greu sa ma trezesc si sa fie langa mn.....langa el am trait clipe de neuitat doar ca el mia zis ca iubeste pe alcineva si vrea sa ii mai dea o sansa sunt disperata nu mai stiu ce sa fac sunt foarte distrusa el nu este in tara si vb zi de zi pe net nu mai pot nu mai am putere sa merg mai departe credetima chiar in seara asta am vb cu el si iam zis ca nu mai pot mi foarte dor de el il iubesc....dar el umbla cu cealalta nu sa mutat cu el dar..spuneti mi va rog ce sa mai fac ca nu mai stiu sunt varza nu mai am putere sa lupt chiar daca el zice ca nu se stie voi ce ziceti datimi cateva sfaturi

    1
    2

  • deea pe 11 Iun 2009, 23:48
    este foarte greu

    eu sunt la doua dezamagire doar ca este o diferenta cu al doilea am locuit impreuna si mi foarte greu sa ma trezesc si sa fie langa mn.....langa el am trait clipe de neuitat doar ca el mia zis ca iubeste pe alcineva si vrea sa ii mai dea o sansa sunt disperata nu mai stiu ce sa fac sunt foarte distrusa el nu este in tara si vb zi de zi pe net nu mai pot nu mai am putere sa merg mai departe credetima chiar in seara asta am vb cu el si iam zis ca nu mai pot mi foarte dor de el il iubesc....dar el umbla cu cealalta nu sa mutat cu el dar..spuneti mi va rog ce sa mai fac ca nu mai stiu sunt varza nu mai am putere sa lupt chiar daca el zice ca nu se stie voi ce ziceti datimi cateva sfaturi

    0
    3

  • adi pe 12 Oct 2008, 02:55
    este chiar greu....

    in primul rand nu poti face toate acele lucruri...nu poti renunta asa usor si nu cred k e dure in lumea asta mai mare decat aceea de a iubi si a fi "parasit"sau ma rog nu conteaza motivul tu esti cel/cea care sufera...fetele poate cred k toti baietii sunt la fel dar nu i asa,am iubit cu adevarat timp de 5 ani inca din liceu am facut mici gerseli,suntem oameni dar nu am ranit asa cum sunt ranit.nimeni nu merita sa sufere sa fie ranit asa cum suntem unii!!!

    0
    1

  • BBY pe 2 Mai 2008, 21:39
    fii tare

    pupic,si ai grija

    1
    0

  • flavia pe 13 Apr 2008, 13:10
    dar totusi este destul de greu...

    am o parere f buna despre acest articol!momentan,chiar ma aflu intr.una dintre acele situatii nu tocmai roz,de aceea caut solutii pentru a.mi ridica moralul intr.un fel sau altul.de aceea,fetelor,cautati solutii,rezolvari la ceea ce va deranjeaza,fiti interesate de ceea ce poate aduce bunastare propriei voastre persoane,si nu va dati batute!!!:)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod