Tarta cu prune si ghimbir

Cel mai roditor sezon ne bate la usa, pregatit sa ne surprinda cu fructe si legume care mai de care mai savuroase si mai sanatoase. Gusta din belsugul fructelor de sezon si pregateste deserturi de casa racoroase si rapide pentru a surprinde bucuria in ochii celor dragi!

Pentru ca abundenta fructelor de sezon ne inunda cu gusturi aromate, noi iti propunem o reteta cu care nu vei da gres, potrivita pentru dupa-amiezile ultimelor zile de vara: Tarta cu prune si ghimbir. Prunele ne ajuta sa ne mentinem corpul si mintea sanatoase, avand un aport bogat de vitamina A, C, K, potasiu si fibre, iar ghimbirul iti va stimula digestia, fiind un puternic energizant.

 

Ingrediente:

·         500 gr prune

·         175 gr unt Koliba

·         175 gr zahar

·         2 oua batute

·         200 ml lapte

·         300 gr faina

·         ½ lingurita bicarbonat de sodiu

·         1  lingurita praf de ghimbir

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200°C.
Asaza hartie de copt pe suprafata vasului in care urmeaza sa pregatesti prajitura, apoi unge hartia cu putin unt de la Koliba. Taie prunele in jumatati si asaza-le in vasul de copt cu fata in jos. Intre timp, topeste untul si zaharul la foc mic, pana obtii un amestec omogen. Lasa-l sa se raceasca pentru 10 min., apoi adauga laptele si cele doua oua batute. Treptat, pune faina, bicardonatul de sodiu, ghimbirul si amesteca energic pana compozitia devine fluida. Toarna acest amestec peste prunele asezate in vas si introdu-l la cuptor timp de 30-40 min.
pana aluatul devine crocant si auriu. Se lasa sa se raceasca si apoi se transfera pe un platou mare.

 

Simte aroma deserturilor de casa alaturi de Koliba!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod