Masajul și gimnastica bebelușului

Micuțul tău merită tot ce e mai bun! Gimnastica şi masajul sunt unele dintre cele mai distractive forme terapeutice, făcând astfel primii paşi spre socializare, fiind un mijloc plăcut de comunicare și relaționare cu bebelușul.
Este incontestabil faptul că aceste două activități influenţează pozitiv creşterea şi dezvoltarea celui mic, nefiind vorba doar de a-i crea senzații de plăcere, de căldură sau de ocrotire.

Un ritual zilnic al masajului, pe lângă faptul că ajută la întărirea legăturii emoționale cu părintele, contribuie la dezvoltarea neuro-psiho-motorie normală a bebelușului.

Beneficiile acestei activități sunt multiple. Pe lângă faptul că este un mod de relaxare pentru copil, care îl face să se simtă iubit și protejat, ajută la întărirea sănătăţii, la stimularea creşterii şi dezvoltării atât fizice cât şi psihice a copilului, până la reducerea stării de disconfort al copilului.
În timpul masajului sistemul digestiv al bebelușului este stimulat, lucru benefic în special când copilul are colici.


Asociat cu exercițiile fizice executate în apă, masajul fortifică musculatura, ştiut fiind și efectul exerciţiului fizic asupra dezvoltării masei osoase, făcându-l capabil să facă față solicitărilor ulterioare.

Copilul își va ține capul drept, își va controla mai bine mișcările și va avea un tonus mai bun.

Masajul și gimnastica la bebeluși ajută la întărirea sistemului imunitar al sugarilor, scurtând evoluţia unor boli și reducând efectele neplăcute.

Programul de gimnastică şi masaj trebuie realizat cu o jumătate de oră înainte sau după alăptare, când micuțul este vioi, dar liniștit și ar trebui să dureze 40-45 de minute, în funcție de disponibilitatea copilașului.

Este important ca părinţii să fie cât mai apropiaţi de copiii lor, oferindu-le afecţiune încă de la naştere, iar masajul este una dintre metodele prin care copilul simte dragostea celor care-l îngrijesc.

Masajul şi gimnastica pentru sugari ar trebui învăţat de toţi părinţii încă din timpul perioadei de gestaţie sau în maternitate și într-adevar, se remarcă dorinţa părinţilor de a cunoște cât mai multe despre aceste activități.

La Baby Spa, în Aviației Wellness Center, cei mai mici dintre bebeluși au parte de hidroterapie, care vine la pachet și cu puțin răsfăț.
Programul Water Baby se adresează copiilor cu vârste între 0 și 4 luni. O ședință înseamnă masaj, gimnastică și hidroterapie. Timp de 50 de minute, într-un cabinet special amenajat, cel mic se va bucura de toată atenția și priceperea unui kinetoterapeut. Masajul și gimnastica îi vor pune în mișcare musculatura și o vor fortifica.  Activitatea are la baza reflexele neonatale ale bebelușului și este o parte pregătitoare pentru a intra în activitatea ulterioră din piscină, după vârsta de 4 luni.


Anca Grecu – Doctor în Educație Fizică și Sport, General Manager Aviației Wellness Center

www.babyspa.ro

www.aviatieicenter.ro

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod