Un plus de încredere. Partea a II-a

De cele mai multe ori, oamenii pe care îi remarci în jurul tău sunt oamenii care au încredere în ei înșiși. Poți să îi admiri de departe, poți să te întrebi mereu cum reușesc, poți chiar să îi invidiezi, dar nui uita că și tu unul dintre ei. Când o să te convingi că încrederea în tine însăți e cel mai mare aliat al tău, când nu te vei mai împiedica în îndoială sau în comparații nepotrivite cu alți oameni, abia atunci vei putea să muți și tu munții din loc.
Conform unui studiu Always*, începutul pubertății este momentul în care încrederea în sine a fetelor scade vertiginos. Gândește-te că 56% dintre fetele cu vârste între 16 și 24 de ani, care au participat la studiu, au declarat că își pierd încrederea în sine la pubertate, fără să o mai recapete vreodată, iar 72% dintre ele simt că societatea le impune limite, dictându-le ce ar trebui și n-ar trebui să facă. Într-o mare de restricții și presiuni sociale, n-ai vrea să faci chiar tu diferența?

Always face un pariu cu tine: deschide-ți mintea și dă-ți voie să experimentezi, să te pui în situații noi și să-ți găsești mereu curajul de a nu alege calea mai ușoară și mai confortabilă, și vei vedea cum te apropii de adevăratul tău potențial. Știi cum se zice, dacă-ți pui mintea, ești de neoprit! Poți să începi de aici și-apoi poți continua prin a face un plan de bătaie. Noi te ajutăm cu planul, tu trebuie doar să îl printezi și să îl pui pe frigider, la fel cum faci cu toate lucrurile pe care e musai să nu le uiți!

- Privește oamenii pe care îi respecți și identifică lucrurile care îi fac atât de încrezători.
Nu trebuie să copiezi pe nimeni, ci doar să fii atentă la ce poți învăța de la fiecare dintre persoanele din jurul tău;
- Nu te împiedica în politețe și prea mult bun simț, ci mai gândește-te și la tine, din când în când; poți să refuzi o cerere sau o propunere dacă nu îți convine, fără să te justifici sau să inventezi scuze; să poți spune NU unui lucru sau unei activități din care simți că nu o  să înveți nimic e un semn de maturitate;
- Încearcă un drum nou, fie el metaforic sau fizic. Căile bătătorite îți pot crea apatie și dezinteres, pe când o cale nouă te trezește și te reconectează cu lumea;
- Nu pune un termen limită pentru dobândirea încrederii în tine - e un proces care nu se termină niciodată și un sentiment pe care trebuie să îl întreții cu decizii conștiente și constructive;
- Relația ta cu corpul tău contează. Dacă nu te simți bine cu corpul tău, dacă nu ești mulțumită de anumite aspecte, lucrează cu tine - dar doar pentru că tu vrei asta, nu pentru că cineva te presează. Fă sport, mănâncă sănătos și îmbracă-te frumos dacă tu simți că asta te va face mai sigură pe tine;
- Nu mai amâna lucrurile importante din viața ta! E atât de simplu: adună-te și nu-ți mai amâna bucuriile și plăcerile! Și nici îndatoririle!
- Dacă e un lucru pe care încerci să îl înțelegi de foarte mult timp - dacă ai fost părăsită sau certată și nici acum nu știi de ce - pur și simplu nu mai încerca să înțelegi; acceptă ce ți s-a întâmplat cu toată ființa ta și mergi mai departe;
- Dacă ești timidă cu oamenii, să știi că nu e chiar nicio problemă, nu înseamnă că nu ai încredere în tine; e bine, nu te simți inferioară pentru că ești timidă - cu cât te gândești mai mult, cu atât mai tare îți adâncești această stare;
- Cu internetul la îndemână, o să citești despre o mulțime de oameni de succes - doar că nu poți doar să stai pe scaun și să afli despre alții; pune-ți și tu ideile la bătaie, riscă și fii curajoasă! Nu poți să te întrebi mereu ce-ar fi fost dacă, trebuie să faci și tu lucrurile să se întâmple!
- Încearcă să nu-ți bazezi toată fericirea și toată valoarea personală pe relația în care ești sau pe confirmările celorlalți; găsește și cunoaște valoarea interioară care te definește, indiferent de relațiile pe care le ai cu cei din jurul tău.

De undeva va trebui să începi! Fie că pornești de la planul de mai sus sau de la unul personal, important e să te pui în mișcare și să devii #deneoprit!

Cand esti increzatoare, poti fi sigura ca toata lumea din jurul tau observa.
Fii alaturi de Always in demersul sau de a incuraja tinerele fete si fii si tu o inspiratie pentru femeile din jurul tau. Urmareste seria noastra de recomandari si alege-le pe cele care crezi ca te vor face mai puternica si mai increzatoare. Nu uita sa folosesti hashtagul #CAOFATA in experientele tale online, de fiecare data cand esti mandra si sigura pe tine!


*Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost derulat folosind panelul Research Now, la care au participat 1.800 de persoane americane (1.300 de femei americane cu varste cuprinse intre 16 si 49 de ani si 500 de barbati americani din aceeasi categorie de varsta). S-a utilizat un esantion reprezentativ la nivel national de 1.000 de femei si 500 de barbati, precum si un esantion aditional de 150 de femei afro-americane si 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat in perioada 5 decembrie 2014 - 12 decembrie 2014. 

Miscarea Always #CAOFATA este sustinuta de milioanele de fete din intreaga lume care dau expresiei #CAOFATA sensuri uimitoare. Campania Always lansata in iunie 2014 a fost inspirata de ideea ca inceputul pubertatii si marcheaza momentul in care fetele au cel mai scazut nivel de incredere, precum si de faptul ca anumite cuvinte ofensatoare pot contribui la scaderea increderii de sine.
Campania a demonstrat efectul profund al expresiei „ca o fata” asupra increderii de sine inspirand astfel crearea unei miscari, care a inceput deja sa schimbe perceptia publica: dupa ce au vizionat filmul #CAOFATA, majoritatea persoanelor (76% dintre tinerele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani si 59% dintre barbati) au declarat ca videoclipul le-a schimbat perceptia asupra expresiei „ca o fata”*, conform Studiului Always Puberty & Confidence Wave II. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod