Cele mai bune rețete din toată lumea pentru micul dejun

Nicio zi nu începe fără un mic dejun copios, care să îți ofere suficientă energie și nutrienții necesari până seara. Fiind prima și cea mai importantă masă, este onorată în fiecare colț al lumii prin rețete tradiționale, care includ alimente esențiale pentru micul dejun: produse lactate, ouă și fructe.
Blintz este un fel de clătită umplută cu urdă dulce, originară din Polonia, Ungaria și Slovacia, dar apreciată de oricine o gustă. Este absolut delicioasă și ușor de făcut: amestecul mătăsos de urdă dulce și aromă de vanilie se pune pe foaia subțire a unei clătite obișnuite, din făină și ouă, care se împăturește și se coace sau prăjește. Se adaugă miere sau sirop de fructe proaspete. Pentru un gust desăvârșit folosește urdă dulce Ricoletka de la Koliba, produs tradițional din regiunile muntoase ale Slovaciei.

Într-o formă asemănătoare, clătitele extra-pufoase americane sunt perfecte pentru un mic dejun pe timpul verii.
Cum le faci extra-pufoase? Adăugând urdă dulce Ricoletka în aluat. Trebuie să încerci imediat această rețetă - răsfățul perfect de weekend. Urda dulce și sucul de lămâie sunt parcă făcute una pentru cealaltă, așa că nu ezita această combinație. O mână de afine sau zmeură și un strop de miere sunt deasemenea binevenite.

În Israel și Turcia, micul dejun se bazează pe o varietate de brânzeturi, unt, măsline, roșii, gem și suc natural de fructe. Încearcă sortimentele de cașcaval și brânză Koliba, din lapte de calitate, mai ales specialitățile Gaudelka, cașcaval afumat sau brânză topită Pohoda.

Un mic dejun galic adevărat conține cașcaval topit pe pâine prăjită.
Atât de simplu de realizat și atât de savuros. Și estonienii servesc dimineața cașcaval topit pe pâine prăjită, dar mai înlocuiesc toppingul cremos cu urdă dulce sau brânză topită. Încearcă și tu cașcavalul gustos Edam de la Koliba.

Bineînțeles, nu putem rata o vizită în Franța, la primele ore ale zilei! Croissantele cu unt și omleta cu brânză și verdețuri sunt specialitățile lor. Pentru un gust catifelat al croissantelor, folosește untul premium Koliba! 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod