Limited edition Metaxa AEN Everness anunta colaborarea cu reputatul arhitect Dimitris Tsigos

Casa Metaxa prezinta o asociere artistica între bijuteria Casei, METAXA AEN si Dimitris Tsigos, un reputat designer grec ce face parte din elita autorilor contemporani. EVERNESS, definitia artistica pe care a conceput-o acesta pentru METAXA AEN, reprezinta o creatie avangardista, care aduce în prim plan o interpretare moderna si ingenioasa  a unui clasic desavârsit. Lucrarea artistica reprezinta o piesa de colectie ce pune în valoare creatia AEN. Asocierea insufla inovatie în ceea ce este deja pretuit si excelenta în ceea ce este inconfundabil. EVERNESS este expresia talentului autentic grecesc, ce întâlneste si se îmbina cu un mit arhetipal. Poarta cu sine marca talentului unui tânar designer si da nastere unui catalizator ce aduce laolalta prezentul si trecutul, într-o înlantuire artistica.

DIMITRIS TSIGO - Dimitris are o poveste ce ne vorbeste despre Grecia. La fel ca si AEN. Nascut în Atena în anul 1978, acesta a crescut în preajma stadionului Panathenaic. Pe când era copil, obisnuia sa se plimbe cu bicicleta în zona centrului istoric, cultivând o mare dragoste pentru orasul sau natal.  În vacantele pe care le petrecea pe insula Evia, a invatat de la bunicul sau sa mestereasca obiecte manual.  Observând formele si miscarile perfecte ale naturii si însusindu-si bucuria creatiei, si-a dorit o cariera într-un domeniu artistic.
Astfel, dupa ce termina studiile in Grecia îsi începe propria aventura. În anul 2003, termina cursurile Scolii de Arhitectura a Asociatiei Arhitecturale din Londra si îsi începe, imediat dupa aceea, o cariera internationala, lucrând în Londra si New York.

Dimitris se întoarce în Grecia în 2010, acolo unde, împreuna cu fratele sau, Yannis, pune bazele unei companii si a unui magazin conceptual, AFU. Patru ani mai târziu, acestia lanseaza împreuna biroul de arhitectura Omniview design.  Profund atasat de originile sale, imaginatia si talentul lui Dimitris s-au raspândit si peste hotare. Colaborarile si proiectele l-au transformat într-un rasfatat al presei, aparând în publicatii de top, precum Wallpaper*, Interni, id+c, Frame, Bob, dar si în cartile “Color and Restaurant Design”, “Night Fever” s,i Eat Out!”, publicate de Gestalten.  Dimitris este un fan auto-declarat al Greciei si îsi cauta cu preponderenta inspiratia la origini: considera ca tara sa ascunde nenumarate comori, se mândreste cu materialele ce poarta o veritabila amprenta greceasca. Colaborarea sa cu METAXA a venit în mod firesc, generând un puternic val de inspiratie.

Dimitris Tsigos a acceptat provocarea de a crea o transpunere artistica pentru AEN.
Povestea Casei Metaxa l-a motivat si l-a inspirat sa accepte invitatia. Pentru Dimitris, acest lucru a însemnat un îndemn de a interpreta vizual esenta METAXA. “Povestea Casei Metaxa, care a pornit din coltul acesta de lume si a ajuns sa îsi câstige faima si recunoasterea la nivel mondial este remarcabila, în contextul lumii contemporane”.
Înca de la prima întâlnire cu METAXA, Dimitris a fost coplesit de o primire calduroasa, s-a simtit ca acasa.  EVERNESS a devenit astfel rodul pasiunii, iar el considera ca a realizat sculptura inspirat atât de povestea Casei cât si de oamenii pe care i-a întâlnit.

În pivnitele Casei exista un butoi care se deosebeste de toate celelalte: Butoiul Nr. 1, care poarta cu sine o mostenire pretioasa.  Licoarea exceptionala din acest butoi, care se numara printre butoaiele originale provenite de la prima distilerie din Pireu, este obtinuta din peste 200 de distilate diferite care si-au petrecut mai mult de optzeci de ani maturându-se. Maestrul Metaxa, Costas Raptis, este cel de-al cincilea dintr-o succesiune de mae,tri care împartasesc acelasi talent unic si care au avut grija de Butoiul Nr. 1. Costas este cel care a autorizat eliberarea esentei METAXA în cea mai pura forma a sa.
Asa a luat nastere METAXA AEN.  

AEN înseamna în greaca veche „întotdeauna”, iar acest lucru, esenta perpetua METAXA, este acum un dar ce trebuie împartasit.  Licoarea din Butoiul Nr. 1, un tribut adus lui Spyros Metaxa, dezvaluie arome complexe, sofisticate, de stejar si fructe uscate si are parfumul unei cutii de trabucuri proaspat deschisa. Acestea sunt aromele la prima degustare a pretiosului lichid, descoperite si împartasite de Costas Raptis. Totodata, acesta identifica si primul vin Muscat folosit de Spyros Metaxa. Vechi si matur, aroma sa nu s-a pierdut, oferind în schimb amestecului un gust bogat, intens. Butoiul vechi de stejar a sporit concentratia lichidului din interior, protejându-i esenta. Lui Costas, degustarea pretioasei licori îi aminteste de gustul mierii salbatice din satul tatalui sau: dens, rafinat, intens. Pe rând, alte arome de smochine uscate, mirodenii si nuci prajite se dezvaluie.  Aromele concentrate si bogate sunt exact ceea ce vârsta daruieste gustului, ceea ce istoria a daruit AEN si ceea ce AEN daruieste lumii.

Decantorul METAXA AEN este creat pentru cei care iubesc frumusetea: Este o creatie artistica în sine ce pastreaza în interior esenta rara.
Fiecare decantor din cristal este realizat manual de maestrii traditionali ai Cristalului de Sèvres. Odata ce ati deschis decantorul, elixirul va ispiteste sa îl savurati. Dopul, realizat artizanal si finisat cu aur, creeaza o reflexie frumoasa, în forma de picatura. Dimitris Tsigos a realizat o piesa care sa sugereze perenitatea si care sa scoata în evidenta acest decantor pretios. EVERNESS, sculptura pe care a visat-o pentru AEN, este întruparea acestui elixir, sporind unicitatea decantorului si îmbratisându-i frumusetea impecabila.

Fiecare decantor AEN are o serie, fiind însotit de un certificat de autenticitate semnat manual de catre Metaxa Master. Fiecare dop AEN este unic, creat artizanal si finisat “cu aur de 20,6 carate. Fiecare piesa EVERNESS poarta ADN-ul talentului grecesc. O colectie ce respecta adevaratul spirit METAXA AEN: doar 1888 de decantoare au fost create pentru a pastra aceasta pretioasa bautura.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod