Pestele - vedeta meniului la Ancora

Pestele este unul dintre cele mai recomandate alimente, atunci când vorbim despre o dieta sanatoasa.  În București,  pe malul lacului Herastraului,  exista o cherhana  unde pestele este gătit în mod tradițional și adus direct din Marea Neagra. La Ancora în bucătărie chef Florin face minuni. Chefalul pe plita, barbunul, salata de icre cu ulei din sâmburi de struguri,hamsiile marinate după o rețetă proprie, borșul pescăresc tradițional,  cel iute de midii sau rapane la pane, sunt vedetele meniului de la Ancora.


Chef Florin ne propune pentru acest final de saptamana o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: somon cu piure de mazăre și sos de lămâie și unt. Avem nevoie de: 800 grame file de somon; 600 grame mazăre proaspătă sau congelata; 100 de grame de unt; 4 lamai;  400 ml smântână lichida; o ceapa; supa de peste/legume - 800 de mililitri; 3 capatani de usturoi; sare, piper; 2 fire de ceapa verde si 10 frunze de menta.  Pentru piureul de mazare avem nevoie de ceapa curățată,  tăiată în bucăți mari, usturoiul curățat, pus de-a întregul,  si ulei de măsline.
Toate se călesc în ulei. După ce s-au calit se adauga smântâna lichida in oala, se lasă să dea o data în fiert, după care e pune mazărea și se lasă la foc, sa fiarbă 5-10 minute. După aceea, in compozitia fierbinte se adauga sare si piper, dupa gust, și se lasă câteva minute. Se scurge apa și se pune întreaga compoziție într-un Blender.  Piureul  se pasează pana devine cremos.  Pentru peste, se pune în tigaia încinsă puțin ulei. Când se încinge se pun fileurile, taiate in transe de 200 de grame,  si se rumenesc la foc  moderat.

Pentru sos, se pune la fiert supa de legume/peste.  Așteptăm să se reduca cantitatea la jumatate, adaugam zeama de lămâie și treptat, când începe sa scada, se adaugă untul rece.
Amestecam in ccontinuu pana compozitia incepe sa se inchege. La final aruncam frunzele de la ceapa verde.  Se așează în  farfurie piureul,  somonul și sosul, după preferințe,  peste somon sau separat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod