DE CE IUBIM FOTBALUL - Pelé împreună cu Brian Winter

La aproape 60 de ani de la prima sa apariţie pe gazonul unei Cupe Mondiale, în 1958, legendarul Pelé se dezvăluie cititorilor în calitate de autor, ambasador internaţional al sportului, om de afaceri şi mai presus de toate, iubitor pasionat de fotbal.
De ce iubim fotbalul, autor Pelé

Înainte de Messi, Ronaldo sau Beckham a fost Edson Arantes do Nascimento – cunoscut drept Pelé. Numit „comoara naţională a Braziliei”, Pelé a făcut magie pe terenul de fotbal şi a vrăjit o lume întreagă cu talentul şi zâmbetul său cuceritor. În acest volum, Pelé explorează pentru prima dată istoria recentă a fotbalului, aşa cum a trăit-o în calitate de copil pasionat de joc, tânăr în căutarea afirmării sportive şi, ulterior, legendă internaţională a fotbalului. Cu detalii savuroase, sinceritate şi umor debordant, Pelé ne împărtăşeşte o serie de experienţe personale inspiraţionale, poveşti incredibile şi mai ales, o perspectivă asupra fotbalului şi lumii pe care doar vârsta, înţelepciunea, autenticitatea şi o viaţă de icon cultural mondial o pot oferi.
Aceasta este moştenirea lui Pelé, modalitatea sa de a transmite generaţiilor viitoare tot ce a învăţat, ca om şi ca sportiv, într-o viaţă trăită mai întâi în cartierele sărace ale zonei rurale braziliene şi apoi pe culmile gloriei internaţionale.

Pelé şi-a început cariera la vârsta de 16 ani, odată cu semnarea contractului cu Santos Futebol Clube, clubul la care a rămas ca jucător timp de aproape 20 de ani. În 1958 a câştigat prima Cupă Mondială pentru Brazilia, la doar 17 ani, devenind cel mai tânăr campion mondial din istoria fotbalului. A continuat câştigând alte două campionate mondiale, în 1962 şi 1970, ceea ce l-a transformat în singurul jucător de fotbal cu trei trofee Jules Rimet. Pelé este de asemenea marcatorul cu cele mai multe goluri din istoria acestui sport: 1.283 de goluri în 1.366 de meciuri jucate.
În 1999 a fost votat Jucătorul Secolului (World Player of the Century) de către IFFHS (Federatia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului). În acelaşi an, France Football, le-a propus foştilor câştigători ai Balonului de Aur să aleagă Jucătorul Secolului (Football Player of the Century); l-au ales pe Pelé. Tot în 1999 a fost ales Sportivul Secolului de către Comitetul Olimpic Internaţional, iar revista Time l-a inclus în lista celor „100 cei mai influenţi oameni ai secolului XX”. În 2013 a primit Ballon d’Or Prix d’Honneur din partea FIFA, în semn de apreciere pentru cariera şi realizările sale profesionale.

Brian Winter, corespondent-şef al Reuters Brazilia, a fost co-autor al unei serii de volume autobiografice, inclusiv un memoir al fostului preşedinte brazilian Fernando Henrique Cardoso.
Născut în Texas, SUA, Winter locuieşte în prezent în São Paulo, Brazilia.

Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism, automobilism, fotbal, baschet sau sporturi de contact. Editura propune publicului cărţi inspiraţionale, cu şi despre sportivi celebri, în care aceştia îşi dezvăluie secretele performanţei dar şi dimensiunea profund umană: de la programele de antrenament şi nutriţie până la exerciţiile de voinţă, de la eşecurile, temerile şi obstacolele inevitabile la euforia victoriei. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

·         iRun: colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton

·         iBike: colecţie dedicată ciclismului şi celebrilor rutieri ai lumii

·         iTri: colecţie dedicată triatlonului, de la cursele de distanţă olimpică la celebrul Ironman

·         iBall: colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi

·         iClimb: colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui

·         iLegend: colecţie dedicată legendelor sportului.

Cartea este disponibila pewww.predapublishing.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod